KSÜ
Gündem 4.03.2013 17:57:28 0

KSÜ'ye yakışmadı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin Yazar Dr. Reşit Haylamaz'ı tavanı akan bir salonda ve boyası dökülmüş duvarların göründüğü sahnede ağırlaması katılımcıların tepkisine neden oldu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bahçelievler kampüsü spor salonunda Yazar Reşit Haylamaz geçtiğimiz Perşembe günü "Peygamberimizin problemleri çözme yöntemi" isimli konferans verdi. Özellikle üniversiteli gençlerin ilgi gösterdiği konferansa salonun durumu damgasını vurdu. Konuşmacının sunumunu gerçekleştirdiği kürsünün arkasındaki manzara birçok kişi tarafından saygısızlık olarak yorumlanırken büyük katılımın olduğu konferansın boyaları dökülmüş sahnede gerçekleştirilmesi tepki çekti. Aynı zamanda ses sisteminin iyi olmaması ve geniş salonda konuşmacının anlattıklarının net bir şekilde anlaşılmaması şikâyet edilen bir diğer konu oldu.



Kahramanmaraş'ı temsil eden Üniversitenin ülkenin seçkin yazarlarından Dr. Reşit Haylamaz'ı dökük bir salonda ağırlaması Kahramanmaraş'a yakışmayan bir durum olarak değerlendirildi. Konferansa katılan bir kişi isminin açıklanmamasını isteyerek konu hakkında değerlendirme yaparken şunları söyledi:  "Konuşmacı kürsüsünün arkasındaki manzaranın çirkin görüntüsü hem şehrimize hem de KSÜ'ye hiç yakışmayan bir durumdur. Türkiye'nin önde gelen yazarlarından Dr. Reşit Haylamaz davet ediliyor ancak onu böyle bir salonda ağırlayarak bir anlamda saygısızlık yapılıyor. Bu hem ünlü yazarımıza hem de konferansı dinlemek için gelen insanlara yapılan bir saygısızlıktır. Burası spor salonu olduğu için konferans veya bu tarz programlar için uygun değildir, bu programın daha güzel bir salonda gerçekleştirilmesi gerekirdi. Üniversitenin eğer böyle seçkin insanları ağırlayacak bir salonu yoksa bu büyük bir sorundur. Varken burada yapılması da çok yanlıştır, eğer program yoğunluğundan dolayı buraya alındı şeklinde bir açıklama yapılırsa o zaman diğer kültür merkezleri var veya bu programın gerçekleştirileceği daha güzel salonlar var. Oralardan birinin ayarlanıp bu çirkin olayın yaşanmasına izin verilmemesi gerekirdi. Ben şahsım adına değerli yazarımızdan çok özür diliyorum, kabahat bana ya da bize ait olmamasına rağmen. Bu durum KSÜ'nün yaptığı büyük bir saygısızlıktır. Bu olayı sadece bir kişiye ya da birilerine yüklemek yanlış olur, bu durum Üniversitenin ayıbıdır."

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı