2 Milyon Hastaya Işık Olacaklar
Gündem 15.03.2013 19:03:43 0

2 Milyon Hastaya Işık Olacaklar

Kahramanmaraş Sağlıklı Hayat Derneği (SAHADER) Başkanı Dr. Özcan Öztürk iki milyon katarakt hastasının tedavisi için Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte Afrika`ya gideceklerini açıkladı.

SAHADER Başkanı Dr. Özcan Öztürk, özellikle güney Afrika`da katarakt hastalarının çok olduğuna dikkat çekerek federasyon olarak bu konunun dikkatlerini çektiğini ve hedefledikleri iki milyon katarakt hastasının tedavisi için beşer kişilik doktor ekibinin dönüşümlü olarak çalışacağını açıkladı. Öztürk, iki milyon katarakt  hastasının dünyada bir ışık görmelerine vesile olmak için gözlerini Afrika`ya diktiklerini belirtti.

Afrika`da çok düşük maliyete katarakt hastalarının tedavi edildiğine dikkat çeken Öztürk şöyle konuştu: '' Özellikle Güney Afrika`daki katarakt hastalarının çok fazla olması bizim federasyonumuzun dikkatini çekti. Böyle çok büyük bir hasta popülasyonu ki yaklaşık 2 milyondan bahsediyoruz. Güney Afrika`da bizim federasyonun hedef kitlesi 2 milyon katarakt hastasıdır. Kimse Yok Mu Derneği ile beraber Türkiye genelinde bir kampanya başlatarak acaba oradaki katarakt hastalarına ne kadar yardımcı olabiliriz diye bir çalışma başlattık. Belki Türkiye şartlarında çok daha yüksek fiyatlarla olabilir ama orada bizim belki de bir günlük harcamamızla bir insanı hayata döndürecek küçük miktarlarla katarakt ameliyatı olabiliyor. Bunu da fark edince federasyonumuz Kimse Yok Mu derneği ile beraber o 2 milyon insana gözümüzü diktik, göz dikmemizdeki tek amaçta onların yeniden dünyada bir ışık görmelerine vesile olabilmektir.''

 İlk etapta beş göz uzmanının çalışmalara başlayacağını ve ekiplerin dönüşümlü olarak Afrika`da ameliyatlara devam edeceğini açıklayan Öztürk şunları söyledi: '' Katarakt hastası olanların tedavisi için federasyona üye olan derneğimiz Sağlıklı Hayat Derneği`nin hedefindeki rakamı yüzlerle ifade etmek  belki de az olacak, şu an için ilk etapta beş göz uzmanı arkadaşla destek vereceğiz. Bu beş arkadaşımız günde beş ameliyat yapmış olsa günlük beş hastaya ümit ışığı olacak. Arkadaşlarımız en az on beş gün orada kalacaklar ve onlar gelecek yerlerine yeni bir ekip gidecek. Arkadaşlarımız dönüşümlü olarak çalışmalarına devam edecek, 2 milyon hedefimizi tamamlayıncaya kadar devam edeceğiz. Federasyon hedefi tamamlayana kadar her ilden her üye dernekten bu şekilde orada katarakt ameliyatı yapmaya hekimlerimiz dönüşümlü gidecekler.''

SAHADER Başkanı Özcan Öztürk, ''iki milyon hedefimizi tamamlayıncaya kadar Kimse Yok Mu ve federasyon olarak biz,  gönüldaş hekim arkadaşlarımızla oradayız.'' diyerek sözlerini bitirdi. 

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı