Yavru tavşan için bilet kestiler
Gündem 21.03.2013 16:07:23 0

Yavru tavşan için bilet kestiler

Kahramanmaraşlı hemşehrimiz Uğur Kılınç`ın başına gelen trajikomik olay gülsek mi ağlasak mı dedirten türden.

Şu anda Ankara`da ikamet eden Kahramanmaraş Afşin doğumlu Hüseyin Kılınç Eşkişehir`deki kardeşini ziyaret etmek için yol hazırlıklarına başladığını ve yeğenlerine hediye olarak da bir tavşan aldığını ancak şaşırtıcı olayın tren garında başladığın söyledi.

Yüksek Hızlı Trende yavru tavşanla seyahat eden Uğur Kılınç 10 liraya satın aldığı tavşan için 12,5 lira bilet ücreti ödediğini ve tavşana kesilen bilette yolcu adı bölümüne `evcil hayvan` yazılmasının bileti görenleri şaşırttığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) küçük evcil hayvanlara yönelik uyguladığı tarife nedeniyle vatandaşların tepkisini çekiyor. Yolcuların yanında getirdiği kedi, köpek, tavşan ve kuş gibi hayvanlara `evcil hayvan` tarifesiyle gişelerden bilet kesilmesi, durumdan haberdar olmayan vatandaşlar için sürpriz oluyor. Hava ve kara ulaşımında yolcuların evcil hayvanlarıyla birlikte seyahat etmesine pek sıcak bakmayan firmalar, küçük evcil hayvanlardan gidilecek mesafeye göre ücret talep ediyor. Uygulamadan haberi olmayan yolcular ise terminaller ve tren garlarında karşılarına çıkan sürpriz tarifeler karşısında kendilerini gülmekten alıkoyamıyor.

TCDD`de 0-6 yaş gurubundaki çocukların aileleriyle birlikte yolculuklarında ücret alınmamasına karşılık, 600 gramlık tavşana bilet kesilerek 12,5 lira para tahsil edilmesi yolcular tarafından tepkiyle karşılandı.

Böyle bir olayın yaşadığı için şaşırdığını dile getiren Kılınç, ''Küçük evcil hayvanlardan da taşıma ücreti alınıyormuş. Benim böyle bir uygulamadan haberim olmadığı için ilk duyduğumda şaşırdım. Ücret, taşıma yapılacak tren ve mesafeye göre değişiyormuş.'' şeklinde konuştu.

Yeğenlerine sürpriz olsun diye aldığı tavşanın başına iş açtığını kaydeden Kılınç olayı şöyle anlattı: ''Hafta sonunu Eskişehir`deki ağabeyimle birlikte geçirmek için Ankara tren garından hızlı trene bilet aldım. Ayrıca 3 yaşındaki Afşin ve 10 yaşındaki Bengisu yeğenlerim için küçük bir tavşan yavrusu da almıştım. Ancak gişedeki görevli bana tavşan için de bilet almam gerektiğini söyledi. Ben de 10 liraya aldığım tavşan için 12,5 liraya bilet kestirdim. 6 yaşındaki çocuklardan ücret alınmazken, küçücük bir tavşandan 12,5 lira bilet parası alınması açıkçası garibime gitti.'' dedi.

Yetkililer ise birçok vatandaşın bu uygulamadan haberleri olmadığını belirterek, vatandaşların ilk duyduğunda şaşırdığını söyledi. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı