Kutsal
Siyasi 21.03.2013 18:03:13 0

Kutsal'dan Siyasilere ve Eski Partililere Yaylım Ateşi

Kahramanmaraş Büyük Birlik Partisi İl Teşkilatı basın mensuplarıyla tanışma programı düzenledi.

Toplantıda İl Başkanı Alpaslan Kutsal'ın eski partililer ve yöneticiler hakkındaki konuşmaları dikkat çekti. Kutsal partiden ayrılarak başka partilere geçenleri yerden yere vururken Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı sert bir dille eleştirdi.

İnandıkları her şeyi korkmadan ifade edeceklerini söyleyen Kutsal şöyle konuştu: "Türk siyasi hayatına baktığımız da birçok parti görüyoruz. Kendi hesaplarını milletin ve cemiyetin önünde tutan partilerin şu anda mevcudiyetlerini koruyamadıklarını görüyoruz. Onun için hesabınızı millet adına yapacaksınız. Yutkunmadan, cesaretle inandığımız her şeyi söylemek durumundayız. Bu platformun adı, doğruları söyleyen bu kürsünün adı BBP'dir. İnandığımız her şeyi cesaretle ifade edeceğiz. Filanca ulusal lobinin desteğini alarak, filanca medyanın desteğini alarak kalacaksak milletin yanında durup kaybetmeyi tercih ederiz. Biz milletin milli vicdanı olacağız, gerekirse vicdanını kanatacağız. BBP 2014 Mart ayında üç tane belediye olması hasebiyle iki tanesinde ciddi aday olacaktır. Bunu tüm kamuoyuna söylüyorum, bizim hiç partinin amblemi altında, hiçbir partiyle ortak bir aday çıkartma durumumuz da söz konusu değildir."

 ALLAH'IN İZNİYLE AKP OLMAYACAKTIR…

Gelecekte AK Partinin kaybolacağını ve BBP'nin varlığını devam ettireceğini savunan Kutsal şunları söyledi: "BBP, Muhsin Yazıcıoğlu kendi neslini yetiştirmiştir. Kendi nesli şu anda karşınızda oturup kendi hareketini ayakta tutuyor. Dün ANAP vardı, daha önceki dönemde DYP vardı. Bunların Milletvekilleri, Başbakanları, Cumhurbaşkanları, velhasıl bürokratları dünyalıkları dünyaya sığmıyordu. Ama el hak ki şu anda BBP bir sürü meşakkatlere rağmen insanların kendi imkânlarıyla ayakta duruyor. Allah'ın izniyle yarın AKP olmayacaktır ama BBP inancıyla ihlâsıyla ayakta olacaktır. Bir anket sonuçlarına göre partimize yüzde 87 oranında bir sempati olduğunu görüyoruz. Bunu oya tahvil etmek istiyoruz. Bunun için halkımızdan ciddi bir destek bekliyoruz. 2014 seçimlerinde milletin iradesi olmak istiyoruz."

Kutsal, kendisine yöneltilen,  hiçbir partiyle ortak hareket etmeyeceğiz açıklaması yaptınız, seçimlere daha uzun bir süre var. Bu açıklama erken değil mi? şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: " Biz bir tavır hareketiyiz, erken olduğunu düşünmüyorum. Kamuoyunda sıkça kulağımıza gelmeye başladı. Bir başka partiyle ortak aday çıkaracakmışız gibi ancak ortak aday çıkartsak dahi bu BBP çatısı altında olacaktır." 

O ARKADAŞLARIN İZZETLİ VE ŞEREFLİ OLDUKLARINI DÜŞÜNMÜYORUM

Kutsal, ''Daha önce BBP'de aday olup da sonradan adres değiştiren belde belediye başkanları var. Siz seçtiklerinize sahip çıkamıyorsunuz bundan sonra seçilenlere sahip çıkacak mısınız?'' şeklindeki soruya cevabında ayrılanları sert bir şekilde eleştirerek şunları söyledi: " zaten bu siyasi bir tercihtir. İnsanlar siyasi tercihlerini yapmakta özgürdürler. Şimdi o arkadaşlara şunu soruyorum ben; geçtiler de ne oldular? Büyük Birlik Partisi'nde iken az hizmet alıyorlardı da geçmiş oldukları partilerde çok mu daha iyi hizmet alıyorlar? O arkadaşlara sormak gerekiyor. Şeref ve izzet Allah'ındır, o arkadaşların da çok izzetli ve şerefli olduklarını düşünmüyorum. Başka partiye geçtiklerinde şereflerinin de arttığını düşünmüyorum. Bulundukları bölgelere daha iyi hizmet getirmediklerini de görüyoruz.

POYRAZ NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLMİYOR

Kutsal Kahramanmaraş'ın otoban geçmeyen, atıl ve kimsenin gelip geçmediği bir kent haline dönüştürüldüğünü savundu. Kahramanmaraş'a ekonomik olarak giriş ve çıkış olmadığını belirten Kutsal esnafların sıkıntı içinde olduklarını ifade etti. Kahramanmaraş`ta yapılan heykelleri ve hizmetleri eleştiren Kutsal şöyle konuştu: ''Maraş'ın o kadar çok problemi var ki neresinden başlasak diye ciddi ciddi düşünüyoruz. Maraş'ta kentsel dönüşüm anlamında ciddi sıkıntılar var. Maraş'ta sosyal anlamda ciddi sıkıntılar var. Abuk subuk heykeller yapılıyor, ne idiğü belirsiz çalışmalar yapılıyor. Bakın, sanayinin girişine bir tane heykel yapılmış. Sayın Mustafa Poyraz'ın o heykelin ne anlama geldiğini bildiğini de düşünmüyorum. Bu heykel nedir diye baktığımız zaman komünist Rusya'nın proletarya heykeli. Bizim Ahi Evranımıza ne olmuş, bizim kültürümüze ne olmuş da bir proletarya heykelini oraya yaparsınız. 25 trilyona merkezde dükkânların hepsini yıktılar o caddeyi genişleteceklerini falan söylediler abuk subuk bir park yapıyorlar. Cadde genişletilmedi.''

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi açılmayan bölümlerin şehrin kalkınmasına katkı sağlayacağını söyleyen Kutsal şöyle konuştu: ''Maraş öğrenci şehri değil, maalesef her alanda küçük olsun benim olsun zihniyeti her anlamda kendini gösteriyor. Daha önceki rektör de şu anki mevcut rektörümüz de şu açılmayan bölümleri açarak, üniversitemizi periyodik olarak beş yıllık on yıllık süreçte 80"90 bin öğrenci potansiyeline kavuştursa Maraş'ın esnafı da kazanacaktır, Maraş'a ekonomik olarak ciddi anlamda getirisi olacaktır.'' (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.7° / 12.1°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı