Şehitler Şahadet Günlerinde Dualarla Anılacak
Gündem 22.03.2013 14:18:47 0

Şehitler Şahadet Günlerinde Dualarla Anılacak

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Şubesi, Bedir Efendi Hafızlık Kur'an Kursu Derneği ve Elbistan Din Görevlileri Derneği, Elbistanlı şehitler için Şahadet Günü düzenleyecek ve her şehit, şehit olduğu gün hatim ve dualar

Şehitlerin sadece 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde değil, her zaman anılması gerektiğini düşünen Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Şube Başkanı Ubeydullah Erbilen, bu doğrultuda Bedir Efendi Hafızlık Kur'an Kursu ve Elbistan Din Görevlileri Derneği'nden destek istedi.

Erbilen'in bu çağrısına her iki dernekten de olumlu cevap geldi ve 3 kuruluş, Şahadet Günleri adıyla ortak bir program düzenleyecek ve program kapsamında din görevlileri hatim yapıp, hatim dualarını da şehidin mezarı başında okuyacak.

Şahadet Günleri'nin detaylarıyla ilgili olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Şubesi'nde şehit aileleri ve gazilerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Şubesi Başkanı Übeydullah Erbilen, amaçlarının daha sık hatırlamak ve hatırlatmak olduğunu belirterek, "Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Şubesi olarak Allah nasip ederse inşallah bundan sonra şahadetler günü düzenleyeceğiz. Yani şehitlerimizin şehit oldukları günlerde hatimler yaparak mezarları başında onları dualarla anacağız. Bu vesileyle her şehidimizi dualarla anmış olacağız. Hatim görevini, Bedir Efendi Hafızlık Kur'an Kursu Derneği ile Din Görevlileri Derneği üstlendi. İnşallah bu vesileyle hem şehitlerimiz unutulmamış olacak hem de halkımız gerek şehitlerimizi gerekse de ailelerini yakından tanıyacak" dedi.

Bedir Efendi Hafızlık Kur'an Kursu Derneği Başkanı Ömer Hurman ise, "Sayın Başkanımız bize müracaat ederek böyle bir düşünceleri olduğunu, ‘şehitlerimiz var ama anılmadığı zaman, zikredilmediği zaman unutulabiliyorlar' diyerek ortak bir karar aldık. Her bir şehidimizin şahadet gününde hafızlarımız hatim yapacak ve hatim duasını şehidimizin mezarı başında okuyarak onları dualarla anacağız. Bu vesileyle şehitlerimiz inşallah unutulmamış olacak. Çünkü şehitlerimiz canlarını, kanlarını, hayatlarını ülkemiz için feda etmişler, bizler de en az senede bir kere de olsa dualarla onları yad etmiş olacağız. İnşallah bu şekilde her bir şehidimizin şahadet günü geldiğinde hatimleri hazır olacak ve ruhlarına ithaf olunacak. Cenab-ı Hak kabul eylesin. Hepinizin malumu olduğu üzere şehitlik en güzel mertebedir" şeklinde konuştu. (İHA)

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.9° / 14.1°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı