Muhsin Yazıcıoğlu`nun 4. ölüm yılı
Gündem 25.03.2013 18:51:59 0

Muhsin Yazıcıoğlu`nun 4. ölüm yılı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin, ``Bu iş bir ihmal ve kazaysa, bu ihmali yapanları içinizde korumayın, onu hukuka teslim edin. Bizim isteğimiz budur`` dedi.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP`nin kurucu genel başkanı Yazıcıoğlu, ölümünün 4. yılı dolayısıyla Necip Fazıl Kültür Merkezi`nde düzenlenen programda, okunan Kur`an-ı Kerim ve dualarla anıldı.

Destici, etkinlikte yaptığı konuşmada, muvazzaf bir askerin kendilerine kazaya ilişkin bilgi ve belge verdiğini, bunu da başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere avukatlar aracılığıyla savcılara ulaştırıldığını hatırlattı.

Muvazzaf askerin verdiği belgede, olaydan 2-2,5 saat sonra iki helikopterin kaza yerine inip kalktığının öne sürüldüğünü ifade eden Destici, şöyle konuştu:

``Zaten bu doğruysa, bizim başka bir şey konuşmamıza gerek yok. Bunun araştırılıp soruşturulmasını ve aydınlatılmasını istiyorsak, suç mu işliyoruz- Bu olayın yüzde 1 bile olsa haza ihtimali var mıdır- Vardır. Bu gerçeği göz ardı edemem. Eldeki verilere göre yüzde 90 bu işin bir suikast olma ihtimali var mıdır- Vardır. İki şıkkı da göz ardı etmeden, bu olayın aydınlatılması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sivil ve askeri bürokrasi, bu oligarşik anlayıştan vazgeçin. Birisi çıksın bize bunu adam gibi izah etsin. Bu iş bir ihmal ve kazaysa, bu ihmali yapanları içinizde korumayın, onu da hukuka teslim edin. Bizim isteğimiz budur.``

BBP olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuk içinde kalmaya devam edeceklerini belirten Destici, ``Hiç bir zaman provakasyona alet olmadık, milletle devleti karşı karşıya getirmedik, bundan sonra da getirmeyeceğiz. Fakat, Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazası aydınlatılıncaya kadar, kimse bizden usanmamızı beklemesin`` diye konuştu.

Yazıcıoğlu`nun demokrasiye tam inanmış ve teslim olmuş bir lider olduğunu, bedeli ne olursa olsun doğruların yanında durduğunu anlatan Destici, kendilerinin de Yazıcıoğlu ile aynı çizgide olduklarını kaydetti.

  Bu arada, salonda ``Biz Yazıcıoğlu`nun askerleriyiz`` diye slogan atan partililere seslenen Destici, ``Yazıcıoğlu, Allah`ın askeriydi, siz de Allah`ın askeri olun`` diyerek slogan atmamalarını istedi.

Anma programına, merhum Muhsin Yazcıoğlu`nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu`nun ağabeyi Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, BBP Kahramanmaraş Teşkilatı İl Başkanı Alpaslan Kutsal ve Merkez İlçe Başkanı Ali Kıvrak, MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy ile bazı daire müdürleri ve partililer katıldı.

DESTİCİ'NİN "AKİL ADAMLAR" YORUMU

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terör sorununun çözüm sürecinde yer alması beklenen "akil adamlar" için adı geçen kişileri eleştirdi. Destici, "Hiç bunlardan akil adam olur mu? Bunların tarafı belli değil mi, bunlar ne zaman Türk milletinden yana oldu, bunlar ne zaman bizim dilimizden, bayrağımızdan, birliğimizden, bütünlüğümüzden, inançlarımızdan yana oldu?" dedi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Destici, terör sorununun çözümü ve Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'yi 30 yıldır yöneten iktidarların terörle gerçek anlamda mücadele etmediğini savunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ortaya çıkan tablonun herkesi üzdüğünü ifade etti. Her zaman terör sorununun çözümü ile bölgedeki insanların hak ve özgürlüklerinin verilmesinden yana tavır takındıklarını dile getiren Destici, "Kimse 1993 yılında bu konuyu konuşamazken, ‘biz uydudan bütün dünyayı dinleyeceğiz de kendi kardeşimizin konuşmasına mı tahammül edemeyeceğiz' diyen Muhsin Yazıcıoğlu'dur. Biz bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Biz toplumsal hak ve özgürlüklerin devletin varlığını zedelemeyecek şekilde düzenlenmesini istiyoruz. Ama insaf. 30 yıldır bu ülkeye kan kusturan 5 bin şehidin kanını elinde tutan, 30 bin kundaktaki bebeğin kanını elinde tutan bu milletin geleceğini, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle 500 milyar dolarını heba eden bir örgütle bir terörist başıyla nasıl bunları muhatap alırsınız da büyük Türk milleti adına konuşursunuz. Siz o bölgedeki insanlarımızı muhatap alın, o bölgedeki kardeşlerimizi muhatap alın" diye konuştu.

Sözlerinde akil adamlar konusuna da değinen Destici, adı geçen kişileri eleştirdi. "Bunlardan hiç akil adam olur mu?" diyen Destici, "Şimdi bakın akil adamlar diye bir heyet kurulacakmış. İsmi dolaşanlara bakıyorsunuz, ismi zikredilenlere bakıyorsunuz hiç bunlardan akil adam olur mu arkadaşlar. Bunların tarafı belli değil mi? Bunlar ne zaman Türk milletinden yana oldu, bunlar ne zaman bizim dilimizden, bayrağımızdan, birliğimizden, bütünlüğümüzden, inançlarımızdan yana oldu. Bunların hangisi başörtüsünü savundu arkadaşlar" ifadelerini kullandı. Sürecin Türkiye'nin hayrına olmadığını öne süren Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Bu sürecin Türkiye'nin hayrına olmadığını, terörü bitirmeyeceğini düşünüyorum. Tam tersine PKK'yı güçlendireceğini ve yeni mevziler kazandıracağını düşünüyorum. İnşallah ben yanılırım, inşallah onlar bu barış kardeşlik sözcüklerinde samimidir. Ama bu süreç bayrağımızın yanına bir bayrak ekleme, dilimizin yanına bir dil ekleme sürecidir. 21 Mart'ta Diyarbakır'daki görüntüler tam bu söylediklerimizi çıkardı. Keşke biz haksız çıksak, keşke her zaman ülkemiz, milletimiz kazansın biz kaybedelim, Büyük Birlik Partisi kaybetsin, bizim şiarımız bu."AA - İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı