Kimse Yok Mu Kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor
Gündem 26.03.2013 03:13:37 0

Kimse Yok Mu Kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Suriye'deki iç savaştan kaçarak Ülkemize sığınan ve şu anda Kahramanmaraş'ta misafir olarak bulunan mültecileri ve savaşta annesini babasını kaybeden çocukları unutmadı.

Kimse yok mu derneği Kahramanmaraş şube başkanı Mustafa Timurbanga yaptığı açıklamada: "Suriyeli yetim çocukları ve diğer çocuklara bir nebzede olsa savaşı unutturmak ve onlara Türkiye'nin ve Kahramanmaraş halkının devamlı yanlarında olduğunu göstermek istiyoruz. Bu insanların hatırlayacakları hiç unutmayacakları anılarının olması için derneğimizin, çocuk kulübü ve özel Ali kenger lisesi öğrencileriyle ortaklaşa düzenlenen bahar şenliğine Suriyeli çocukları da davet ettik. Onlara en azında bir gün de olsa o acı günlerini unutturmak için Kahramanmaraş'ımızın Kılavuzlu mesire alanında düzenlenen şenlikte çeşitli oyunlarla, çocuklar gönüllerince eğlendiler. Çocuk kulübümüz ve özel Ali kenger lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu mangal ikramlarıyla çocuklara ziyafet verildi."şeklinde konuştu.

Timurbanga, Ayrıca yapılan yarışmalarda birinci olanlara hazırlanan hediyeleri çocuk kulübü tarafında takdim edildiğini ve bu çocukların sadece yetim günlerinde değil her zaman anılması gerektiğini belitti. ‘Biz dernek olarak inşallah bu tür çalışmaları gönüllülerimizden ve hayırseverlerden aldığımız desteklerle devam ettireceğiz' diyen Timurbanga sözlerine şöyle devam etti:  "onları sadece yılda bir defa olan yetim günlerinde ve salon programlarında değil devamlı hatırımızda tutmalıyız. Kimse yok mu derneğinin bu konuda ciddi çalışmaları bulunmaktadır. Türkiye'deki ve Suriyeli yetimlerle bu çalışma sınırlı değil hedefimiz de dünyadaki yetimlere ulaşmak onların başlarını okşamak var."

KARDEŞ AİLE PROJESİ İLE 40 AİLE EVE YERLEŞTİRİLDİ

Kardeş aile projesiyle Suriyeli ailelerin evlere yerleştirildiğini ve yardımların hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Timurbanga şunları söyledi:  "Efendimiz; Yetimi kendine yakın tut. Başını elinle okşa ve onu sofrana oturt. Böyle yaparsan, kalbin yumuşar ve hacetin görülür. Buyuruyor. Bu gün bizde ilimizde olan Suriyeli çocukları soframıza oturttuk ve onlarla birlikte olduk bu anı yaşatarak onlarla güzel bir gün geçirdiğimize inanıyoruz. İnşallah sırasıyla gurup gurup bu yetim çocuklarımızı çocuk kulübümüzün etkinlikleriyle birebir ilgileneceğiz. Biliyorsunuz derneğimiz ilk günden beri bütün gönüllüleri ve üyeleriyle birlikte Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyacını gidermeye tüm gücüyle çalıştı ve çalışmaya da devam etmektedir. Yaklaşık olarak derneğimiz 25 milyon TL‘lik yardım yaptı ve yapmaya devam ediyor. Kahramanmaraş şubesi olarak da 1 milyon Türk lirası değerinde ayni yardımda bulunduk ve yardımlar devam ediyor. Ayrıca kardeş aile projemizle 40 tane Suriyeli aileyi evlere yerleştirdik ve onlarla ilgileniyoruz kardeş ailelerimiz her ihtiyacıyla ilgileniyor."

‘Gelin hep birlikte bu yetimlere sahip çıkalım, onları sevindirelim' sözleriyle hayırseverlere seslenen Timurbanga şöyle konuştu: "Buradan Kahramanmaraşlı yardım severlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum sizde bir yetimi sevindirin sizinde bir kardeş aileniz olsun yetimlerin Başını elinizle okşayın ve onları sofranıza oturtun, onlara sofranızda yer ayırın bu yetim çocuklara ulaşma konusunda yardım etmek isteyen kişiler ve aileler bize 03442154001 nolu telefonla ulaşırlarsa kendilerine bu konuda yardımcı olunacaktır." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

29.3° / 15.5°

Görgel: “Elbistan’a 5,5 Milyar TL’nin Üzerinde Yatırım Kazandıracağız”

Kahramanmaraş’ta Otodan Hırsızlık Yapan 3 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta sahte reçete operasyonu

Akpınar, “Esnaf Kan Ağlarken Biz Gülemeyiz “

Yeni Geçici Çarşının Kurulumu Hızla Sürüyor

Cinsel İstismar Suçundan Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Mücbir Sebep Çağrısı!

Başkan Görgel: “Şehrimizin 100 Yıllık İhtiyacını Karşılayacak Altyapı Yatırımı Kazandırıyoruz”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Karaca Ve Geyik Trofesi Kaçakçılığı Operasyonu

Ağustos Fuarının Etkinlik Takvimi Yayınlandı

KASKİ’de 6 Daire Başkanı Değişti

Onikişubat ve Dulkadiroğlu’nda 18 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak!

Kahramanmaraş’ta Zeytin tenekesine gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta Sahte İçki Operasyonu

Kahramanmaraş’taki 141 Bin Emekli İçin İmzalar Atıldı

Fırnız da ki Orman yangınına GEAK desteği

Kahramanmaraş’ta Huzur Operasyonları

Belediye Başkanı’ndan İnsan Hakları Beyannamesi !