Tarih: 26.03.2013 03:16

Modern çağda ilkel hizmet zihniyeti

Facebook Twitter Linked-in

Köy muhtarı Hasan Hüseyin Purtaş, daha önce sağlık ocağı için müracaat ettiklerini ancak kendilerinden hazır bina istendiğini dile getirdi. Kendisinin sağlık personeli için hazır bina gösteremeyeceğini ancak sağlık ocağı için arsa yeri verebileceğini dile getirdiğini söyleyen Purtaş, yetkililerin şu anda yoğunluktan dolayı bu hizmeti veremeyeceklerini söylediklerini kaydetti. 

Afet evlerinde evliya dolmuşlarının son durağı olduğunu ve bundan sonra kendi köylerine yaklaşık 1 km'lik bir mesafenin kaldığını ancak bu yolun toprak olduğu için dolmuşların gelmediğini ifade eden Purtaş şunları söyledi: "afet evleri'nin olduğu yerde evliya dolmuşlarının son durağı var. Buradan sonra bizim köye yaklaşık bir kilometre bir mesafe kalıyor. Ancak bu yol asfalt olmadığı için dolmuşlar gelmiyor. Söz konusu bu yolun yapıldığı zaman dolmuş hattını bizim köye kadar uzatacaklarını söylüyorlar. Ama yıllardır bu yol toprak ve yapılmadığı için biz de bu hizmetten mahrum kalıyoruz. Bir hastamız olduğu zaman, bir ihtiyacımız olduğu zaman büyük sıkıntı çekiyoruz. Ya eşten dosttan rica edip onun aracıyla şehre gidiyoruz ya da yürüyerek gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Öğrencilerimiz özellikle bu konuda büyük sorun yaşıyorlar. Bu yolu yaya olarak giden ve akşam tekrar yürümek zorunda kalan öğrencilerimiz var. Bu şartlar altında bu gençlerden gelecek adına başarı beklemek çok zor görünüyor. Biz gerekli yerlere müracaat ettik, derdimizi dile getirdik. Ancak bizim de bilmediğimiz nedenler olmalı ki yıllardır talep ettiğimiz hizmetler bizden esirgeniyor."

Kahramanmaraş Sütçü İmam Lisesi öğrencilerinin servisle gidip geldiğini ancak diğer öğrencilerin böyle bir imkânı olmadığını söyleyen vatandaşlar, en azından dolmuş ya da otobüs hattının konmasını istediklerini dile getirdi.

Köylerinde sağlık ocağının olmamasının hastalar için büyük bir sıkıntı oluşturduğunu belirten köy muhtarı Hasan Hüseyin Purtaş konu hakkında şunları söyledi: "Köyde sağlık ocağı yok. Ben dilekçe verdim, derdimizi dile getirdim. Benden bir yer istediler, bir bina ancak ben bunu veremeyeceğimi buna karşılık arsa verebileceğimi söyledim. Şu anda sağlık ocağının yeri hazır, bana sağlık ocağı binasını şu anda yapamayacaklarını söylediler. Bizim köyümüzde daha önce de ocak yoktu. Bina için bir süre daha beklememiz gerektiğini söylediler. Ancak yıllardır biz bundan dolayı sıkıntılar yaşıyoruz. Bir doktorumuz yok, muayene olabileceğimiz, şehre gitmeden derdimizi anlatabileceğimiz bir sağlık ocağımız yok. Biz daha ne kadar beklemek zorundayız."

DERELİ KÖYÜ FİLMDEKİ TINNE KÖYÜ GİBİ

Köy halkı yıllardır beklediklerini ancak Türkiye'nin en zor coğrafi şartlarının olduğu yerlere bile hizmet götürülürken kendi köylerine hizmetin verilmemesine anlam veremediklerini söyledi. Aile hekimliğinde de Kümbet sağlık ocağına bağlı olduklarını dile getiren köylüler şunları söyledi: " sağlık ocağı yok, ulaşım yok şehrin hemen yanında bu sorunları yaşamak bize çok komik geliyor. Hem de içinde bulunduğumuz şu zamanda ve imkânların yeterli olduğu bir devirde. Özellikle devletine ve milletine karşı duyarlı bir hükümet ve başbakan varken bizim böyle yaşamamız gerçekten anlamsız geliyor. Acaba yetkililer bizi sevmiyor ya da bizden gıcıkıyorlar mı diye düşünüyoruz. Biz hizmet istemekten başka bir şey yapmadık. Yetkililerle görüşülmüş onlar da bize bir yer gösterin sağlık ocağını verelim demişler. Biz hazır binayı nerden bulalım ve bina dikecek imkânlarımız olsa zaten bu sorunları neden kendilerine anlatalım. Köyümüze gelen bir dolmuş, otobüs yok. Sağlık ocağımız yok, doktorumuz yok, ebemiz yok. Dereli köyü ‘I Love You' filmindeki ‘Tınne' köyü gibi yolu yok, sağlık ocağı yok, doktoru yok."

Köy halkından aldığımız bilgilere göre köye Aile hekimi haftada bir gelip, halı kursunun olduğu binada muayene yapıyormuş. Ve sadece bir gün olduğu için aşırı yoğunluk olduğunu anlatan köylüler bu günde herkesin derdini istediği gibi anlatamadığını söyledi.  

Köy muhtarı Purtaş: "Halk bir sağlık ocağı istiyor, düzenli olarak muayene olabilecekleri doktora her an ulaşabilecekleri hizmeti istiyor. Düzenli bir ulaşım istiyorlar, şehre 3 km bir mesafede böyle bir sorun yaşamaları büyük bir sıkıntı olarak karşılarında duruyor."diyerek sözlerini bitirdi.  (M. Serhat TOPALCA)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —