Kumbaralar Afrika için açıldı
Gündem 29.03.2013 10:43:36 0

Kumbaralar Afrika için açıldı

Kahramanmaraş Teknik Elemanları Derneği (KATED), Kimse Yok Mu Derneği'nin başlatmış olduğu Afrika'daki katarakt hastalarına yardım kampanyasına destek verdi.

Düzenlenen törende, KATED Başkanı Adem Akbaba 10 bin dolarlık çeki Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Mustafa Timurbanga'ya teslim etti. Törene Kahramanmaraş'ta bulunan Somalili öğrenciler de katıldı. Aynı zamanda bağış törenine katılan küçük çocuklar kumbaralarını açarak biriktirdikleri paraları katarakt hastalarının ışığa kavuşması için bağışladı.

KATED Başkanı Adem Akbaba yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Kimse Yok Mu Derneğinin Afrika`da katarakt sebebiyle dünyası kararan yüz binlerce insanın ameliyat olabilmesi için düzenlemiş olduğu yardım kampanyasına destek veren Kahramanmaraş Teknik Elemanları Derneğimizin bağış teslim törenine hoş geldiniz. Kimse Yok mu Derneğine bu kampanyayı ilimizde duyurdukları için çok teşekkür ediyoruz. Kimse Yok Mu Derneğinin, yokluklar içinde yaşam mücadelesi veren Afrikalıların çilesini azaltmak ve kararan dünyalarına umut ışığı olması adına başlatmış olduğu Afrika Katarakt Kampanyasına, sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde derneğimiz üye ve gönüllülerinin katılım ve destekleriyle bizde bu kampanyaya dâhil olmak istedik ve kampanyayı başlattık.

Muhtaç olan bir insanın derdi, bütün insanlığı ilgilendirir felsefesi ile kampanyaya katılan üye ve gönüllülerimiz katılımın yoğun olması için gayret göstermişlerdir. Öyle ki çocuklar kumbaralarındaki birikimlerini dahi bağışlamışlardır."

DİĞER SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ DA DESTEK VERMESİNİ ARZU EDİYORUZ

Düzenlenen kampanyaya diğer sivil toplum kuruluşların da destek vermelerini arzuladıklarını kaydeden Akbaba şöyle konuştu: "Gerçekleştirdiğimiz kampanyada toplanmış olan 100 insanın güneş ışığına kavuşmasına vesile olacak 10.000 doları burada Kimse Yok Mu Derneği Yetkililerine teslim ediyoruz. Dileğimiz bu kampanyanın bitmemesi ve her zaman desteklenmesidir. Bu kampanyaya diğer sivil toplum kuruluşları ve bireylerin katkı ve destek vermelerini arzularız. Kahramanmaraş Teknik Elemanları Derneği üyelerimize, gönüllülerimize ve destek veren herkese gönülden teşekkürlerimi sunuyorum."

ANADOLU İNSANI BİZE HER ŞEYİNİ VERDİ

Kahramanmaraş Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Mustafa Timurbanga yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Afrika katarakt projesi çerçevesinde başlattığımız kampanyamıza KATED olarak vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyoruz.  Kara kıtanın, bahtı kara demeyelim inşallah açık olacak, kararan dünyasını aydınlatma adına Anadolu insanı bir seferberlik içerisinde. İki yıl önce Uganda'ya gittiğimiz de Uganda Kültür Bakanı şunu söylemişti; ‘Avrupa geldi bizden dinimiz dâhil her şeyimizi aldı gitti. Bize sadece kendi dinlerini bıraktılar başka bir şey bırakmadılar. Ama Anadolu insanı geldi bize her şeyini verdi. İnşallah biz bu genç kardeşlerimizin ailelerine sahip çıkma adına Anadolu insanıyla yolumuza devam ediyoruz. İnşallah bu gün itibariyle binlerce Anadolu insanı yine binlerce Afrika'nın bu güzel insanlarının babalarına annelerine sahip çıkarak onların kararan dünyasını aydınlatma adına bir seferberlik başlattı."

AFRİKAYLA BİRÇOK DEĞERİ PAYLAŞMIŞIZ

Afrika kıtasının yamyamların yaşadığı yerler olarak tanıtıldığını ancak durumun bunun aksi olduğunu ifade eden Timurbanga şu şekilde konuştu: "100 dolar vererek dünyası kararmış bir insanın dünyasını aydınlatıyorsunuz. Bu gün gönüllü doktorlarımız gidiyor orada ameliyat yapıyorlar ve inşallah fevkalade de neticeler alınıyor. Zira unutmamak lazım yıllarca bize Afrika tamtamların, yamyamların memleketi olarak takdim edildi. Hâlbuki yüz yıl geriye gittiğimizde o kıtanın aslında bizden bir farkı olmadığını, ecdadımızın 450 sene o topraklarda kaldığını ve birçok değeri paylaştığımızı görüyorsunuz. Bu yavrucuklar samimi bir şekilde harçlıklarını biriktirmişler. Ben onların gözlerinden öpüyorum, anne ve babalarının teşekkür ediyorum. Bu fevkalade bir hizmet ibadet hüviyetindedir." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.9° / 6.1°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı