Şeker Fabrikası`nda Özelleştirme İptalinin Ardından
Gündem 30.03.2013 23:39:30 0

Şeker Fabrikası`nda Özelleştirme İptalinin Ardından

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, aralarında Elbistan Şeker Fabrikası'nın da bulunduğu portföy B'deki satışın Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından iptal edilmesinin, ilçeye maddi-manevi kazanç olarak geri döndüğünü savunarak, Elbista

Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Elbistan Belediyesi ile birlikte bazı işadamlarının arsa talebinde bulunduklarını ve bazılarının tahsisinin yapıldığını ifade eden Başkan Şahin, "Şeker fabrikası satış ihalesinin Başbakanımız tarafından iptal edilmesi ilçe halkına maddi-manevi kazanç olarak geri döndü. Özelleştirme idaresine, kamuya 500 milyon TL'nin üzerinde arsa kazandırmıştır. Birçok kurum ve kuruluşlarda arsa taleplerini artırmıştır. Özelleştirme İdaresi, Elbistan Şeker Fabrikasının kullanım alanı dışında kalan 2 bin 274 dekarlık arsanın zemin etüt çalışmalarını yaptırarak, imar ve yapılaşmalara hazır hale getirdi" dedi.

Elbistan Şeker Fabrikası'nın mücavir alan içerisinde kaldığından, arsasının çok değerli olduğunu dile getiren Şahin, şunları söyledi:

"Elbistan Şeker Fabrikası'nın sahip olduğu araziler çok değerli. İhale sonucunda verilen rakamın çok düşük olduğunu savunduk. İhalelerin yapıldığı ilk günden itibaren, ihalenin iptal edilmesi gerektiğini savunduk. O yönde gayretlerimiz oldu. Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'ne ve Özelleştirme İdaresine arsa tahsisi konusunda Adalet Bakanlığı'nın adliye sarayı, Sağlık Bakanlığı'nın hastane, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim kompleksi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camii ve kültür sitesi, Elbistan Belediyesi'nin spor kompleksi ve kültür sitesi kurmak için talepte bulunduğunu öğrendik. Resmi kurumların yanı sıra işadamlarının da iş merkezleri yapabilmek için arsa talep edeceklerini öğrenmiş bulunmaktayız. Şeker Fabrikası'nın sahip olduğu arsaların toplamı 2 bin 274 dönümdür. Bölgelerdeki şefliklerin sahip olduğu arazi miktarı ise 98 dönümdür. Bu talepleri karşılayacak büyüklükte olan bu arazinin toplam değerinin 500 milyon TL'nin üzerinde olduğu, resmi rakamlarla da belirlendi. İhalelerin iptal edilmesi, bölgemiz ekonomisine büyük katkı sağladığı gibi çalışanlarımızı da sevindirdi. Şeker fabrikalarında sosyal yara haline gelmiş fabrikaların istikrarlı, verimli çalışmasını doğrudan ilgilendiren ve şimdi daha çok ihtiyaç duyulan geçici çalışan işçilerimizin 12 ay süreli çalışma istemlerini de hızlandırmıştır. Sendikamız ve şubemiz işçilerimizin sorunlarını çözme mücadelesinden yılmayacak ve üzerine düşeni yapacaktır."
Özelleştirme sürecinde büyük mücadeleler verdiklerini ifade eden Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Sendikamızın, özelleştirme ihalesinin iptali için vermiş olduğu mücadele kamuoyunda taktire şayandır. Elbistan şeker fabrikalarına ait kullanım dışı arsaların kıymetli olduğu, kurumların arsa talepleri ile de ispatlandı. Verdiğimiz mücadelede haklı olduğumuzu ortaya çıkardı. İhalenin iptal edilmesi Elbistan Şeker Fabrikasında duygusallık, belirsizlik değil, yeni umut, yeni ufuklar açacaktır. Sendikamızın çalışmaları da bu yönde olacaktır." (İHA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı