``Kahramanmaraş Türkiye ortalamasının üzerinde``

``Kahramanmaraş Türkiye ortalamasının üzerinde``

Kafkas Kültür Derneğinde, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Diyabet Vakfı tarafından başlatılan "Diyabet Akran Eğitim Programı” kapsamında Kahramanmaraş'ta da yaygın olarak görülen diyabet hastalığı konulu konferans düzenledi.

Konferansa, Proje İl Koordinatörü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Dahiliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Büyükbeşe ve Akran Eğitim Projesi Kahramanmaraş İl Akranı Sibel Soytürk katıldı.

Büyükbeşe konuşmasında, diyabetin dünyada ve Türkiye'de giderek arttığına dikkat çekerek diyabetlilerin neredeyse yarısının bu hastalığını bilmediklerini belirtti. Büyükbeşe, Kahramanmaraş'ın da bu konuda Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu sözlerine ekledi.

Konferansın diğer konuğu olan Sibel Soytürk, kendisinin de diyabet hastası olduğunu ve Diyabet Akran Eğitim Programı'nda Kahramanmaraş İl Akranı olduğunu belirterek proje hakkında bilgiler verdi.

Katılanların kan şekerlerinin ölçüldüğü, broşürlerin dağıtıldığı ve katılım sertifikalarının verildiği konferans hastalara özel poliklinik hizmeti verilmesiyle sona erdi. (M. Serhat TOPALCA)



Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”