Matematik Dahileri
Eğt.-Kült. 2.04.2013 18:37:33 0

Matematik Dahileri'nden Kaymakam Maytalman`a ziyaret

Matematik alanında hazırladıkları projelerle ‘Bu Benim Eserim' isimli proje yarışmasında bölge sergisine kalmaya hak kazanan Hacı Bektaş Ortaokulu ile Alembey Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ve Milli Eği

 Alembey Ortaokulu'ndan Rabi Şahin ve Fadime Horuz'un matematik alanında hazırladıkları ‘Ardışık Sayılarda Muhteşem Küpmatik' isimli proje ile Hacı Bektaş Ortaokulu'ndan Alparslan Kurt'un hazırladığı ‘Çift ve Tek Sayıların Karelerini Toplamak Artık Farklı Olacak' isimli matematik alanında hazırladığı proje, bölge bilim kurulu tarafından bölge sergisine gönderilmeye layık bulunan projeler arasında yer aldı.

 Alembey Ortaokulu Müdürü Habip Mehmet Güven, Proje Danışman Öğretmenleri Aliye Yıldız ve Mehmet Taş, ilk olarak Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik'i ziyaret ettiler. Şube Müdürü Faik Türk'ün de yer aldığı ziyarette öğrenciler projeleri hakkında Çelik'e bilgi verdi.

 Öğrencilerin başarılarından dolayı mutlu olduğunu belirten Çelik; "Bakanlığımız Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından tüm Türkiye genelinde bilimi yaşamına uygulayan ve bilimsel düşünmeyi temel alan gençleri hayata kazandırmakla beraber gençlerimizin bilimsel bakış açısıyla yetiştirmelerine çok önemli katkılar sağlamak amacıyla düzenlenen Bu benim Eserim isimli Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda İl Çalışma Grubu tarafından bölge çalışma grubuna gönderilmesi uygun bulunan 439 projeden 120'si Elbistan'a ait projelerdi. Bölge Bilim Kurulu'ndan geçen Kahramanmaraş genelinden 39 proje Bölge Sergisi'ne kalmaya hak kazandı ve bu projelerden 2 tanesi de Elbistan'a ait projelerdir. Bölge Sergisi'nde Adana, Mersin, Karaman, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş illerimizden yaklaşık 9 bin proje arasından seçilen 98 Matematik ve Fen Bilimleri projesi sergilenecek bu projelerden 10-13 arası proje Ankara'da yapılacak Türkiye finallerine davet edilecektir. İnşallah öğrencilerimiz projeleriyle Türkiye finallerine kalırlar" dedi.

 Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve Şube Müdürü Faik Türk ile birlikte Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman'ı ziyaret eden öğrenciler, projeleri hakkında bilgi verdiler.

 Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Maytalman, "Yaşları itibariyle, eğitim kademesi itibariyle gerçekten güzel bir şey yaptıkları çalışma. Belki akademik düzeyde öğretim üyelerini pek tatmin etmeyebilir ama yaşları itibariyle, öğretim kademesi itibariyle takdire şayan bir iş yapmışlar. Kafa yormuşlar ve koşullu da olsa bir formülasyon geliştirmişler. Bu çocuklar bugün bunu yapıyorlarsa yarın çok daha büyük bilimsel buluşlara imza atabilirler. Dolayısıyla bu çalışmalarından dolayı onları teşvik ettikleri için, kanalize ettikleri için de öncelikle proje danışman öğretmenlerimize, okul müdürlerimize, tüm milli eğitim camiasına teşekkür ediyorum" diye konuştu.İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.3° / 10.2°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı