HP, Tablette geleneksel standartların dışına çıktı
Ekonomi 3.04.2013 16:13:43 0

HP, Tablette geleneksel standartların dışına çıktı

HP Türkiye Kurumsal Kanal Satış Müdürü Sıtkı Yavuz, dünyanın ilk ve tek kurumsal tableti ElitePad 900 ile kullanıcılarına uzaktan yönetim ve güvenlik hizmetleri vererek, geleneksel tablet anlayışının dışına çıktıklarını söyledi.

 HP, geleneksel Anadolu Müşteri Toplantıları kapsamında Kahramanmaraş'taki kullanıcılarıyla buluştu. Türkiye'de 11 yıldır bilgisayar ve yazıcı alanında pazar lideri olan HP, Ramada Otel'de düzenlenen programda firmanın yeni ürün ve teknolojilerini müşterileriyle paylaştı. Etkinlikte HP'nin iş dünyası için ürettiği ilk ve tek kurumsal tableti ElitePad 900'u tanıtan HP Türkiye Kurumsal Kanal Satış Müdürü Sıtkı Yavuz, ürünün getirdiği yenilikleri aktardı. ElitePad 900'ün normal tabletlerin ötesinde dizüstü bilgisayar olarak ta kullanıldığını kaydeden Yavuz, şöyle konuştu:

 "Bugün için burada anlatacağımız teknolojiler içerisinde kurumsal müşterilerimize yönelik tablet cihazımız var. Elitepad 900 adlı cihazımız bugüne kadar geleneksel tablet standartlarının dışında bir cihaz. Bu zamana kadar tabletten anladığımız, cihazın tüketici müşterilerine yönelik ya da tüketici son kullanıcılarına yönelik, perakende son kullanıcılarına yönelik olmasıydı. Kurumsal anlamda organize edilen ilk cihazımız bu. ElitePad 900, üzerinde Windows 8 işletim sistemini barındırıyor. Diğer tabletlerin sağlayamadığı uzaktan yönetim, güvenlik gibi kurumsal müşterilerimizdeki ihtiyaçların tamamını organize etmek için fırsat sağlıyor."

 HP'nin dizüstü, masaüstü, ve All-in-One ürünleri hakkında da bilgiler veren Yavuz, HP Rivals 810 isimli cihazı da müşterilerine tanıttıklarını ifade etti. Yavuz, "Bunun yanında yakında Türkiye'de lansmanını yapacağımız Rivals 810 isminde bir cihazımız var. Onun tanıtımını da yapacağız. Bu anlamda bugün hem yeni ürünleri hem de HP'nin teknolojilerini müşterilerimizle paylaşacağımız önemli bir gün" diye konuştu.

 Yavuz, HP'nin Türkiye'de kurulan teknokentlerde bulunduğu konuma ilişkin yöneltilen bir soruya ise, "HP aslında bu konuda Türkiye'deki en lider firmalardan birisi. Öncelikle HP'nin Çorlu'da Foxconn'la birlikte açtığı bir üretim tesisimiz, bir fabrikamız var. Burada altı bantta Ortadoğu ve Afrika'ya senede yaklaşık 250 bin civarında cihazımız üretiliyor ve gönderiliyor. Bu anlamda ciddi bir üretim kapasitesi var burada. İlk fazını bu olarak düşünürsek yazılımlar anlamında da İTÜ'de bizim bir yazılım buluş geliştirme merkezimiz var. Burada da HP'nin Amerika'daki laboratuvarlarıyla ortak çalışmalarla yeni yazılımlar geliştiriliyor. Bu anlamda HP, hem yazılım hem de cihaz üretimi anlamında Türkiye'ye en ciddi yatırımı yapan firmalar arasında" yanıtını verdi.

ORJİNAL KARTUŞ ŞİRKET MALİYETLERİNİ DÜŞÜRÜR

 HP Türkiye Inkjet Yazıcılar Ürün Müdürü Zeynep Simur ise, HP yazıcıları ve orijinal kartuş kullanımı hakkında bilgiler verdi. Orijinal kartuş ve toner kullanımı ile şirket maliyetlerinin düştüğüne dikkat çeken Simur, şunları kaydetti:

 "Şu anda müşterilerimizden aldığımız yorumlara göre orijinal kullanımın şirketlerin maliyetlerini azalttığı yönünde. Biz de HP olarak buna inanıyoruz. Çünkü dolum yapılarak kullanılan kartuş ya da tonerlerin verimliliği gerçekten çok düşük oluyor. Fakat orijinal bir kartuş ya da toner aldığınız zaman size söylenen baskı kapasitesini alacağınız, o verimi alacağınız güvenilir bir şekilde belirtiliyor. Dolum yaptığınız zaman ise bunun ne kadar sayfa kapasitesi olacağını, ne kadar baskı yapabileceğiniz aslında biraz şaibeli bir durum. Çünkü içine ne konulduğunu ya da ne kadar iyi bir şekilde doldurulduğunu bilemiyorsunuz, öngöremiyorsunuz. Fakat orijinallerde böyle bir sorun yok. Her orijinal kartuş ya da toner söz verdiği kadar baskı sağlayabiliyor kullanıcıya."

 HP'nin yeni ürün ve teknolojilerinin slayt gösterileriyle tanıtıldığı program, soru cevap bölümüyle son buldu.İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 16.7°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı