“28 Şubat
Gündem 7.04.2013 18:15:05 0

“28 Şubat'ın benzeri Azerbeycan'da yaşanıyor”

Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş şubesi Başkanı Osman Yücel yaptığı basın açıklamasında: "Azerbaycan Hükümetinin görevi halkın haklı taleplerini ve ihtiyaçlarını yerine getirmektir.”dedi.

Azerbeycan'da yaşanan olaylar hakkında açıklama yapan Yücel şunları söyledi: "Komşumuz Azebaycan'da 2010 yılından bu zamana insan hak ve özgürlükleri noktasında sıkıntılar yaşanmaktadır. Ülkemizde yaşanan ve insanımıza hiçbir faydası dokunmayan 28 Şubat sürecinin bir benzerinin Azerbaycan'da yaşanmakta oluşu esef vericidir."

İnsanların özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade eden Yücel şöyle konuştu: "Nerede olursa olsun özgür ve hak sahibi olarak doğan insanların özgür ve hak sahibi olarak yaşamlarının önündeki her türlü engeli reddetmek insan olmanın bir gereğidir. Biz hangi inanç ve düşünceden olursa olsun her insanın düşünce, fikir ve ibadet özgürlüğünün kutsallığına inanıyoruz.  İnsanlar başkaları üzerinde şiddete başvurmaksızın ve dayatma yapmaksızın inandığı değerleri öğrenebilmeli, bu değerler etrafında örgütlenebilmeli, bu değerleri kendi çocuklarına öğretebilmeli ve en önemlisi de inandığı değerleri yaşayabilmelidir. Bir toplumda inanç ve düşünce hürriyetinin olması insanların inandıkları değerleri yaşamasıyla mümkündür. İnsanların varlığını hedef almayan, şiddet içermeyen, dayatma olmayan bir inancın yaşanmasına engel olmak zulümdür, haksızlıktır, insan hak ve hürriyetlerini gasp etmedir."

‘Bir Müslüman mükellef olduğu dönemden itibaren inancının gereğine uygun olarak örtünmek ister.' Şeklinde konuşan Yücel şöyle devam etti: "Bu örtünmenin nerede nasıl olacağı inancımızın temel referansı olan Kur'an-ı Kerim'de mevcuttur. Her Müslüman'ın bu hakkın kullanılmasını talep etmesi en doğal hakkıdır. Bu hakkın halkının neredeyse tamamı Müslüman olan Azerbaycan'da kısıtlanmasının hiç bir gerekçesi olamaz. Hele hele Azerbaycan'da misafir olan başörtülü öğrencilerin öğrenimlerine son verilmesinin, okuldan atılmasının, tutuklanmasının ya da sınır dışı edilmesinin izah edilir bir yanı yoktur. Azerbaycan Hükümetinin görevi halkın haklı taleplerini ve ihtiyaçlarını yerine getirmektir. Bu konuda yapılacak çalışmalar ya da atılan adımlar hak sahiplerine karşı bir lütuf değil bilakis yönetici olmanın bir zorunluluğudur. Bu böyleyken hak ve ihtiyaçları giderme yerine kanunsuz bir şekilde en temel hakların bile yasaklanması kabul edilemez." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.3° / 10.2°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı