Emeklilere indirimli odun kömür satışı başladı
Gündem 10.04.2013 18:14:21 0

Emeklilere indirimli odun kömür satışı başladı

Kahramanmaraş Emekliler Derneği Şube Başkanı Mehmet Nalbantbaşı, 2013-2014 kış sezonu yakacak odun kömür satışlarının başladığının açıkladı.

Emekliler Derneği Şube Başkanı Mehmet Nalbantbaşı yaptığı açıklamada üyelerin derneğe gelerek başvurmalarının yeterli olduğunu söyledi.

Odun kömür satın almak isteyen dernek üyeleri bilgilerini vererek derneğin anlaşmalı olduğu şirketten 3 tona kadar odun kömür alabiliyorlar. Nalbantbaşı, 1 ay ödemesiz 6 ay taksitle yapılan satışlarda aylık ödeme miktarının emeklilerin aylıklarından otomatik olarak kesilerek emeklilerin ödeme sıkıntısının da ortadan kaldırıldığını belirtti.

Dernek tarafından yapılan açıklamada odun ve kömür fiyatlarının şöyle olduğu belirtildi:  İthal Rus kömür safi marka sobalık (ceviz) kömürü 564 TL, ithal Rus kömür safi marka kaloriferlik (portakal)kömür 702 TL, odun (çam) 390 TL.

Aynı zamanda ilçelerde de yapılacak satış fiyatları şöyle: ithal Rus kömür safi marka sobalık (ceviz) kömür 582 TL, ithal Rus kömür safi marka kaloriferlik kömür 726 TL.

Dernek Başkanı Mehmet Nalbantbaşı daha önceki yönetimin yaptığı satışlardaki fiyatların yüksek olduğunu ancak kendilerinin sıkı pazarlık yaparak ve ısrar ederek fiyatları düşürdüklerini kaydetti. Buna göre daha önce 639 TL olan sobalık kömürün 564 TL, 446 TL olan kömürün 390 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Nalbantbaşı, şu anda yeni yerinde hizmet vermeye devam eden Emekliler Derneği'nin taşınması hakkında şunları söyledi: "Üyelerimizin daha rahat ulaşabilmesi için daha merkezi bir yeri tercih ettik ve şu an yeni yerimize taşındık. Yeni şubemiz eski Bayındırlık binası karşısında olduğu için hemen karşıda bulunan dolmuş duraklarından dolayı üyelerimizin ulaşım sorunu yaşamamasına da vesile olacak."

DERNEĞİN ÜYE SAYISI ARTIYOR

Üye sayısı ve emeklilere yönelik hizmetler hakkında bilgi veren Nalbantbaşı şöyle konuştu: "Üye sayımız 3162 idi şu anda 3902 üye sayısına ulaştık. Üye sayımızda bu artışın olması yaptığımız çalışmaların bir neticesidir. Şu anda üyelerimiz 75 TL olan tüpü 60 Liraya alabiliyorlar. Bunun da ayda 15 Lira katkısı oluyor. Emekli olanlar bizim derneğe üye oldukları zaman peşinatsız odun-kömür alabiliyorlar, ılıksoy marketten yüzde 5 indirimle alış veriş yapabiliyorlar, vestel ürünlerinde yüzde 3 bazı ürünlerde yüzde 15 indirimden faydalanıyorlar. Kitap kırtasiyeden yüzde 15 indirimle alış veriş yapabiliyorlar. Emeklilerimize hizmetlerimiz sadece bunlarla sınırlı kalmayacak, sağlık hizmetlerinden faydalanmaları için projelerimiz var, özel hastanelerde yapılacak indirimler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bununla beraber BİM marketlerde 600 Liralık 6 ay vadeli alış veriş yapılması için genel merkezimiz çalışmalarını sürdürüyor."

Derneğe dul ve yetimlerin de üye olabileceğini hatırlatan Nalbantbaşı şu şekilde konuştu: "Sosyal güvenlikten faydalanan dul ve yetimler de derneğimize üye olarak bu imkânlardan faydalanabiliyorlar.  Derneğimize üye olanlara kimlik veriyoruz bu kimlikle anlaşmalı olduğumuz yerlerdeki indirimlerden faydalanıyorlar." ( M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.4° / 10.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı