Bastırmacı Akil Adamları sevmedi
Gündem 12.04.2013 18:49:51 0

Bastırmacı Akil Adamları sevmedi

Kahramanmaraş MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı yaptığı basın açıklamasında, akil adamlar listesinde yer alan isimleri sert bir dille eleştirirken Kahramanmaraş sivil toplum örgütlerine seslenerek randevu taleplerini geri çevirmelerini istedi.

Akil adamlar konusu ile Türk milletinin baskı altına alınmaya çalışıldığını savunan Batırmacı şöyle konuştu: "Son günlerde sık sık gündeme gelen Akil Adamlar konusu ile Türk Milletini psikolojik baskı altına almaya çalışan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oturmuş, 63 tane isim belirlemiş. Türk Milleti`nin Töre`sinde `Ak Sakallılar` diye bilinen ve Ülke Yönetiminde gerçekten söz sahibi olabilecek kişiler yerine `Akil Adamlar` diye icat etikleri isimlere kimdir bunlar diye şöyle bir bakıyorsunuz."

Akil adamlar listesinde yer alan isimleri sert bir dille eleştiren Bastırmacı sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi soruyorum. Bu listede Ülkenin Üniter Yapısını savunanlar, T.C Bayrağı altında kardeşçe yaşayıp `bin Yıllık Kardeşliği` savunanlar, bu Vatan için verilen binlerce şehidi temsil edecek şehit anaları neden yok? Bunlar resmen Türk Milletinin aklıyla alay ediyorlar.

Recep Tayyip Erdoğan`ın ABD ve İmralı canisinden aldığı talimatla icat ettiği böyle ucube bir işe soyunan bu kişiler bölge bölge dolaşıp Halk`ı ikna etmeye çalışacaklar."

 "Hangi akla hizmet ederek bu görevi kabul ettiğine bir türlü akıl erdiremediğimiz TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu. Onun Başkanlığında Kahramanmaraş`a görevlendirilen heyette akıl ve ahlak yoksunu kişiler kime neyi anlatacaklar?" şeklinde konuşan Bastırmacı şunları söyledi: " Türkiye Cumhuriyeti`ni simgeleyen T.C harflerini Devlet Kurumlarının tabelalarından çıkarılmasını Türk Milletine nasıl izah edecekler? Çocuk Katili İmralı canisi ile masaya oturan şerefsizdir deyip sonra da aynı masaya oturarak yapılan pazarlıkları `Barış Süreci` diye Halkımıza nasıl yutturmaya çalışacaklar? Önce bu Ucube Heyete sesleniyorum. Gelmeyin kardeşim şehrimize. Kahramanmaraş İli Ülkemizin bütün renklerini yansıtan halkıyla zaten barış içinde yaşayan bir kenttir. Gelip de bizim huzurumuzu kaçırmayın.

"SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE SESLENİYORUM"

Kahramanmaraş sivil toplum kuruluşlarına seslenen Bastırmacı şunları söyledi: "Şimdi de Kahramanmaraş`ımızın Sivil Toplum Örgütlerine sesleniyorum. TSO Başkanı Sayın Kemal Karaküçük, Esnaf Odaları Başkanı Ahmet Kuybu ve TMMOB Başkanı Sayın Yusuf Temizkan ve tek tek ismini belirtemediğim bütün Oda, Vakıf ve Dernek Başkanları.

Bu` Ucube Heyet`in randevu taleplerini lütfen geri çevirin. Barış ve huzur içinde yaşayan Kahramanmaraş halkının huzurunun kaçırılmasına izin vermeyin. Zira biz inanıyoruz ki bu Akil Adamlar diye yutturulmaya çalışılan kişilerden sizler çok daha akıllısınız. Böyle ucube Heyetlerin sizler gibi saygın kişilere ve kahraman halkımıza muhatap edilmesini şiddetle kınıyoruz ve reddediyoruz. Sizlerin de sizlere layık görülen bu muameleyi reddedeceğinizden emin olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Anayasadan Türk İfadesini çıkartmaya uğraşan, Devlet Kurumlarının tabelalarından T.C harflerini kaldıran, Milliyetçiliği ayağımın altına aldım diyerek Türk Milletine hakaret eden, Meydanlardaki `Ne Mutlu Türk`üm Diyene` yazısını sildirip İmralı canisinin emriyle başka yazılar yazdıranları şiddetle kınıyoruz ve bir kez daha haykırıyoruz. Ne Mutlu Türk`üm Diyene."

"TEŞKİLAT OLARAK BİR EYLEMİN İÇİNDE OLMAYACAĞIZ"

"Akil adamlar Kahramanmaraş'ta program yaptığında MHP olarak bir eylem yapacak mısınız?" şeklindeki soruya Bastırmacı şöyle cevap verdi: " asla biz bir eylemin içerisinde olmayacağımızı bildiriyoruz. Teşkilatlarımız her zaman olduğu gibi Kahramanmaraş MHP ve Ülkü Ocaklarının her hangi bir tepkinin içerisinde olmadığını, olmayacağını biz buradan zaten sözlerimizle, basın bildirimizle izah ettiğimiz gibi bu ülkenin, bu milletin tek sahipleri bizler değiliz. Biz her hangi bir tepki verecek ortamda değiliz. Açıkça söylüyorum biz bu ülkede tarafız. Kim adına tarafız? Allah davası adına, Kuran davası, Vatan davası ve Bayrak davasına tarafız. Bu gün vatanını, bayrağını seven her insanı, her arkadaşımızı kutlu yürüyüşümüzde yanımıza davet ediyoruz. Onun için demokratik kurallar çerçevesinde bu tepkiyi başkalarının da vermesini arzu ediyoruz."  (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.3° / 10.2°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı