Stratejik Yerel Yönetişim Projesi ile Muhtarları Buluştu

Stratejik Yerel Yönetişim Projesi ile Muhtarları Buluştu

Kahramanmaraş Kent Konseyi'nin koordinasyonunda; Kahramanmaraş Valiliği ile Kahramanmaraş Belediyesi'nin paydaş gruplar olduğu; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla İçişleri Bakanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 2011

Yerel düzeyde katılımcı stratejik yönetimi güçlendirmek için başlatılan Stratejik Yerel Yönetişim Projesi ile yerel yönetimlerin kapasitelerinin iyileştirilerek, yerel yönetim reformunun kapsamının genişletilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında daha önce yürütülen çalışmalarda, vatandaş odaklı hizmet sunumunun geliştirilebilmesi için vatandaşların kamu hizmetlerinden memnuniyetini ele alan "vatandaş karnesi" ve kentin farklı bölgelerinde sunulan hizmetleri ve sosyo-ekonomik durumu anlamaya yönelik  "sosyo-ekonomik haritalama" ve "belediye bütçesinin takibi" gibi katılımcı araçlar oluşturulmuştu.

Bu kapsamda, katılımcı araçların Kahramanmaraş uygulamaları için proje ekibi Kent Konseyi ile işbirliği içinde Kahramanmaraş'ta çeşitli belediye birimleri ve il müdürlükleriyle sunulan hizmetler hakkında görüşmeler gerçekleştirerek muhtarlarla bir araya geldi.

Muhtarlarla yapılan toplantı çok farklı bir oylamaya da ev sahipliği yaptı. Muhtarlar kendi mahallelerine ilişkin öncelikleri hizmet başlıklarına göre oluşturulan sandıklarda oylama usulüyle belirlediler. Bu oylamayla,  ihtiyaçların ne ölçüde karşılandığının belirlenmesi ve buradan çıkan hizmet önceliklerinin belediyeler ve merkezi yönetim kuruluşlarının hizmet planlamasına katkı sağlaması amaçlandı.

Dört çalıştay halinde gerçekleştirilen toplantılara Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, İl ve Belediye Müdürlükleri temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda muhtar katıldı.(Selçuk KILINÇ)



Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”