Cuma General ``Ticari Kredilerde Eş Rızası Kaldırıldı``

Cuma General ``Ticari Kredilerde Eş Rızası Kaldırıldı``

Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cuma General, ticari kredilerde kefilden istenen eş rızasının kaldırıldığını ifade ederek, bu uygulamanın esnaf ve ticaret kesiminde memnuniyetle karşılandığını söyledi.

General, 11 Nisan itibarı ile yasayla eş rızasının kaldırıldığını ifade ederek, düzenlemeyi yerinde bulduklarını söyledi.
Esnaf ve sanatkarların aldığı kredilerde, krediye kefil olacak kişinin eş rızasının arandığını, bunun da birçok sorunu beraberinde getirdiğini anlatan General, "Yasa ile ticari kredilerde kefilden istenen eş rızası artık kaldırıldı. Bir esnafımız ve sanatkarımız kredi kullanmak istediğinde ipoteğini veriyor, kefil istendiğinde ise eş rızası olduğu için sorun oluşturuyor idi. Bu uygulama artık kaldırıldı. Bir esnaf kredi kullanacağı zaman, esnafın kredisine kefil olacak kişinin, eşinin yazılı rızasını alması ticari hayatın olağan akışına uygun olmadığı gibi, işi eve taşıyarak aile içinde anlaşmazlıkların yaşanmasına da yol açacaktı. Bu durum yasanın çıkması ile birlikte sona erdi" dedi. (İHA)



KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı