Anadolu Sigorta kaybolan mesleklere sahip çıkıyor

Anadolu Sigorta kaybolan mesleklere sahip çıkıyor

Anadolu Sigorta, Bir Usta Bin Usta projesi kapsamında, Mayıs ayında, Kahramanmaraş'ta "Ahşap Oyma” kursu düzenleyecek.

Anadolu Sigorta, Anadolu'da kaybolan veya kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden canlandırmak ve meslek ustalarının deneyimlerini genç nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi "Bir Usta Bin Usta" ile Kahramanmaraş'ta "Ahşap Oyma" kursu düzenleyecek. Kurs kapılarını Mayıs ayında açacak. 4 ay sürecek "Ahşap Oyma" kursunda kursiyerlere, oymacılık ile ilgili tüm teknik detaylar uygulamalı olarak öğretilecek. Eğitim sonunda kursiyerlere, MEB onaylı usta öğretici niteliği taşıyan kurs bitirme sertifikası verilecek.

2010 yılında başlatılan ve TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nün teknik danışmanlığında yürütülen "Bir Usta Bin Usta" kapsamında her yıl 5 ilde, 3 ila 6 ay arasında değişen eğitim programlarıyla 5 mesleki kurs düzenleniyor. 3 yılda 15 ilde 15 mesleki eğitim verildi.

BİR USTA BİN USTA PROJESİ HAKKINDA

Dördüncü yılına giren "Bir Usta Bin Usta Projesi", Anadolu'da yok olmak üzere olan meslekleri yeniden canlandırıyor. TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın teknik danışmanlığında gerçekleşen projede, her yıl 5 ilde, 3 ila 6 ay arasında değişen eğitim programlarıyla 5 mesleki kurs düzenleniyor.

Altın Sabre, Stevie Ödülleri, KSS'nin yaygınlaştırılması ödülü gibi ulusal ve uluslararası birçok ödül kazanan proje ile Anadolu Sigorta; 10 yılda 50 meslekte toplam 1000 ustanın yetiştirilmesini ve kaybolmaya yüz tutan, el sanatı niteliğindeki mesleklerin gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefliyor.

Projenin ilk kez başladığı 2010 yılında; Bursa'da Karagöz Tasvir, Eskişehir'de Lületaşı İşlemeciliği, Edirne'de Edirnekari, Gaziantep'te Kutnu Dokumacılığı, Trabzon'da Kazaziye, 2011 yılında Çorum'da Kargı Bezi Dokumacılığı, Hatay'da İpek Dokumacılığı, Mardin'de Taş İşlemeciliği, Sivas'ta Boynuz Tarak, Van'da Savatlı Gümüş İşlemeciliği, 2012 yılında ise Ankara'da Sedef Kakma, Kars'ta Kilim ve Heybe Yapımı, Muğla'da Cam Üfleme, Nevşehir'de Çömlek Yapımı ve Tokat'ta Yazma Baskı ilgili mesleki eğitimler verildi.

2013 yılında ise; Kahramanmaraş'ta Ahşap Oyma, Manisa'da Gördes Halıcılığı, Mersin'de Namrun İğne Oyacılığı, Rize'de Sepet Örücülüğü ve Tekirdağ'da Karacakılavuz El Dokumacılığı eğitimleri verilecek. (M. Serhat TOPALCA)



AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!