``Ekinözü
Gündem 17.04.2013 21:55:15 0

``Ekinözü'nde 15 günde 250 bin fidan dikildi``

Elbistan Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Hacı Ahmet Götürler, Şardağı Ağaçlandırma Projesi kapsamında Ekinözü kırsalında yapılan çalışmaların tamamlandığını ifade ederek, 15 günlük bir çalışmayla 250 bin fidan dikildiğini söyledi.

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, Elbistan ve çevresinde orman alanlarının oluşturulması amacıyla geçtiğimiz yıllarda başlatılan Şardağı Ağaçlandırma Projesi kapsamında, Ekinözü'nde tahsis edilen alanlara 250 bin fidan dikildi.

 21 Mart tarihinde başlayan fidan dikiminin, yağış mevsiminden önce tamamlandığını ve fidanların büyümeye bırakıldığını anlatan Elbistan Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Hacı Götürler, Şardağı Ağaçlandırma Projesi kapsamında, kuruyan fidanların yerine dikilen fidanlarla birlikte bu zamana kadar 1 milyonun üzerinde fidan dikildiğini kaydetti.

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Elbistan ve çevresinin ormanlaştırılması için büyük bir proje hazırladığını ve proje kapsamında fidan dikiminin yapıldığını belirten Götürler, Şardağı Ağaçlandırma Projesi'nin, yeni sahaların tahsis edilmesi ile birlikte büyük bir alana yayılacağını söyledi.

 Götürler, Ormancılık Günü'nde başlayan fidan dikiminin 60 kişilik profesyonel bir ekip tarafından yapıldığını ve Nisan yağmurları öncesinde tamamlandığını belirterek, fidan dikim çalışmalarının başarıyla sonuçlandığını dile getirdi.

 Fidanların, ilkbahar veya sonbaharda dikildiğine dikkat çeken Götürler, "Geçtiğimiz yıllarda başlatılan Şardağı Ağaçlandırma Projesi kapsamında bugüne kadar yüz binlerce fidan dikildi. Biz fidanların yüzde 20'sinin kuruyacağı tahmini ile çalışıyoruz ve 3 yıl boyunca kuruyan fidanların yerine yenilerini dikiyoruz. Kuruyan fidanların yerine dikilen fidanlarla birlikte bugüne kadar 1 milyonun üzerinde fidan diktik. Fidanlar; sedir, Karaçam ve birde yayvan yapraklı dediğimiz orman ağaçları var. Bunlarda Akçaağaç, Dişbudak, daha önce de badem tohumu ekilerek buralar ağaçlandırılıyor" dedi.

 Ormanların insanlar olmadan çok rahat bir şekilde yaşayacağını ancak, insanların ormanlar olmadan yaşayamayacağını vurgulayan Götürler, dikilen fidanların çok iyi korunması gerektiğini ifade ederek, özellikle çobanların bu kurallara riayet etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.4° / 13.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı