Siyasi 20.04.2013 04:05:37 0

''Eğitim yatırımlarını dikkatle takip ediyoruz''

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, 2013 yılı yatırım programında yer alan eğitim yatırımları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Yeni yapılacak okullar arasında yer alan ÇPL'nin 16 derslik iken 24 dersliğe çıkarıldığını anlatan Kısaca, geçtiğimiz günlerde çatısı yanan Taşburun İlkokulunun da yeniden yapılması için çalışmalar yapıldığını söyledi.

 Elbistan'da 2013 yılı içerisinde yapımına başlanacak olan eğitim yatırımları hakkında bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenleyen Kısaca, yapılan girişimlerin ardından derslik sayısında artış sağlandığını, bunun yanı sıra bir de anaokulu yapımı için karar çıktığını kaydetti.

 Başkan Kısaca, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

 "İlçemize başta eğitim olmak üzere diğer alanlardaki yatırımlarla ilgili gelişmeler büyük bir dikkatle takip ediliyor. Bu konuda özellikle Grup Başkanvekilimiz ve Bölge Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey'in ciddi gayretleri var. Öncelikle ilçemize eğitim yatırımları arasında bulunan Çok Programlı Lise'nin derslik sayısında bir artış sağlandı. Daha önceden 16 derslik olarak planlanan bu okulumuz girişimler sayesinde 24 derslikli olacak. Ayrıca aynı proje içerisinde bir de anaokulu yapımı dahil edildi. Bu konudaki yatırım değişikliği kararı Milli Eğitim Bakanlığı'na sunuldu ve kabul edildi. İlçemize eğitim alanında büyük katkı sağlayacak projelerde desteğini esirgemeyen ve büyük katkısı bulunan Grup Başkanvekilimiz ve Bölge Milletvekilimiz sayın Mahir Ünal'a, Kahramanmaraş Valisi sayın Şükrü Kocatepe'ye ve emeği geçen tüm ilgililere teşekkür ederiz."

 Çatı kısmı tamamen yandığı için kullanılamaz hale gelen Taşburun İlkokulunun durumuna da değinen Kısaca, yeni bir okul yapılması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Kısaca, "Taşburun köyümüzdeki okulun çatısı yandı. Buradaki öğrencilerimizin mağdur olmamaları için kısa süre içerisinde yeni okul yapılması kararı alındı. Bu yöndeki karar Kahramanmaraş Valiliği tarafınca bakanlığa üst yazı ile iletildi. AK Parti Grup Başkanvekilimiz sayın Mahir Ünal konunun takipçisi. İnşallah önümüzdeki günlerde de bu okulumuz için sevindirici haberler alırız" diye konuştu.İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19° / 7.5°

Başkan Görgel: “1,3 Milyar TL’lik Yatırımla Yeni Ekinözü’nü İnşa Ediyoruz”

Görgel: “Elbistan’a 5,5 Milyar TL’nin Üzerinde Yatırım Kazandıracağız”

Kahramanmaraş’ta Otodan Hırsızlık Yapan 3 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta sahte reçete operasyonu

Akpınar, “Esnaf Kan Ağlarken Biz Gülemeyiz “

Yeni Geçici Çarşının Kurulumu Hızla Sürüyor

Cinsel İstismar Suçundan Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Mücbir Sebep Çağrısı!

Başkan Görgel: “Şehrimizin 100 Yıllık İhtiyacını Karşılayacak Altyapı Yatırımı Kazandırıyoruz”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Karaca Ve Geyik Trofesi Kaçakçılığı Operasyonu

Ağustos Fuarının Etkinlik Takvimi Yayınlandı

KASKİ’de 6 Daire Başkanı Değişti

Onikişubat ve Dulkadiroğlu’nda 18 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak!

Kahramanmaraş’ta Zeytin tenekesine gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta Sahte İçki Operasyonu

Kahramanmaraş’taki 141 Bin Emekli İçin İmzalar Atıldı

Fırnız da ki Orman yangınına GEAK desteği

Kahramanmaraş’ta Huzur Operasyonları