‘Saklı Bahçe
Gündem 20.04.2013 04:16:49 0

‘Saklı Bahçe' herkesi memnun edecek

Kapıçam tabiat parkı Saklı Bahçe işletme sahibi Ejder Karaboğa basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Ejder Karaboğa, Kapıçam tabiat parkının daha önce akıllarda olumsuz bir imajının olduğunu ancak bunu değiştirerek halkın nezih bir ortamda ailesiyle rahatlıkla eğlenecekleri bir mekân haline getireceklerini açıkladı. Karaboğa,  29 yıllığına kiraladıklarını belirttiği Kapıçam'ı birçok tesis kurarak cazip bir merkez haline getireceklerini kaydetti. Kahramanmaraş'ta bir eksiklik olarak gördükleri at binme merkezini kuracaklarını sözlerine ekleyen Karaboğa, Kapıçam tabiat parkının fiyat olarak da herkesi memnun edeceğine dikkat çekti.

Kapıçam tabiat parkına 29 yıllığına kiraladıklarını açıklayan Karaboğa şunları söyledi: "Kapıçam tabiat parkı, her zaman Kapıçam piknik alanı olarak bildiğimiz yerdir. Biz bu gün ‘Saklı Bahçe'mizi hizmete açtık. Bu mekânımızın adı saklı bahçedir. Sizin de hak vereceğiniz gibi gerçekten bir Saklı Bahçe, Kahramanmaraş'ımızın ihtiyacı olan bir mekândı. Özellikle işletmemizin müdürü olan Mecit beyin katkılarıyla çok güzel hizmetler vereceğimize inanıyoruz. Kapıçam tabiat parkını Orman Bölge Müdürlüğünden ihale yoluyla 29 yıllığına kiralamış bulunuyoruz. Uzun vadede çok güzel hizmetler yapacağız."

"İLK OLARAK AT BİNİM MERKEZİ KURACAĞIZ"

Kapıçam'da yapılacak değişiklikler ve hizmetler hakkında bilgi veren Karaboğa konuyla ilgili olarak şunları anlattı: "Girişte sol tarafta spor alanı var, 20 dönümlük bir yerde spor kompleksi kuracağız. Tenis kortları, halı sahalar, yüzme havuzu, fitness kulübü gibi hizmetimiz olacak. Saklı Bahçemizin ön tarafında 5 dönümlük bir alanda at binim eğitim merkezi kuracağız. Burada kışlık ve yazlık ata binme imkânımız olacak. Ahırımız, at eğiticilerimiz olacak ve ortasında bir tane kafeteryamız olacak. Onun dışında kır evlerimiz olacak, bunun için çok güzel mekânlarımız var. Girişe alış veriş merkezi yapacağız. Yine yol kenarına dinlenme tesisi yapma imkânımız var, bunların hepsi yapmamız için bize izin verilen tesisler."

"ÖZEL İDAREDEN BİR YILSONUNDA BİZ YETKİLİ DEĞİLİZ DEDİLER"

Bir yıl boyunca Özel İdare'den izin beklerken bu süre sonunda kendilerine yetkili kurumun Özel İdare olmadığının açıklandığını ve bundan dolayı vakit kaybettiklerini aktaran Karaboğa şöyle konuştu: " Bunun için öncelikle imar planının açılmasını istediler. Bir yıldan beri Özel İdarede bunun mücadelesini veriyoruz. Özellikle sizlerin huzurunda bunu da söylemek istiyorum. Bir yılın sonunda Özel İdareden bize biz yetkili değiliz dediler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sevk ettiler dosyamızı onlarda bize önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan onay alın sonra bize gelin dediler. Şu anda Orman Bakanlığı'nın tam istedikleri ölçüde dosyalarımızı verdik. Harita mühendisliği çalışmaları tamamladı, jeolojik etütler tamamlandı, şehir plancımız planlarını hazırladı dosyamız Orman Bakanlığı'nda. Ondan sonra Şehircilik Bakanlığı'na gidecek ve imar planımız hazır olmuş olacak. Arkasından bu söylediğimiz yatırımlara başlayacağız."

KAPIÇAM AİLELERİN GELMEK İSTEMEDİĞİ BİR YERDİ

Gaziantepli ve Kahramanmaraşlı ortakların kapıçamda güzel hizmetler yapmak için bir araya geldiğini belirten Karaboğa şöyle konuştu: " Buranın ortaklık yapısı, yüzde50'si bizim, yüzde 50'si Antepli arkadaşlarımızın, bunu söylememdeki maksat İnşallah Kahramanmaraşlılar ve Gaziantepliler bir araya gelip Kapıçam'da güzel yatırımlar yapacağımızı düşünüyoruz. Buranın daha iyi şekilde tanıtılmasını çok arzu ediyoruz, çünkü Kapıçam dendiğinde akıllarda soru işaretleri var. Ailelerin özellikle hafta içleri, akşamları gelmeye çekindiği mekân olarak biliniyor. Detayına girmek istemiyorum, biz Kahramanmaraş'ımızda Saklı Bahçeyi ve tabiat parkını ailelerin çok rahatlıkla gelip vakit geçireceği, haz alacağı bir mekân haline getirmek için her şeyimizi ortaya koyacağız."

Tanıtıma ne kadar bütçe ayrıldığı ve işlemler sırasında yaşanan sıkıntılar için Kahramanmaraşlı siyasetçilerle görüşmenin yapılıp yapılmadığı hakkındaki soruya Karaboğa şöyle cevap verdi: "Kısa süre içinde göreceksiniz çok ciddi çalışmalarımız var, katalog, broşür gibi buna ciddi bir bütçe ayırdık. Niye beklediniz derseniz resmi dairedeki işleri biliyorsunuz. Bir haftada çözülecek denen işler üç ayı buluyor. Siyasilerin yanına da gittik, vekillerimize dolaylı yönden ulaştık. Burada en 100 kişi çalışacak, bir yılda bitirilecek çalışmalar değil bunlardan birini bitirip diğerine başlayacağız. Yaklaşık 2 milyar sermayeye ihtiyacımız olacağını tahmin ediyoruz. Hemen faaliyete geçirmeyi düşündüğümüz at binim merkezi olacak. Birçok ili gezdim bu tür şeyler çok tercih ediliyor ve Maraş'ımızda bu eksikliktir."

KAPIÇAM DAHA UCUZ BİR YER OLACAK

Kapıçam tabiat parkının hak ettiği yere geleceğini ve ucuz bir alan olacağını ifade eden Karaboğa şu şekilde konuştu:  "Benim isteğim Kapıçam tabiat parkının artık hak ettiği yere gelmesidir. Artık Büyükşehir'de olduk, şu anda çöplerimizi Belediye almıyor ama Büyükşehir olduklarında alacaklarmış. Burası tamamıyla şehirle bütünleşecek, ulaşım araçları bile buradan geçmeye başlayacak. Benim dikkat ettiğim konulardan bir tanesi, şehrimizde çok güzel yerler açılıyor, ailenizle bir defa gidiyoruz ama ondan sonra gidemiyoruz. Fiyat olarak çok yüksek geliyor. Biz bundan çıkmak istiyoruz, İnşallah başarırız, hedefimiz arzumuz budur."

Kapıçam tabiat alanına çocuk parklarının da yapılacağını söyleyen Karaboğa şöyle konuştu: "Burada tabiat parkı alanı içinde 3 tane çocuk oyun alanı var. Bununla ilgili firmalarla görüşüyoruz, alanla ilgili sıkıntımız yok. Planda çocuk parkı olarak geçtiği için istediğimiz kadar alana yapabiliriz. Burada çocuk parkı derken sadece kaydıraktan falan bahsetmiyorum çok daha güzel alanlar kuracağız." (M. Serhat TOPALCA)

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı