Vali Ortaokulun Yıkılmasını İstedi
Gündem 23.04.2013 04:11:28 0

Vali Ortaokulun Yıkılmasını İstedi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Dumlupınar Ortaokulu ve Genç Osman İlköğretim okulundan 2 öğrenci Valilik makam koltuğuna oturdu.

Genç Osman İlköğretim Okulu 3. sınıf Öğrencisi Ebrar Çolak ve Dumlupınar Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Fatma Kuştan, öğretmenleriyle birlikte Vali Kocatepe'yi ziyaret etti. Öğrenciler Kocatepe'ye günün anısına çiçek takdim etti.

Makam koltuğuna oturan temsili Vali, Genç Osman İlköğretim Okulu 3. sınıf Öğrencisi Ebrar Çolak, mahallelerine düzenli otobüs seferleri verilmesi için Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı arayarak telefon görüşmesi yaptı. Temsili Vali Çolak, Görüşme sonunda Belediye Başkanından mahallelerine yeni alınan otobüslerden istediğini ve Başkanın da taleplerini yerine getireceğini söylediğini belirtti. Daha büyük parklar isteyen Çolak aynı zamanda her parka bekçi talebinde bulundu.

Daha sonra Vali Şükrü Kocatepe'nin makam koltuğuna oturan Dumlupınar Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Fatma Kuştan, okullarının eksiklilerini dile getirdi ve mahallelerinde asayiş sorunları olduğuna dikkat çekti. Vali Kuştan, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ve Emniyet Müdürü Metin Âşık'ı telefonla arayarak taleplerini iletti. Kuştan Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan'la yaptığı telefon görüşmesinde: "Dumlupınar Ortaokulu'nun yıkılarak yeniden yapılmasını istiyorum." dedi.  Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan'ın incelemeleri yaptıktan sonra gerekli çalışmaları yapacağını ifade ettiğini söyleyen Kuştan, Emniyet Müdürü Metin Âşık'ın da güvenlik için talep ettiği polis ekiplerine tamam dediğini ifade etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında düşüncelerini dile getiren temsili Vali Fatma Kuştan: "Her 23 Nisan'da çocuklar buraya geliyor, bu da hem ülkemiz için hem de onların ülkesi için bir katkıda bulunuyor. Onların ülkesiyle bizim ülkemiz daha sıkı dostluk kuruyor. Onlar bizim kültürümüzü öğrenmiş oluyor biz de onların kültürünü öğrenmiş oluyoruz. Bu yönden daha iyi oluyor. Bu bayram Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından çocuklara hediye edildiği için çok önemli bir bayram. Atatürk onu bize emanet etti." şeklinde konuştu.

Egemenliğin kayıtsız şartsız ulusun olduğuna vurgu yapan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: "Demokrasinin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılış günü 93. yıldönümünü yarın hep birlikte idrak edeceğiz.  Ülkemizin işgalinden sonra büyük önder Atatürk'ün önderliğinde başlatılan kurtuluş savaşı devam ederken 23 Nisan 1920'de Cumhuriyetimizin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak dünyaya ilan edilmiştir. Daha sonra Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren büyük önder Atatürk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklarımıza armağan etti. TBMM'nin açılışının yıldönümünü her sene, dünyada ilk defa çocuklara armağan edilen ilk bayram olarak kutluyoruz. Aynı zamanda egemenliğin kayıtsız şartsız ulusun olduğunu da bir kez daha bu bayram kutlaması esnasında idrak ediyoruz. Ben öncelikle TBMM'nin açılış yıl dönümünün milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum, Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum. Ayrıca bizim istikbalimiz olan, bu ülkeyi gelecekte inşallah dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri yapacak olan çocuklarımızın da bayramlarının kutlu olmasını diliyorum. Her birine sağlıklı, mutlu, başarılı uzun ömürler diliyorum." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı