“Savaşların, çatışmaların en büyük mağduru çocuklardır”
Gündem 23.04.2013 19:21:32 0

“Savaşların, çatışmaların en büyük mağduru çocuklardır”

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Suriye'de, Mynmar'da, Somali'de ve daha birçok ülkede iç çatışmalar ve savaşlar yüzünden çocukların çaresiz ve kimsesiz kaldığını ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, savaşın travmasıyla büyüyen çocukların rehabilitasyona ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Tüm çocukların bayramını kutlayan Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda savaşlar ve çatışmalar yüzünden mağdur, mazlum, sakat ve çaresiz kalan çocuklara dikkat çekti.

Mustafa Kemal Atatürk`ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bu anlamlı günü kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "Fakat dünyanın birçok yerinde çocuklar çok kötü şartlar altında hayat mücadelesi vermektedirler. Bunun üzüntüsünü yaşamaktayım. Günümüzde milyonlarca çocuk savaşların, terör saldırılarının ve politik çatışmaların masum kurbanları durumuna gelmektedir. Bu şiddet eylemlerinin çocuklar üzerinde yarattığı travmatik etkiler, onların fiziksel, psikolojik ve ahlaki gelişimleri üzerinde kalıcı zararlar bırakmaktadır. Bunun en acı örneğini Myanmar'da görüyoruz. Bırakın çocuk hakları, insan hakları bile hiçe sayılıyor. Arakan Müslümanları çocuklarını gönderebilecekleri okul olmadığı gibi, kimliklerini bile alamıyorlar. Böyle bir ortamda hangi çocuk kendisini geleceğe hazırlayabilir. Suriye'deki çatışmaların mağduru çocuklarımız aç ve açıkta kalmaktadırlar. Hastalanmaktalar, fakat bir ağrı kesici bile bulamamaktadırlar. Okulları bombalanmakta ve eğitimlerine devam edememekteler. Somali'de çocuklar okumayı kömür tozu ile yazı yazılan el tahtalarında öğrenmeye çalışmaktalar. Bu çocukların gelecekle ilgili bir beklentileri olabilir mi?" dedi. Pakdil açılamasını şöyle sürdürdü:

"Günümüz dünyasında milyonlarca çocuk, doğrudan ya da dolaylı olarak, savaş ve terör olaylarının kurbanı durumuna gelmektedir. Terör örgütleri ve çeteler çocukları silahlı militan olarak kullanmaktadır. Hakları ve gereksinimleri savaşın gerekliliklerinin arkasına itilen bu sessiz topluluk, anlam verilemez bir yıkıcılığın getirdiği yok olma korkusuyla karşı karşıyadır. Devletler arasındaki politik çatışmalar, iç hesaplaşmalar ve terör, çocukların ölümlerine, yaralanmalarına ya da sakat kalmalarına neden olmaktadır. Sözü edilen durumlarda birçok çocuk anne-babasını, akrabalarını, arkadaşlarını kaybetmekte; fiziksel, duygusal ya da cinsel istismara uğramakta; okulundan ve diğer sosyal destek yapılarından yoksun kalmaktadır."

"ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞİ HAZIRLAMALIYIZ"

Dünyanın çok büyük bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini sözlerine ekleyenTürk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "Eğer siz bu değişime ve dönüşüme ayak uyduramıyorsanız, modern dünya ile yarışamazsınız. Çocuklarımıza bu değişim ve dönüşümü çok iyi anlatmamız ve onları geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Günümüzde birçok aile bu durumun farkında olmadığı için çocuklarımız yetişkinliğe adım attıklarında, çalışma hayatına atıldıklarına ciddi meselelerle karşı karşıya kalıyorlar. Çocuklarımızı geleceğe hazırlama sadece maddi boyut düşünülmemelidir. Erdemli, ahlaklı ve karakterli nesiller yetiştirmek çok önemlidir" diyerek açıklamasını tamamladı. (Fatih YALÇIN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı