Tarih: 24.04.2013 03:31

Bastırmacı ve Toprak barış sürecini tartıştı

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı başlatılan barış süreci hakkındaki görüşlerini dile getirirken süreci ve akil adamları sert bir dille eleştirdi. Bastırmacı, ülkede farklı etnik gruplar ve inançtaki insanlarla her hangi bir küslüğün olmadığını ifade ederek barış süreci doğrultusunda Abdullah Öcalan ve Murat Karayılan'la yapılacak bir barışın içerisinde asla olmayacaklarını defalarca dile getirdiklerini söyledi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 2023 vizyonunun gerçekleşmesi için sivil anayasanın yapılması gerektiğine dikkat çekerek terör sorununun bitirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Terör sorununun milli mesele olduğunu kaydeden Toprak, herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin terör sorununun altından kalkacak iradeye ve güce sahip olduğuna vurgu yapan Toprak, bu konuda siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini savundu.

 "SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK"

TÜMSİAD Şube Başkanı Adnan Toprak ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etmekten onur duyduklarını ifade eden İl Başkanı Bastırmacı şöyle devam etti: " hepimizin Ülkeye, Millete Kahramanmaraş'a hizmet etmemizden dolayı zaman zaman görüşmelerimizde aksaklıklar oluyor. Bağışlayıcı olan yine sivil toplum örgütleridir, milletimizdir diye düşünüyoruz. Bizler MHP olarak asıl olan millet davasını, Allah davasını, Kuran davasını tebliğ etmek ve ülkede gelişen hadiseleri, sosyal hayatta oluşan aksaklıkları ve Kahramanmaraş'a gelecek her türlü hizmet için milletimizi bilgilendirme durumundayız."

Seçim çalışmalarına başladıklarını belirten Bastırmacı şu şekilde konuştu: "Biz de seçim çalışmaları sürecinde Kahramanmaraş'a elimizden geldiğince önümüzdeki demokratik yollar itibariyle seçim sürecine başlamış bulunuyoruz. Bunu da hem siz sivil toplum örgütlerine, derneklere, vakıflara, iş hayatına anlatarak hem de çalışmalarımız hakkında bilgiler vererek paylaşmak istiyoruz."

"BARIŞ SÜRECİNİN İÇERİSİNDE YER ALMAYACAGIZ"

Barış sürecinin içerisinde yer almayacaklarını söyleyen Bastırmacı akil adamları eleştirdiği konuşmasında şunları dile getirdi: "Nihayetinde ülkede son yıllarda yaşanan olaylar da maalesef bizi bir barış süreci içerisine sürüklediler.  Bizim kimseyle küs olmadığımızı, toplumda yaşayan hiçbir milletle, vatandaşla bir sorunumuzun olmadığını ve ne Kürdü'yle ne Çerkes'iyle ne Laz'ıyla, Alevi'siyle ve Sünni'siyle küs olmadığımızı ifade ettik. Eğer barışacaksak, 50 bin kişinin katili Apo'yla, Kara Yılan'la, İmralı'yla, Kandil'le, asla biz böyle bir şeyin içerisinde olmayacağımızı defalarca Sayın Genel Başkanımız ve bizler de deklare ettik. Bu 63 akil insan diye ortaya koydukları sürecin içerisinde,  terör örgütlerine bulaşmış insanların olması bizi millet olarak son derece üzüyor. Kahramanmaraş gibi güvenli ve huzurlu bir şehrimize gelerek, böyle bir toplumu ayrıştırmanın temellerini atmaya çalışan insanlara da ben inanıyorum ki sivil toplum örgütleri de bu konuda demokratik kurallar içerisinde tepkilerini ortaya koyacaklardır. Kahramanmaraş gibi güzel bir memleketin huzurunu bozmaya kimsenin hakkının olmadığını söylemeye çalışıyoruz."

"SİVİL ANAYASA YAPILMAZSA 2023 HEDEFİ GERÇEKLEŞMEZ"

Ekonomi alanında faaliyet gösteren kuruluş olarak Başbakan Erdoğan'ın 2023 vizyonu için caba sarf ettiklerini ifade eden TÜMSİAD Şube Başkanı Adnan Toprak şu şekilde konuştu: "Bu gün TÜMSİAD'da sizlerle beraber olmaktan onur duyuyoruz. Hem ülkemizin genel gündemi hem de şehrimizin meseleleri ile ilgili istişare etme fırsatımız oldu. Bu bizim hep özlemini duyduğumuz birliktelik ve beraberliklerdir. Bu tür birlik ve beraberliğin bundan sonra da devam etmesini temenni ediyoruz. Biz TÜMSİAD olarak Sayın Başbakan'ımızın ülkemiz için hedef belirleyip 2023 yılı vizyonu hedefi doğrultusunda biz de ekonomi alanında faaliyet gösteren kuruluş olarak bu yönde katkı sağlama noktasında caba sarf ediyoruz. Ülkemizin bu hedefe ulaşması için öncelikle adeta ayağında bir pranga oluşturan terör meselesinin mutlaka bitmesi gerektiği gibi bir diğer husus da her kesimin mutabakatının sağlanacağı yeni anayasayı olmazsa olmaz olarak gördüğümüzü belirtmek istiyorum.  Eğer bu anayasa gerçekleşmezse 2023 hedefinin de gerçekleşmeyeceği inancındayız. Tabi bu anayasa yapılırken terzisinin millet olacağı, bütün her kesimin katılımının sağlandığı yeni bir anayasanın bir an önce gerçekleşmesini temenni ediyoruz. Bu yeni anayasanın oluşum hususunda da kurum olarak biz kurumumuzun görüşlerini meclis başkanımıza sunduk. Temennimiz odur ki bu yeni anayasanın en kısa sürede yapılmasıdır. Ayağımıza engel olan bu iki prangadan kurtulduğunda ülkemizin adeta her alanda uçuşa geçeceği kanaatindeyiz."

"HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKİR"

Terör sorunun milli mesele olarak sadece AK Parti hükümetini ilgilendirmediğini kaydeden Toprak şöyle konuştu: "Bu özellikle terör konusu bizim milli meselemiz, her ne kadar icraatın başında AK Parti Hükümeti olsa da bu her kesimin taşın altına elini koymasını gerektiren bir konudur. Bu milli mesele birlik ve beraberlik gerektiren bir husustur.  Dolayısıyla başta hükümet, muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü kuruluşlarının da katılımının sağlandığı bir platformda, sadece sözlü ifadelerin yetmeyeceği, herkesin taşın altına elini koyması gerektiği kanaatindeyiz. Ümit ediyoruz ki bu birliktelik kısa sürede sağlanır ve ülkemiz bu terör belasından kurtulur. Ülkemiz bu terör belasının altından kalkabilecek iradeye ve güce sahiptir."

KAHRAMANMARAŞ İÇİN BİRLİK OLMAK GEREKİR

Kahramanmaraş'ın büyükşehir olmasıyla birçok imkâna kavuşacağını belirten Toprak: "Şehrimiz büyükşehir oldu, bu konu bizi hem heyecanlandırmış hem de gururlandırmıştır. Kahramanmaraş'ımız 4 bölgenin kesiştiği yerde ve bu 4 bölgenin coğrafi ve kültürel özelliklerini bünyesinde taşıyan, Türkiye'nin hatta dünyanın nadir illeri arasında yer almaktadır. Bu anlamda yine şehrimiz İstiklal Madalyasına ve Kahramanlık unvanına sahip dünyanın tek ilidir. Dolayısıyla büyükşehir olmayı çoktan hak etmiştir. Büyükşehir olurken yine sivil toplumuyla, siyasi parti temsilcilerimizle daha sık bir araya gelip şehrimizin gelişimi noktasında güç birliği, iş birliği yapmaya mecbur olduğumuzu da burada belirtmek istiyorum. Bu tür birlikteliklerin önümüzdeki günlerde devam edeceğini ümit ediyorum."şeklinde konuşarak sözlerini bitirdi. (M. Serhat TOPALCA)  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —