Dünya çocukları için Ulusal Egemenlik tırmanışı

25.04.2013 01:04:00

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Berit dağı zirvesine tırmanış gerçekleştiren dağcılar, ‘Ulusal Egemenlik' tırmanışını dünya çocuklarına armağan etti.

Kahramanmaraş Valiliği Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü dağcılık il temsilciliğinin organize etiği, kadak spor kulübü, gençlik spor kulübü ve bölge spor kulübünden dağcıların katıldığı programda Berit dağı zirvesine Ulusal Egemenlik tırmanışı yapıldı. 23 Nisan salı günü sabahın erken saatlerinde başlayan tırmanış yoğun kara rağmen öğle saatlerinde zirvede tamamlandı.  Zirveye ulaşmayı başaran dağcılar şanlı Bayrağımızı Kahramanmaraş'ın en yüksek zirvelerinden biri olan Berit dağı zirvesine dikti.

Dağcılık İl Temsilcisi Sait Kılıçsallayan konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: " Tırmanış çok başarılı geçti, tüm ekibimizi tebrik ediyorum. Bu zorlu zirve tırmanışını tüm dünya çocuklarına armağan ediyoruz." Ekipte bulunan genç dağcı Gülşen Keçe bir ilke imza atarak Kahramanmaraş'ın en yüksek noktası olan Berit dağına zirve (3027m) tırmanışı yapan ilk bayan dağcı oldu. (M. Serhat TOPALCA)



1

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

2

Enerji de Kadının Ayak Sesleri

3

Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

4

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

5

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"