Şehit Özdoğan, şahadet gününde anıldı
Gündem 25.04.2013 02:09:13 0

Şehit Özdoğan, şahadet gününde anıldı

Bingöl`ün Genç ilçesinde 24 Nisan 2012 günü teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan, şahadet yıldönümünde kabri başında anıldı. Özdoğan'ı anma törenine, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi de katıldı.

 Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Şubesi, Bedir Efendi Hafızlık Kur'an Kursu Derneği ve Elbistan Din Görevlileri Derneği tarafından başlatılan Şahadet Günü programı kapsamında, geçtiğimiz yıl 26 yaşında şehit olan Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'ın Gariplik Mezarlığı'ndaki kabri başında bir program düzenlendi.

 Anma programına, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsmail Cömert, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Faruk Benli, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Elbistan Müftüsü Abdussamet Pat, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Uğur İnce, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, MHP İlçe Başkanı Ali Demir, Ülkü Ocakları Başkanı Murat Kılınç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Elife Aynur Soydan, kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gariplik Mezarlığı'na gelişinde, şehit babası İsa ve şehit annesi Saniye Özdoğan'a başsağlığı dileyen 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Kemal Özdoğan'ın acısını kendi yüreklerinde de duyduklarını ifade ederek, şehit yakınları ile bir süre sohbet etti.

 Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, şehit Kemal Özdoğan için dua etti.

 Duanın ardından bir konuşma yapan, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'ın şehit olduğu gün çatışma bölgesinde bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

 "Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne kast eden vatan hainlerine karşı hepinizin de bildiği gibi askeriyle, polisiyle, jandarmasıyla yıllardan beri büyük bir mücadele vermekteyiz. Ben 2. Ordu Komutanı olarak ülkenin en hassas bölgesinde terörle mücadelede görev alan birliklerin komutanı olarak bu görevimden son derece onur duymaktayım. Çünkü ülkemin bölünmez bütünlüğüne kast eden vatan hainlerine karşı burada mücadele vermekteyiz. Bir önceki görev yerim olan 8. Kolordu Elazığ'daki görevimde aziz şehidimiz, değerli evladımız Kemal'in de komutanıydım ben. Tabi onun ilk komutanı olan İl Jandarma Komutanı, şimdi Adana Jandarma Bölge Komutanı olan Tuğgeneral Hamza Çelepoğlu da, burada şuanda aramızda onun komutanı idi. Bu hadise yaşandığında operasyon bölgesinde bizde vardık. Hatta çok yakınında idik. Mesafe olarak çatışma bölgesini düşünürsek 300 metre ya var, ya yoktu. Burada tabi üzüntümüz çok fazla. Neden? Evladımızı kaybettik. O evlatların hepsi bizlerin de evladıdır. O olayda çok büyük üzüntü duyduk ama tek tesellimiz şehidimizin kanı yerde kalmadı. Son derece hassas bir bölgede şehidimiz kahramanca mücadele etti. O operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi. Biz ant içtik, yemin ettik, vatanımızı böldürmemek için mücadelemiz sonsuza kadar devam edecek. Şuanda da benim birliklerimin büyük bir kısmı Hakkari'de, Şemdinli'de, Şırnak'ta, Çukurca'da görevine aynen devam ediyor. Yüce Türk milletinin bize verdiği görevi aynen devam ettiriyoruz. İnşallah bundan sonra böyle şehit haberleri ile aziz evlatlarımızın kaybı ile sizlerin karşısına çıkmayız. İnşallah bu şehidimiz son olur. Ben şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailesine ve tüm Elbistanlılara sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu arada yalnız Kemal evladım değil, bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

 Törenin ardından Gariplik Mezarlığı Taziye Evinde Elbistan Belediyesi tarafından programa katılanlara yemek ikram edildi.İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.3° / 10.2°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı