Altının Kafası Karışık
Ekonomi 25.04.2013 02:49:11 0

Altının Kafası Karışık

Kahramanmaraş kuyumcuları son günlerde altın fiyatlarında gözlenen düşüş hakkında bilgi vererek ilerleyen günlerde altın piyasanın canlanacağını söyledi.

Altın fiyatlarının dünya borsasına bağlı olarak değişiklik gösterdiğini belirten kuyumcular, altının kısa bir süre sonra kendisi toparlayarak fiyatların yerine oturacağını düşünüyor. Altın fiyatlarının düşmesiyle altın alanlar oldu ama kimse altınlarını satmadı, buda piyasadaki altınların bitmesine neden oldu diyen kuyumcular: "kimse altınlarını satmıyor bizde de altın olmuyor. Gelenlere yok dediğimiz de, bize altınları sakladığımızı söylüyorlar ama böyle bir durum yok. Bizde altın bulamıyoruz, bu durum kısa bir süre sonra düzelir fiyatlar sabitlenir." şeklinde konuştu.

ALAN ÇOK SATAN YOK

Çeviriciler kuyumcu işletme yetkilisi Yaşar Korkut altın fiyatlarının düşüşü hakkında şöyle konuştu: " Alan çok satan yok. Önceden fiyatlar uygundu almaya gelen 10 tane 20 tane alıyordu ama şimdi fiyatlar düştü ve satan yok. Altın fiyatlarının düşmesinin nedeni dünya piyasasından kaynaklanıyor. Altın fiyatları düştüğü için insanlar bozdurmak istemiyor ama alım devam ediyor. Dünya piyasasında altın fiyatı düşük ve bu burayı da etkiliyor. Fiyatların ne zaman sabitleneceği belli değil zaten fiyatların düşeceğini de kimse bilmiyordu.

 Sikke altınlarının yeni basımları var, 2013 basımlı ve bunlarında fiyatları eskilerine göre biraz farklı olduğu için kimse almak istemiyor. Müşteriler eski altın almak istiyor ama bizde darphane altınları oluyor kimse altın satmadığı için eski altın bulunmuyor ve fiyatlarda birkaç liralık fark oluyor bu farkı da kimse vermek istemiyor. Fiyatların düşmesi ve altın olmaması işlerimize etkiliyor, işlerde bir düşüş var."

MÜŞTERİLER BİZE İNANMIYOR

Altın fiyatlarının durumunu değerlendiren Sular kuyumcu işletme sahibi Hacı Mustafa Sular konu hakkında şunları söyledi : "Altın fiyatlarının neden böyle olduğuyla ilgili herkes bir şey söylüyor. İlk defa düşüş yaşandı ama yükselişte yaşamıştı iki katına çıktığı zamanda oldu. Fiyatların düşmesi ile insanlar altına yöneldi. Bizde borç altın ile alınıyor altın fiyatının düşmesiyle vatandaşlar bu borçlarını ödemek için altın almaya başladı. 1 tane alacaklarına 5 tane aldılar buda piyasadaki altının bitmesine neden oldu. Darphanede basılan altınların tüm Türkiye geneline ulaştırılması kolay olmuyor, zaman alıyor. Piyasalar altına doyacak altın bulamama durumu hep devam etmez. Gelen müşterilere altın yok dediğimizde müşteriler bize inanmıyor. Altınları sakladığımızı söylüyor fiyatların düşük olmasından dolayı altın satmadığımızı, altınları sakladığımızı düşünüyorlar. Biz altını düşük satarız düşük alırız bizde altın bulamıyoruz. Piyasa altına eskisi gibi doyacak bu 1 ayda sürebilir 3 ayda sürebilir."

PİYASA BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE DÜZELECEK

Kuyumcu esnafının altının durumu hakkındaki genel kanaati ise fiyatların ve piyasanın birkaç ay içerisinde düzeleceği yönünde. Gelen müşterilere altın olmadığına inandırmakta zorlandıklarını söyleyen esnaf, halkın kuyumculara anlayış göstermesi gerektiğini düşünüyor. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

31.4° / 20.2°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı