“Su kayıpları yüzde 30
Gündem 26.04.2013 10:18:45 0

“Su kayıpları yüzde 30'a düşürme mecburiyeti bulunmaktadır”

TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil, suya dayalı bir medeniyetin kurulabilmesi için su kaynaklarının verimli kullanılması gerektiğini söyledi.

Canlı hayatın başlangıcının su olduğunu, suyun olmadığı yerde hayatın bittiğini ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, "Tarih boyunca birçok medeniyet su kenarında kurulmuştur. Bunun yanında suyun taşınması, korunması, kullanılması ve su kaynaklı afetlerden korunmak için birçok teknolojik yöntemler geliştirilmiştir. Bunların bilinen ilk örnekleri Dicle, Fırat, Nil, Ganj, Amazon ve Endüs nehirleri boyunca ortaya çıkmıştır. Günümüzde de suyun taşınması, korunması ve kullanılması için hazırlanan yönetmeliklerde su kayıplarının en aza indirilmesi planlanmaktadır" dedi.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde bulunan Tekir Yaylasındaki su kaynakları ve alabalık tesislerinde incelemelerde bulunan Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, kaynakların ve havzaların değişik sebeplerden dolayı süratle kirlendiğini, temiz kaynakların bulunmasının neredeyse imkânsız hale geldiğini söyledi.

Havza koruma eylem planlarının devreye girmesi ile birlikte suyun kirlenmesinin önüne geçilecek çalışmaların yapıldığı ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "2014 yılından itibaren bir dizi tedbir alınarak, suyun kirlenmesinin önüne geçilecek. Günümüzde birçok organize sanayi bölgesi ve sanayi tesisleri su kaynaklarımızın kirlenmesine yol açıyor. Süratle tedbirleri alıyoruz. Çünkü kullandığımız suyun, toprağı, havanın temiz olması gerekiyor. İnsan hayatı için en önemli husus olan bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz" şeklinde konuştu.

 "SU HEM KAYNAĞINDA ÖLÇÜLECECEK, HEM DE TÜKETİMDE"

Su verilerinin tam olarak hazırlanması, suyun verimli olarak kullanılması için suyun hem kaynağında hem de tüketim aşamasında ölçüleceğini ve kaçak oranının tespit edileceğini sözlerine ekleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "Bu yıl kuyulara sayaç takma mecburiyeti getirildi. Böylece yüz binlerce kuyu kontrol altına alınmış oldu. Hiçbir kaynak sınırsız değildir. Öyle ise sınırlı kaynakları en verimli şekilde kullanmak zorundayız. Bunun için de ciddi bir eğitim stratejisi belirlemek durumundayız" ifadelerini kullandı.

Su kaçaklarının önlenmesi için de çalışmalar yapıldığını ifade eden Nevzat Pakdil, "Hâlihazırda veri tabanlı kontrol ve izleme sistemi bulunan belediyeler, su kayıp oranlarını yönetmeliğin yayımlandığı tarihten itibaren 2 yıl içerisinde yüzde 40, takip eden 2 yıl içerisinde ise yüzde 30 düzeyine indirmekle yükümlü tutulacak. Veri tabanlı kontrol ve izleme sistemi bulunmayan belediyeler ise su kayıp oranlarını yönetmeliğin yayımlandığı tarihten itibaren kaçakları, 3 yıl içerisinde yüzde 40, takip eden 2 yıl içerisinde ise yüzde 30 düzeyine indirme gibi bir mecburiyeti bulunmaktadır" diyerek açıklamalarını tamamladı.(Selçuk KILINÇ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı