Hz. Mevlana Kültür Sarayı
Gündem 26.04.2013 17:28:01 0

Hz. Mevlana Kültür Sarayı'nın temeli atıldı

Elbistan Belediyesi tarafından 2013 yılı yatırım programına alınan Hz. Mevlana Kültür Sarayı'nın temeli, yapılan dualar ve kurban kesiminin ardından kazılmaya başlandı.

Ceyhan Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde yer alan 7 bin metrekarelik arsa üzerine, 700 metrekare oturum alanına sahip olarak inşa edilecek Hz. Mevlana Kültür Sarayı'nın temeli, Elbistanlı şair ve yazarların da katılımı ile atıldı.

 Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Özcan, Fen İşleri Müdürü Cebrail Çatalbaş ve birim müdürlerinin de yer aldığı törende, Elbistan'a böylesine büyük bir eseri kazandırmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Belediye Başkanı Durmuş Küçük, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

 "Hz. Mevlana Kültür Sarayımızın bugün itibarı ile Elbistan'ımızda temelini atmış bulunuyoruz. Bizim kültür sarayımız 7 bin metrekare arsa üzerine, yaklaşık 700 metrekare bina olarak inşa edilecektir. Binamızın mimari yapısı, Elbistan'ımızda bulunan yarım kubbe tarzında Türkiye'deki birçok camilere ilham veren Ulu Camimizin bir nevi kopyası olacak ve ölçüleri de çok yakın olacak. Mesela bina iç yüksekliği 19 metre, bina eni yine 19 metre olacak. Memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hayırlı ve güzel hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Elbistan'ımız güzel hizmetlere layık. Bizim amacımız Allah'a şükür hizmet etmek ve gayrisi ile de uğraşmamak. Göreve geldiğimizin dördüncü yılındayız. Bu büyük eseri Elbistan'ımıza kazandırdığımız için mutluyuz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Bu 7 bin metrekarelik arsayı, kat yoğunluğu karşılığında vatandaşlarımızdan hibe olarak almış bulunmaktayız. Biz bu şekilde 70 bin metrekare arsa aldık. Elbistan Belediyemiz, gayrimenkul zengini bir belediyedir. Çok güzel bir kalkınma hamlesi yürüttük. Devraldığımızda 18 milyon lira olan bütçesi, seçimlere girdiğimiz yıl itibarı ile 60 milyon liraya yükselecektir. Bununla da gurur duyuyoruz."

 Kültür sarayının kaba inşaatını 1 yıl içerisinde tamamlayacaklarını da ifade eden Başkan Durmuş Küçük, şöyle konuştu:

 "Kültür sarayımızın yaklaşık 1 yıl gibi bir süre içerisinde inşallah kaba inşaatını bitireceğiz. Hedefimiz bu, tabi çok büyük bir inşaat. 700 metrekareye yakın kapalı alanı olan bir inşaat. En az 3 bin kişiye aynı anda hizmet etme kapasitesine sahip muhteşem bir inşaat. Bizim tamamlamak üzere olduğumuz vesair hizmetlerimiz bakımından yoğun bir faaliyetimiz var. Irmağımızın restorasyonu, hal inşaatını 10. Aya varmadan tamamlayacağız. Orada 55 adet 77'şer metrekare dükkanımız bulunmakta ve bunların tamamı öz kaynak ile yapılmaktadır. Kültür sarayımız da buna dahildir. Hiçbir şekilde kredi kullanmıyoruz. 5 tane belediye otobüsümüz gelmek üzere. 1 ay gibi bir zaman zarfında gelecek."İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı