Karaküçük ve Balsuyu Kanal24
Gündem 29.04.2013 18:16:17 0

Karaküçük ve Balsuyu Kanal24'ün Konuğu oldu

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ve Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Duran Balsuyu Kanal24 televizyonunda yayınlanan `Konuşan Ekonomi` programının konuğu oldu.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası binasında canlı yayınlanan ve kentin ekonomisine dair konuların konuşulduğu programda konuklar sunucu Mustafa Yar'ın sorularını cevapladı.

Şehrin ekonomik görüntüsünü çizen Karaküçük, Turgut Özal döneminde verilen teşviklerle birlikte kentin tarımsal toplumdan sanayi toplumu olma yönünde değişim gösterdiğini, pamuk üretmekten daha ileriye giderek artık tekstil, metal mutfak eşyası üretimi, gıda üretiminde söz sahibi olunduğunu yeni yapılan yatırımlarla da çimento ve ambalaj sektörlerinin de ön plana çıkmaya başladığını söyledi.

2002 yılından itibaren başlayan istihdam temelli teşvikler sayesinde bugün 110 bin işçi sayısına ulaşıldığına dikkat çeken Karaküçük, bunun devam etmesi için ilgili Bakanlıkların bir an önce gerekli mevzuat çalışmasını tamamlaması gerektiği dile getirdi.

Karaküçük: "2012 sonu itibariyle biten 5084 sayılı Kanunla işsizliğin yüzde 8,5 seviyelerine indirilmesi için çok önemli mesafeler alınmıştı ancak şimdi görüyoruz ki bu rakam %10,6 seviyelerine ilerlemiş durumda. Bunun önemi istihdam temelli teşvik sistemi. Bu bir devlet politikası olmalı" şeklinde konuştu.

Karaküçük, bankaların faiz oranlarının çok yüksek olduğunu ve dünyada sıfırlı rakamlara düşen faizin ülkemizde hala yüzde 6 seviyelerinde olmasına anlam vermediklerini de ifade etti.  

Sanayicinin yaptığı yatırımların çeşitliliğinin sağlanması, üretimin artırılması ve 2023 hedefi içerisindeki 5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşılabilmesi için yatırım yerinin hazır olması gerektiğini söyleyen Karaküçük şöyle konuştu:  "Tomsuklu bölgesinde yeni bir organize sanayi bölgesi kurmaya çalışıyoruz. Umuyorum ki birkaç ay içerisinde gerekli izinler alınmış ve talep toplamaya başlamış oluruz.  Ayrıca Türkoğlu ilçemizde 1700 dönüm alan üzerine kurulacak olan Lojistik Merkezimiz de sanayicinin ürettiği malın maliyetinin düşürülmesinde önemli rol oynayacaktır."

Karaküçük, kahramanaraş'ın çok zengin olan kültürel mirasına kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sahip çıkması ve Germenicia Antik Kenti kalıntılarının mutlaka gün yüzüne çıkartılarak insanlığa bir değer olarak sunulması gerektiğini belirterek böylelikle İlin ticaretinin de canlanacağını vurguladı.

(M. Serhat TOPALCA)  


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı