Yavuz
Siyasi 29.04.2013 19:24:30 0

Yavuz'dan BBP'lilere siyaset dersi

Kahramanmaraş BBP eski İl Başkanı Kemal Yavuz katıldığı Merkez İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada BBP ekibine siyasi taktikler verdi.

Siyasetle uğraşırken bir çıkar peşinde olmadıklarını söyleyen Yavuz, Merhum Yazıcıoğlu'nun fikirlerini yıllar sonra çözebildiklerini ifade etti. Samimiyet olmadan kendisi olamayanların milleti kendileştiremeyeceğini savunan Yavuz, milletin değerlerine sahip çıkması için öncelikle BBP teşkilatının kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğini söyledi.  Barış süreci hakkında konuşan Yavuz, akil adamları eleştirirken listede yer alan isimlerden birçoğunun Soros vakfı üyesi olduğunu söyledi.

Bir siyasi parti olmaktan çok Anadolu'nun sesi olmak için yola çıktıklarını ifade eden Yavuz konuşmasında şunları belirtti: "Değerli dostlar can arkadaşlarım bizler herhangi bir siyasi parti gibi amacı siyasi iktidara ulaşmak, iktidarı ele geçirmek, iktidarın nimetlerine faydalanmak olan bunun için  kurulmuş olan, çünkü yasalarda tüm siyasi partiler böyle belirtiliyor ama biz bunun için kurulmuş bir siyasi hareket değiliz. Bizler 1992 senesinde siyasi karar kurultayında ilan edilen Milli Mutakabat çağrısında yer alan 4 temel umde vardı. Bu 4 temel umde çercevesinde siyaset yapan siyaseti de hazır gayei maksadına bir araç olarak gören gerçek maksadı siyasetin ötesinde olan Allah'ın rızasına talip olma olan bir siyasi hareketiz. Mecbur muyduk siyasi hareket olmaya? Değildik ama bunu metod olarak seçtik. Neydi o zamanki 4 temel umdemiz milli, islami, sivil ve katılımcı bir hareket olacaktık. Biz Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki lider sultasına karşı oradaki oportünizme karşı bir direniş olarak ortaya çıktık. Anadolu'nun sesi, Anadolu'nun ruhu, Anadolu'nun Milli refleksi olarak ortaya çıktık. Bu hareket bunun için Anadolu'nun dört bir tarafında bunun için neşvü nema buldu."

BİZİM MAKSADIMIZ İLLAKİ SİYASİ İKTİDAR DEĞİL İLLAKİ SİYASET DEĞİL

Amaçlarının oy toplamak olmadığını, doğruları yapmak ve doğrunun yanında yer almak olduğunu aktaran Yavuz: "Bu hareket yani sanıldığı gibi çok oy almayla kendisini başarılı sayacak bir siyasi hareket değil. Matematikle düşünenler, oy sayısıyla düşünenler, oy kaygısıyla yatıp kalkanlar bu siyasi hareketin içerisinde kalamadılar ve bundan sonrada kalamayacaklar.

Bu siyasi hareketi iyi kavrayamazsak yanlış yerde durmuş oluruz. Bu siyasi hareketin maksadı yerli düşünceyi, milli düşünceyi siyasetin bir söylem aracı olarak kullanmaktan ibaret hamaset nutukları atıp insanları kendine ikna etmekten ibaret bir anlayışın ürünü de değildir. Varsın insanlar bize ikna olmasın ama biz doğruyu yapalım, doğrunun yanında yer alalım, Hakk'ın yanında yer alalım bizim maksadımız illaki siyasi iktidar değil, illaki siyaset değil. Siyaset olmasa da olur, şart değil bir siyasi partinin çatısı altında böyle bir anlayış olabilir mi? Evet Muhsin Yazıcıoğlu böyle bir anlayışın lideriydi. Böyle bir anlayışı üretti Türkiye'de, yani onun almış olduğu yüzde 1'lerin yüzde 2'lerin gerçek hinterlandı olmadığını, onun bunun ötesinde Türkiye için, Dünya için ve İslam Âlemi için bir şey ifade ettiğini sonradan gördük, anladık. İçinde yaşar iken belki de bu kadar farkında değildik o halde değerli arkadaşlar ne yaptığımıza ve ne yapmakta olduğumuza dikkat edeceğiz ki ne yapacağımıza doğru karar verelim. " şeklinde konuştu.

DOĞRUYA DOĞRU YANLIŞA YANLIŞ

Muhsin Yazıcıoğlu'nun en büyük vasfının samimiyet olmasından dolayı kendilerinin de amaçlarının samimiyet olduğunu ifade eden Yavuz şunları dile getirdi: "tabiki siyasetinde kendi realitesi var, bunu yatsımıyorum, bunu ötelemiyorum, bunun gereksiz ve lüzumsuz olduğunu asla söylemiyorum. Siyasetin icatları varsa bu icatları ifada da kendi ölçümüz, kendi değer yargılarımız içerisinde tarzımız ve üslubumuz olmalıdır. Eğer bu yoksa eğer biz insanlık zemininde buluşamıyorsak eğer birbirimizi anlayamıyorsak, eğer biz bir şeyi söyleyip de başka şey anlıyorsak aynı toplum içinde bulunmamızın ve hareket etmemizin fazlaca bir manası yok. Muhsin Yazıcıoğlu'nun en mutebariz vasfı neydi bu hareketin kurucu liderinin vasfı, samimiyetti. Eğer içinizde samimiyet yoksa eğer biz kendimiz gibi olamıyorsak milleti de kendileştiremeyiz. Milletin değerlerine sahip çıkabilmesi için biz önce kendi değerlerimize sahip çıkacağız, hareketimizin değerlerine sahip çıkacağız, hareketimizin önceliklerini öne çıkaracağız. Bu anlamda büyük birlik felsefesini ruhuna sindirmiş Ülkücü jargonun kaba profilinin dışında ayrıksı, nitelikli ve özlü bir hareketin mensubu olmayı içine sindiren yeni bir filizdi büyük birlik hareketi. Eğer biz bu hareketi bu yapının içerisinde tutamazsak arkadaşlar bilirsiniz yarında siyasileşiriz, o siyasi çalkantının içerisinde de kaybolur gideriz. Mhp'den ayrılırken ne dedik, oportinüst dedik, ne demek oportinüst, faydacı yani biz bir hareketi yaparken onun bize getirdiği faydanın hesabını yaparak, matematik hesabı yaparak değil, o hareketi doğru olduğu için yapacağız. Biz burada faydanın peşinde değiliz, hakikatin peşinde olacağız ölçümüz bu olacaktır, ölçümüz bu olmadığı sürece arkadaşlar yanılırız."

10'DAN FAZLA PARTİ KURULDU KAPANDI

Büyük Birlik Patisi'nden sonra birçok parti kurulduğunu ancak bunları bazı kaynaklardan beslendiğini savunan Yavuz şu şekilde konuştu: "Şimdi siyasi hareketler gelip geçiyor Büyük Birlik Partisi'nden sonra sanırım 10'dan fazla parti kuruldu ve kapandı. Bunlar medya mensublarının partisiydi yani Televizyon Kanalları olanların partisiydi, holdingleri olanların partisiydi, arkasında mezhep olanların partisiydi, arkasında cemaat ve tarikat olanların partisiydi, bunların hepsi başladı ve bitti. Ama Allah'ın izni keremi ile ve sizlerin üstün gayretleri ile bu hareket ayakta duruyor."

O KİTLELER ARKAMIZDAN GELSE NE OLUR, GELMESE NE OLUR

Herşeyin aileden başlayarak yayıldığını söyleyen Yavuz şunları ifade etti: "Değerli arkadaşlar, biz Büyük Birlik Hareketi olarak güzel ahlak sahibi olan insanlar olmadıkça ki benim yaşadığım dönem içerisinde güzel ahlak sahibi olarak en mükemmel olan kişi rahmetli Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'dur. Biz onu sadece bir lider olarak görmedik abi olarak gördük, arkadaş olarak gördük, örnek alacağımız biri olarak gördük. Ben kendi adıma orta okuldan beri bir idol olarak gördüm. 40 yıldır da peşindeydim, 40 yıldır da onun seveni olmanın üzerinde üstün bir vasfımda olmadı. İşte değerli arkadaşlar, biz böyle bir liderin yanında, etrafında benzer nitelikte insan kalitesi itibariyle nitelikli arkadaşlarımızın olmasını arzu ediyoruz. Arzumuz bu, bunu Maraş için konuşuyorum, Maraş'lılar size söylüyorum, bizler kişisel hayatlarımızı gözden geçirmeliyiz, bizler çıtamızı çok yükseğe koymuş bir siyasi hareketiz. İlahi Kelimetüllah için Nizamı Âlem, çok büyük bir iddia. Bizler Türk- İslam medeniyetinin yeniden ihyacısı olmak adına harekete geçmiş ve bu anlamda yeniden organize olmaya, Anadolu'nun dört bir sathında yeniden bir diriliş hamlesi gerçekleştirme adayız. O halde bu dirilişi ruhumuzda yaşayacağız, özümüzde yaşayacağız, benliğimizde yaşayacağız, bu hareketlerimize yansıyacak, bu halimize yansıyacak, bu muamelelerimize yansıyacak. Bizler eğer davranışlarıyla, kişiliğiyle, alışverişiyle, gündelik yaşayışıyla, aile hayatıyla örnek olmadığımız müddetçe o kitlelerin arkamızdan geleceğini sanmayın. Kaldıki kitleler arkamızdan gelse ne olur, gelmese ne olur, aslolan bizim kendi vazifemizi yapmamızdır. Biz doğru olanı yapalım üzerimize düşeni yapalım, Başkan'ın amaçlarına uygun yaşayalım, uygun davranalım, uygun siyaset yapalım varsın sonuç ne olursa olsun. Bize düşen şey kendimizden başlayarak, eşimiz, çocuğumuzdan ve ailemizinden başlayarak, 20 yıllık pratikten söylüyorum arkadaşlar, 20 yıllık pratikten teşkilatımızın içerinde mahalle teşkilatımızın içerinde delegelerimizin içerisinde, kendine ve ailelerine sahip çıksınlar emin olun bu sizin sokakta her gün çalışıyor olmanızdan daha kıymetli bir sonuç verecektir. Siyasal taktik olarak söylüyorum, bunları ihmal etmeyeceğiz. Böyle bir anlayışla siyaset yapacağız, yaptığımız herşey insanlık zemininde kabul görecek. Sonra da yaptığımız herşey Güzel Ahlak'a uygun olacak ve Milli Mutabakat çağrısı çercevesinde bir siyaset yapacağız."

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDİYOR…

Akil Adamlar'ın Yahudi asıllı bir iş adamının vakfında görev alan kişilerden oluşturulduğunu ve Türkiye'yi tehdit ettiklerini belirten Yavuz şu şekilde konuştu: "Şimdi ben hep kafa yoruyordum bu Akil'ler ne iş yapıyor? Allah aşkına bunlar tepki topluyor, bu süreci de baltalıyor bunlar aptalmı ki Akil'leri durmadan gezdiriyorlar diyordum. Bunu anlayabilmek için söylediklerine bakmak lazım ben de söylediklerine baktım, şimdi Baskın Oran ne söyledi İzmir'de arkadaşlar, Baskın Oran İzmir'de dediki; bu süreci tıkamasınlar, bu Türkiye için bir fırsattır yoksa Avm'lere giremezler, evinden kimse dışarı çıkamaz, kan gölünde yaşar Türkiye dedi. Yani Türkiye'yi tehdit ediyor. Kim Baskın Oran? İşte hepimizin bildiği, meşrebinden öte damalarındaki kana kadar bildiğimiz bir insan. Peki, bunlar ne diyor, ne oluyor bunları görebiliyormusunuz değerli arkadaşlar burada olan şeyleri görebiliyor musunuz? Yani birileri başkalarının ağzından Türkiye'yi tehdit ediyor bunu kabul etmezseniz kan gelecek diyor. Birileri, diğer taraftan da şunu tehdit olarak söylüyor, eğer Apo serbest bırakılmazsa bu süreç tıkanır diyor. Oyunu anlıyormusunuz, bu tezgâh Türkiye'den gelmiyor, 63 kişilik listeye dikkat ederseniz listenin 3'te 2'si Soros Vakfı'nın doğrudan üyesi olan, onun adına çalışan, onun adına rapor hazırlayan ve oradan para alan insanlar. Soros kim Yahudi kökenli Amerikan iş adamıdır. Özellikle Doğu Avrupa'da birçok Turuncu Devrim'de imzası olan bir kişidir. Şunu hemen sorabilirsiniz biz hangi Turuncu Devrim'e tabi tutuluyoruz acaba diye. Bu soruyu sordurmakla yetiniyorum."

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı