Tarih: 30.04.2013 18:08

Sporun Genç Yetenekleri Avm`lerde Keşfedilecek

Facebook Twitter Linked-in

Gençlik ve Spor Bakanlığı antrenörleri, milli sporcular ve olimpiyat adayları tarafından sergilenecek tekvando, güreş, judo, capoiera, matrak, eskrim, jimnastik, badminton, masa tenisi, aikido, wushu, dart ve daha birçok branşların tanıtımı yapılarak, izleyenlere etkileyici gösteriler sunulacak. Proje kapsamında spora meyilli yetenekli çocuk ve gençlerin milli takımlara kazandırılması hedefleniyor.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, ekibin Kahramanmaraş`a ilk defa geleceğini belirtti. Aile ve çocuklara görmedikleri tüm spor branşlarında uzman antrenörler tarafından sunum yapılacağını aktaran Kabakcı, tanıtım sonunda yetenekli çocuk ve gençlerin branşına göre tesislere alınarak eğitim verileceğini kaydetti.

Türkiye`de sporun ve sporcunun gelişimi için projenin büyük önem taşıdığına işaret eden Kabakcı, ''Son 2 yılda ilimizden çıkan üst düzey sporcularımız bu şekilde keşfedildi.'' diyerek şunları söyledi:

''500 sporcu arasından taradığımız, hayatında eline silah almayan Safiye Sarıtürk kızımızın dünya dereceleri elde etmesi çalışmanın ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Bu sporcumuz tamamen yetenek taramasında keşfedildi. Yine tarama sonucu bulduğumuz 4 sporcumuzun bugün Türkiye rekorlarını kırması her şeyi gözler önüne seriyor. Bunların hepsi hiç bilmedikleri branşlarda verilen imkanlar neticesinde ortaya çıkıyor. Örneklerini çoğaltabiliriz. Bu çocukların keşfedilerek yeteneklerinin ortaya çıkarılması gerekiyor. Ben bu çalışmalardan çok başarılı sporcular bulacağımıza eminim.''(Ömer KEBELİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —