''Azmiyle köyündeki kızlara örnek oldu''

Milli ragbici Narin Turan`ın spor tutkusu ve eğitime devam edebilmek için gösterdiği çaba, köyündeki diğer kızlara örnek oldu.

Mardin`in Nusaybin ilçesine bağlı Çatalözü köyünde yaşayan Turan, küçüklüğünden itibaren spora ilgi duymaya başladı. İlkokul öğretmeninin tavsiyesi üzerine atletizme başlayan Turan, henüz 13 yaşındayken 3 bin metrede il birincisi oldu.

Katıldığı ilk yarışmadan madalya ile dönen Turan`ın yeteneğini gören aile de kızlarına destek olmaya başladı. Bir yandan spora diğer yandan eğitimine devam eden genç kız, 2 yıl önce 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazandı.

Turan`ın sporda ve eğitimde gösterdiği başarı köydeki diğer kızlara da örnek oldu. Köyün üniversiteyi kazanan ilk öğrencisi olan Turan`dan sonra bazı kız öğrenciler da yüksek eğitime başladı. Spor sayesinde önündeki engelleri bir bir aşan Turan, üniversite ise ragbi sporuyla ilgilenmeye başladı. Takımının önemli oyuncularından biri olan Turan, milli takıma kadar yükseldi.

''HEDEFLERİME BİR BİR ULAŞTIM''

Başarısı ve azmiyle dikkat çeken Turan, ailesinin ilk başta okumasına ve spor yapmasına karşı çıktığını belirtti.

Sporu çok sevdiğini, bundan dolayı da üniversitede beden eğitimi bölümünü tercih ettiğini anlatan Turan, ''İnatçı bir yapıya sahip olduğum için hedeflerime bir bir ulaştım. Anne ve babamın özellikle spor konusunda tereddütleri vardı ancak atletizmdeki derecelerim eğitime devam etmem konusunda bana katkı sağladı'' diye konuştu.

Çok çalışarak üniversite sınavında başarılı olduğunu anlatan Turan, şunları kaydetti:

''Diğer kardeşlerime eğitim yolunu açmamın dışında köyümüzdeki birçok kız çocuğuna da bu konuda vesile oldum. Benden önce üniversite okuyan kız yoktu. Çünkü aileler kızlarını dışarıya göndermiyordu. Örneğin, Samsun`da okuduğum için amcamın kızı da beni örnek alarak Isparta`da üniversite kazandı.''

Ragbi sporunu çok sevdiğini vurgulayan Turan, üniversite takımındaki başarısından dolayı milli takıma seçildiğini ve amacının da Türkiye`yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu vurguladı.

Turan, formasını giydiği 19 Mayıs 1919 Samsun takımının son olarak Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde düzenlenen Bayanlar Türkiye Şampiyonası`nda birinci olduğunu anımsattı.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Ailesinin Nusaybin`de yaşadığını ve çözüm sürecine de pozitif baktığını ifade eden Turan, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın çok iyi işler yaptığını düşünüyorum. Akil İnsanlar Grubu`nun yaptığı çalışmalar çok olumlu. İnşallah bu süreç iyi bir şekilde bitecek. Hepimiz bir bütün olarak her şeyi başarabiliriz. Bu süreçte herkesin sağ duyulu olması istiyorum'' şeklinde konuştu.AA



Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı