Poyraz
Gündem 8.05.2013 09:55:44 0

Poyraz'dan öğrencilere yerel yönetim dersi

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, dördüncü sınıf öğrencilerine yerel yönetim dersi verdi.

Yavuz Selim İlköğretim Okulu 4-B, 4-C ve 4-E öğrencileri ile Gazi Ortaokulu 4-C sınıfı öğrencileri Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı ziyaret ederek çeşitli sorular yönelttiler.

Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencileri çiçek, Gazi İlköğretim öğrencileri de hediye takdim ettiler.

İlköğretim 4. Sınıf öğrencilerinin Yerel Yönetimler Ünitesi gereği Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'la Belediye Meclis Salonu'nda bir araya gelen öğrenciler, yerel yönetimler konusunda hazırladıkları sorularını sıraladılar.

"Kaç Yaşında Belediye Başkanı oldunuz?", "Belediye Başkanı olmak nasıl bir duygu?", "Belediye ne iş yapar?", "Kahramanmaraş'ta yapılacak her şeye siz mi karar veriyorsunuz?", "Okulların çevresinde ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?", "Hizmet yaparken, parasal kaynağı nereden buluyorsunuz?",  "Tekrar aday olacak mısınız?", "Hangi okullarda okudunuz?" gibi soruları yönelttiler.

Soruları not eden Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, hepsine de ayrı ayrı cevap verdi.

Başkan Poyraz 44 yaşında Belediye Başkanı olduğunu ifade ederek: "Ben ilk, orta ve lise eğitimimi Kahramanmaraş'ta tamamladım. Sonra da Eczacılık Fakültesi'nde okudum. İki yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Sakarya Mahallesi'nde Sakarya Eczanesi adı altında ilk işyerimi açtım. Daha sonra da Kıbrıs Meydan'ına taşındım. Sonra da Belediye Meclis üyesi seçildim ve oradan da Belediye Başkanı oldum.  Belediye Meclisi toplantılarını yapar ve meclis üyelerinden Belediye Encümeni'ni ve komisyonlarını seçer. Şehrimizle ilgili çalışmalar, Encümen ve komisyonlar tarafından kararlaştırılır. Belediye Meclisi de onaylar. Ayrıca Belediyeler başlı başına serbest değildir. Sayıştay dediğimiz kurum tarafından ve İçişleri Bakanlığı tarafından denetlenir.

Okullarımızda elimizden geldiği kadar, çevre düzenlemesi gibi hizmetler götürüyoruz. Bunun haricinde bir de okul yaptık. Belirli dönemlerde okullarımıza kırtasiye yardımında bulunuyoruz.

Belediye ; sabahleyin evinizden çıktığınızda yolların asfaltlanması, sokakların parkesi, çöplerin toplanması, çevrenizin temizliği, oyun oynadığınız parklar, yeşil alanlar, toplu taşıma araçların denetimi, halkın sağlığını tehdit eden unsurlar ve daha birçok konuda hizmet yapar.

Bu hizmetleri yaparken de parasal kaynağımızın bir kısmı devletten gelir, bir kısmı da toplamış olduğumuz gelirlerimizdir. Biz düzenli ve planlı bir harcama yaparak kaynaklarımızı israf etmeyerek halkımıza hizmet götürmekteyiz. Size burada bir büyüğümüzün sözünü not ettirmek istiyorum. ‘Ne iş yaptığınız değil, Ne için yaptığınız önemlidir. Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de ‘İnsan çalıştığının karşılığını mutlaka alır' buyurmaktadır. Bunun için çok çalışmamız lazımdır. Çalıştığımız sürece başaramayacağımız bir iş yoktur.

Adaylık konusuna gelince de Cenab-ı Hak tekrar nasip ederse oluruz. Nasibimizde yoksa da kendi işimize devam ederiz.

Ben buradan sizlere şunu söylemek istiyorum. Anne ve babalarınız sizleri okutabilmek için dişinden tırnağından keserek sizlere harcamaktadır. Kendileri yemezler, size yedirirler, kendileri giymezler, size giydirirler, kendileri harcamaz size harcarlar. Bunun karşılığında da sizler derslerinize çok iyi çalışıp, okumak zorundasınız. Başarmak zorundasınız. Belki yarın sizler de bu salonda oturacak ve görev yapacaksınız. Her ne yaparsanız yapın, ne için yaptığınızın bilinci ile yapın. Hakk'ın rızasını gözeterek yaptığınız her işte başarılı olursunuz" diye konuştu.

Konuşma sonrası Belediye Başkanı Mustafa Poyraz öğrencilerle sınıf sınıf fotoğraf çektirdikten sonra Başkanlık makamında İstiklal Madalyasını tanıttı. Başkan Poyraz aynı zamanda öğrencilere birer adet rüzgar gülü hediye etti.

Ziyarette Yavuz Selim İlköğretim Okulu sınıf öğretmenleri Hatice Gülaçtı, Gülnihal Alparslan ve Nagihan Yıldırım ile Gazi Ortaokulu Sınıf Öğretmeni Fatma Karaca'da hazır bulundular.(Fatih YALÇIN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.4° / 10.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı