Poyraz'dan öğrencilere yerel yönetim dersi

Poyraz

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, dördüncü sınıf öğrencilerine yerel yönetim dersi verdi.

Yavuz Selim İlköğretim Okulu 4-B, 4-C ve 4-E öğrencileri ile Gazi Ortaokulu 4-C sınıfı öğrencileri Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı ziyaret ederek çeşitli sorular yönelttiler.

Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencileri çiçek, Gazi İlköğretim öğrencileri de hediye takdim ettiler.

İlköğretim 4. Sınıf öğrencilerinin Yerel Yönetimler Ünitesi gereği Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'la Belediye Meclis Salonu'nda bir araya gelen öğrenciler, yerel yönetimler konusunda hazırladıkları sorularını sıraladılar.

"Kaç Yaşında Belediye Başkanı oldunuz?", "Belediye Başkanı olmak nasıl bir duygu?", "Belediye ne iş yapar?", "Kahramanmaraş'ta yapılacak her şeye siz mi karar veriyorsunuz?", "Okulların çevresinde ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?", "Hizmet yaparken, parasal kaynağı nereden buluyorsunuz?",  "Tekrar aday olacak mısınız?", "Hangi okullarda okudunuz?" gibi soruları yönelttiler.

Soruları not eden Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, hepsine de ayrı ayrı cevap verdi.

Başkan Poyraz 44 yaşında Belediye Başkanı olduğunu ifade ederek: "Ben ilk, orta ve lise eğitimimi Kahramanmaraş'ta tamamladım. Sonra da Eczacılık Fakültesi'nde okudum. İki yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Sakarya Mahallesi'nde Sakarya Eczanesi adı altında ilk işyerimi açtım. Daha sonra da Kıbrıs Meydan'ına taşındım. Sonra da Belediye Meclis üyesi seçildim ve oradan da Belediye Başkanı oldum.  Belediye Meclisi toplantılarını yapar ve meclis üyelerinden Belediye Encümeni'ni ve komisyonlarını seçer. Şehrimizle ilgili çalışmalar, Encümen ve komisyonlar tarafından kararlaştırılır. Belediye Meclisi de onaylar. Ayrıca Belediyeler başlı başına serbest değildir. Sayıştay dediğimiz kurum tarafından ve İçişleri Bakanlığı tarafından denetlenir.

Okullarımızda elimizden geldiği kadar, çevre düzenlemesi gibi hizmetler götürüyoruz. Bunun haricinde bir de okul yaptık. Belirli dönemlerde okullarımıza kırtasiye yardımında bulunuyoruz.

Belediye ; sabahleyin evinizden çıktığınızda yolların asfaltlanması, sokakların parkesi, çöplerin toplanması, çevrenizin temizliği, oyun oynadığınız parklar, yeşil alanlar, toplu taşıma araçların denetimi, halkın sağlığını tehdit eden unsurlar ve daha birçok konuda hizmet yapar.

Bu hizmetleri yaparken de parasal kaynağımızın bir kısmı devletten gelir, bir kısmı da toplamış olduğumuz gelirlerimizdir. Biz düzenli ve planlı bir harcama yaparak kaynaklarımızı israf etmeyerek halkımıza hizmet götürmekteyiz. Size burada bir büyüğümüzün sözünü not ettirmek istiyorum. ‘Ne iş yaptığınız değil, Ne için yaptığınız önemlidir. Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de ‘İnsan çalıştığının karşılığını mutlaka alır' buyurmaktadır. Bunun için çok çalışmamız lazımdır. Çalıştığımız sürece başaramayacağımız bir iş yoktur.

Adaylık konusuna gelince de Cenab-ı Hak tekrar nasip ederse oluruz. Nasibimizde yoksa da kendi işimize devam ederiz.

Ben buradan sizlere şunu söylemek istiyorum. Anne ve babalarınız sizleri okutabilmek için dişinden tırnağından keserek sizlere harcamaktadır. Kendileri yemezler, size yedirirler, kendileri giymezler, size giydirirler, kendileri harcamaz size harcarlar. Bunun karşılığında da sizler derslerinize çok iyi çalışıp, okumak zorundasınız. Başarmak zorundasınız. Belki yarın sizler de bu salonda oturacak ve görev yapacaksınız. Her ne yaparsanız yapın, ne için yaptığınızın bilinci ile yapın. Hakk'ın rızasını gözeterek yaptığınız her işte başarılı olursunuz" diye konuştu.

Konuşma sonrası Belediye Başkanı Mustafa Poyraz öğrencilerle sınıf sınıf fotoğraf çektirdikten sonra Başkanlık makamında İstiklal Madalyasını tanıttı. Başkan Poyraz aynı zamanda öğrencilere birer adet rüzgar gülü hediye etti.

Ziyarette Yavuz Selim İlköğretim Okulu sınıf öğretmenleri Hatice Gülaçtı, Gülnihal Alparslan ve Nagihan Yıldırım ile Gazi Ortaokulu Sınıf Öğretmeni Fatma Karaca'da hazır bulundular.(Fatih YALÇIN)



Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı