En Büyük Amaçları Hayırlı Öğrenci Olmak
Gündem 12.05.2013 12:29:55 0

En Büyük Amaçları Hayırlı Öğrenci Olmak

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencileri, ‘Vereceğiniz Her Kitap Geleceklerine Temel Olacak' sloganıyla başlattıkları kitap toplama kampanyasıyla kütüphanesi olmayan okullara kitap toplayarak destek olmayı amaçlıyor.

Perihan Avcı, Kübra Kazmacı, Songül Daşçı, Özlem Bulut, Ayşenur Tutma, Fadime Yılmaz ve Melike Özkutay öncülüğünde başlatılan kampanyada şu ana kadar 780 kitap toplanmış. Hedeflerini 2000 kitap olarak açıklayan öğrenciler bunu gerçekleştirmek için büyük bir gayretle çalışmalarına devam ediyor. Öğrenciler, başlattıkları kampanya çerçevesinde hedeflerine ulaşmak ve eğitim öğretim hayatının başında olan kardeşlerine yardım için herkesi kampanyaya destek vermeye davet ediyor.

OKUDUĞUMUZ ŞEHRE HAYIRLI ÖĞRENCİLER OLMAK AMACIYLA…

İlköğretim okulları için hikaye ve ansiklopedi tarzında kitaplar topladıklarını açıklayan Ayşenur Tutma şu şekilde konuştu: "Kalıcı ve yararlı işler yapmak ve insanımız, en çok da şehrimiz adına bir şeyler yapmak istiyoruz. Okuduğumuz şehre hayırlı öğrenciler olmak amacıyla bunları gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaları muhakkak birilerinin yapması gerekiyor, bir yerden başlanmalı ki devamı gelsin ve biz başlayanlar olmak istedik. Bunlar bize zor gelmiyor, bir etkinlik eğlence gibi geliyor o yüzden zevkle yapıyoruz. "

Kitap toplama eğlence sorumlu öğrencilerinden Ayşenur Tutma kampanyanın amaçlarını şu şekilde açıkladı: "Kitapların, insanlar üzerindeki etkisi bu kadar çok iken, ülkemizde birçok okul kütüphanesinin kitap ihtiyacı bulunmaktadır.  Kütüphanelerdeki kitapların güncellenmesi, kitabı bulunmayan okulların ihtiyacının karşılanması, çocuklarda kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve kullanılmayan kitapların geri kazandırılması için bu kampanyayı başlattık. Kitap toplama kampanyamız ile sadece okulların kitap ihtiyaçlarının karşılanması değil, toplumumuzda paylaşma ve yardımlaşma bilinci oluşturularak sürece katılımlarını sağlamak hedeflenmiştir. Toplanan kitaplar öncelikli olarak kırsal kesimdeki kitap ihtiyacı olan okullara bağışlanacaktır. Toplanan kitap sayısının miktarının fazla oluşu durumunda merkezde bulunan ihtiyaç sahibi okullara da kitap bağışlanacaktır."

YETERLİ SAYIYA HENÜZ ULAŞAMADIK

"Biz sınıfça nasıl daha iyi bir şey yapabiliriz diye düşündük, aslında başka projelerde de yapabilirdik, köy okullarına yardımcı olabilmek için. Aslında kütüphanesi olmayan ve kitap alma imkânı olmayan okullar için böyle bir şey düşündük." Şeklinde konuşan Ayşenur Tutma sözlerine şöyle devam etti: " Projemize Ocak ayında başladık ve Haziran ayının ilk haftası kampanyamız sona erecek. Bitiş tarihini 7 Haziran olarak belirledik. Şu ana kadar 780 kitap topladık, hala toplamaya devam ediyoruz ama yeterli sayıya henüz ulaşamadık. Biz en az 2000 kitap olmasını istiyoruz. Biz projemizi Maraş genelinde başlattık ve istedik ki kampanyamıza şehrimizde katılım olsun. Bununla beraber şehir dışından da bize destek geldi ve şu an elimizde bulunan kitapların yaklaşık 300 tanesi il dışında geldi."

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.3° / 11.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı