CHP
Gündem 13.05.2013 17:13:35 0

CHP'den Engelliler Derneğine ziyaret

Kahramanmaraş Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı ve üyeleri Engelliler Derneğini ziyaret etti.

CHP Kadın Kolları Başkanı Feril Tekşen, İlçe Kadın Kolları Başkanı Deniz Şengül, Şükran Kiraz, Füsun Zabun, Güllü Özdemir ve Semiha Şengül'ün katıldığı ziyarette Engelliler Derneği Başkanı ve üyeleri hazır bulundu.

Daha sonraki günlerde Derneği sık sık ziyaret edeceklerini kaydeden CHP Kadın Kolları Başkanı Feril Tekşen ziyaret sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Öncelikle Hatay Reyhanlı'da olan tatsız, kanlı baskını şiddetle kınıyoruz. Orada bulunan vatandaşlarımıza, yaralılara şifa, ölenlere de baş sağlığı diliyoruz. Aynı zamanda Anneler gününüzü ve Engelliler haftasını kutluyoruz. İstedik ki sizinle birlikte olalım, sizlerle bütünleşelim. Sorunlarınızı hep biliyorum ama gönül istiyor ki yaşamınızı kolaylaştıralım. Hele annelerin yaşadığı sıkıntıları biliyorum, hiçbir zaman yaşamdan kopmadılar kopmasınlar istiyorum. Engelliyim diye bir tarafa çekilmemeniz lazım, yarının hep engellisiyiz, yarının ne olacağı belirsiz, her birimiz engelli adayıyız. Onun için engellilere yardımcı olmalıyız."

Kahramanmaraş Engelliler Derneği Başkanı Arif Demir ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu şekilde konuştu: "Dostluğun, birlikteliğin, muhabbetin, kültür eğitim ve ortak istişarenin neticesinde uygulamanın esas olarak ele alındığı Kahramanmaraş Engelliler Derneği Genel Merkezimizde bu gün engelliler haftası münasebetiyle ve anneler günü gibi iki özel günü bizimle paylaşan çok değerli CHP Kadın Kolları Başkanı ve ekibi bizi ziyaretiyle memnun ve onore etmişlerdir. Onların elleri öpülesi annelerimize getirdikleri hediyeleri, belki de kendilerine göre küçüktü ama inanın bizim gönlümüzde büyük bir anlam ifade etmiştir.  Ayrıca 19 Mayıs saat 13:00 ve 16:00 arası Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde engelli ailelerine yönelik bir çalışma yapılacak. Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğünden psikolog Oya Birsen Hocamızın ‘Psiko Sosyal Yaklaşım' konulu sunumu olacak, İŞKUR'dan engelli iş arama-bulma becerisi sunumu yapılacak. İşverenlerin de katılacağı bu programda bir de dernek binamızda birinci etap 10 kişilik bilgisayar operatörlüğünü bitirmiş olan öğrencilerimize sertifikalarının dağıtımı yapılacaktır, tüm halkımızı davet ediyoruz." 

ENGELLİ SORUNLARI YETERİ KADAR GÜNDEMDE TUTULMUYOR

Kahramanmaraş Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Demir engellilerin sorunlarıyla yeterince ilgilenilmediğinden şikâyet ederek şunları söyledi: "Basına aslında biraz kırgınım, sevgililer günü geliyor veya başka bir şey, magazin programlarında saatler ayrılıyor. Dikkat edin engelliler haftası gelir beş santimlik yazı, on saniye ile geçiştiriliyor. Ben özel sektörde çalışan bir engelliyim iki koltuk değneğiyle gidiyorum, 12 yıldan beri çalışıyorum. Bizim sorunlarımızı bir gün değil genele hitap ederek dile getirmek gerekir. Engelli insanlara her gün bir balık verip de karnını doyurmak değil, o insanlara oltayı vereceksin balık tutmasını öğreteceksin. Engelli arkadaşlarımızın çalışma hayatını kolaylaştıracaksın, ben özel sektörde çalışan bir insanım, biz servise nasıl inip biniyoruz, ne şartlarda çalışıyoruz. Bir engelli insanın emekli olması 15-18-20 yıl kademeli olarak yapılıyor. Ben nasıl 18-20 yıl çalışacağım, en azından bu engelli arkadaşlar primini doldurduktan sonra diğer bekleme süresini beklemeden emekli edilebilir gibi bir yasa çıkarılması gerekir. Malulen emeklilikle ilgili bir kanun hazırlanmış, alt komisyondan geçmiş, bekliyoruz her haberi takip ediyoruz fakat bir gelişme yok."

Şaban Demir, CHP Milletvekili Şafak Pavey'in engelli sorunlarıyla daha çok ilgilenmesi gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu: "CHP'de milletvekili olan engelli Şafak Pavey Hanımdan ben çok bekliyorum, çıksın bir gün engelli arkadaşlarımızın sorunlarını anlatsın, hani kendisi ekonomik olarak bazı şeyleri kapatabilir, engellinin en büyük sorunu maddiyattır. Ülkemizde işçisi, memuru, emeklisi, esnafı geçinemiyoruz diye ağlarken bir engelli insan hayatta nasıl kalıyor, hiç düşündünüz mü, bu önemli. Benim beklentim şu, her hangi bir siyasi parti kim olursa olsun, engelli arkadaşlarımızın çalışma hayatı, bu engelli arkadaşlarımız hayatta nasıl kalıyor bu önemli."

KAHRAMANMARAŞ'TA 28 BİN ENGELLİ VAR

Kahramanmaraş'ta yaklaşık 28 bin engelli olduğunu söyleyen Demir şu şekilde konuştu: "Yerel yönetimdeki insanlardan bizim beklentimiz, engellidir dışarıda ne işi var evinde otursun görüşünden vazgeçmesini istiyoruz.  Biz de bu toplumun bir parçayız, sonuçta Türkiye'de 7-8 milyon engelli insan var. Biz bir zamanlar çıkarılan istatistikî sonuçlara göre Kahramanmaraş'ta engelli sayısı 28 bine tekabül ediyordu, tabi bu bilinen rakamlar, bunların ne kadar sağlıklı olduğu da belli değil. Demek ki ayrtıntılı bir istatistik çıkarılmış olsa bu sayı 30 bini de geçer."

KAÇ DEFA MERDİVENLERDEN DÜŞTÜM…

Çalıştıkları ortamlarda birçok sorun yaşadıklarını aktaran Demir şöyle konuştu: "Mesela engelli bir bayanı düşünün, o insanın bir de anne olduğunu düşünün, maddiyatsızlık bir çoğunun sorunu. Yani bu insanlar ne şartlarda hayatta kalıyor, gerçekten ben bunu çok merak ediyorum, yetkili insanlarımız çıkıp da asgari ücret çok tatminkâr ücrettir demekle bir yere varamayız. Bu asgari ücretle çalışıp ufak tefek şeylerle ayakta kalmaya çalışan insanlardan biri de benim. Yemekhaneden kaç defa yuvarlandım, işletmeye giderken merdivenden kaç defa düştüm, koltuk değnekleriyle gidiyorum ve makinacı olarak çalışıyorum. Ben kimseye muhtaç olmak istemedim. Buradan sizin gibi insanlardan beklentimiz şu; kanunların yetersiz olduğu noktalarda sizin devreye girip bu engelli arkadaşlarımızın bazı maddelerdeki problemlerinin düzeltilmesi konusunda devreye girmenizdir."

Kahramanmaraş CHP Kadın Kolları Başkanı Tekşen, Demir'in sözlerinin ardından: "Bizler de elimizden geleni yapacağız ve sizin meclisteki temsilciniz olacağız. Milletvekilimiz de geldiğinde sizin bu sorunlarınızı ileteceğiz, amacımız da bu."diyerek engellilere destek olacaklarını söyledi.

Aynı zamanda CHP Kadın Kolları teşkilatı engelliler günü dolayısıyla dernek üyelerine çeşitli hediyeler verirken ve Engelliler Derneği Başkanı Arif Demir de anneler günü dolayısıyla herkese gül dağıttı.

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı