MHP
Gündem 18.05.2013 11:37:16 0

MHP'li Durmaz'dan 11 Eylül Anımsatması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki saldırıların, Türkiye'nin Suriye'ye fiili müdahalesi için zemin hazırlamak amacıyla yapılmış olabileceğini bildirdi.

Durmaz, partisinin Kahramanmaraş İl Teşkilatı tarafından organize edilen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriye konusu, Reyhanlı saldırısı ve çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Durmaz, hükümeti eleştirdi. Yanlış politik tercihlerle Türkiye'nin Suriye politikasının iflas ettiğini savunan Durmaz, uluslar arası arenada da Türkiye'ye yeterli desteğin verilmediğini dile getirdi. Durmaz, "Reyhanlı'daki bombalamalar AK Parti'nin Suriye politikasının iflasının işaretidir. Yanlış politik tercihlerle ne yazık ki sadece Hatay değil, sınırda olan tüm il, ilçe ve beldelerimiz bu tür tehlikelere maruz kalabilecek durumdadır. Esasen, Türkiye'nin başına gelen bu sıkıntıların müsebbibi de alınan yanlış kararlarla AK Parti hükümetidir" diye konuştu.

Reyhanlı saldırılarına ilişkin endişelerini anlatan Durmaz, sınırlardan isteyenin girip çıktığını öne sürerek, bu tür bir ortamda her türlü tehlikenin gelebileceğini kaydetti. Durmaz, şunları söyledi:

"Şimdi eğer sınırlarınız kevgire dönmüşse, sınırlarınızdan giren çıkanların belli olmadığı, kontrol edilmediği, kimsenin müdahale etmediği bir zeminde her türlü tehdit ve tehlikeyi beklemek olağandır. Bu nedenle esasen başından beri ‘bu mesele çok sıkı bir şekilde takip edilmeli, dikkat edilmeli' diye ikaz ediyorduk. Ne yazık ki böyle bir olayla karşı karşıya kaldık. Burada özellikle üzerinde durulması gereken esas husus şudur. 24 saat içerisinde bütün failleri gözaltına alabilecek bir bilgiye, istihbarata sahip isek şayet neden bunu önlemekte aynı kararlılığı, aynı istihbaratı kullanmadık, bunu düşünmek lazım. Bir başka hususta şudur bu konuda. Acaba birileri 11 Eylül öncesindeki gibi Amerika'nın bir yerlere müdahalesi için zemin oluşturan, o saldırılara benzer bir şekilde sinsi tezgahı mı Türkiye'nin gündemine getirmişlerdir. Bunu da çok dikkatle izlemek lazım. Yani Türkiye'ye yapılacak böyle bir eylemin sonucunda Türkiye'nin Suriye'ye fiili müdahalesine zemin oluşturulmak mı istenmiştir. Bunu da gözden kaçırmamak lazım."

Durmaz, MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Merkez İlçe Başkanı Mesut Tosun ve parti yöneticilerinin katıldığı toplantının ardından çarşı gezisi yaparak esnaflarla sohbet etti.

(İHA) 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

15.2° / 7.2°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı