Resim sergisinde elde edilen gelirle su kuyuları açılacak
Gündem 20.05.2013 19:08:29 0

Resim sergisinde elde edilen gelirle su kuyuları açılacak

Kahramanmaraş Özel Ali Kenger Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde açılacak resim sergisinde elde gelirle su sıkıntısı çeken ülkelerde kuyular açılacak.

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş şubesi Başkanı Mustafa Timurbanga, Ali Kenger Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli resimlerin Çarşamba günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'de sergileneceğini açıkladı. Satılan resimlerde gelirin su sıkıntısı çeken ülkelerde kuyu açmak için harcanağını ifade eden Timurbanga, "İnşallah bir yudum su vesilesiyle o insanların gönlüne girilebillir ve Allah'ın rızası talep edilebilir." şeklinde konuştu. Timurbanga, her ülkede açılan kuyu maliyetinin farklı olduğuna dikkat çekerek, fiyatarın genellikle 3 bin Dolar ile 7 bin Dolar arasında değiştiğini söyledi. Düzenlenecek resim sergisinden elde edilecek gelirle 3 su kuyusu açmayı hedeflediklerini belirten Timurbanga, bunların yaklaşık olarak 20 bin Dolar'a mâl olacağını açıkladı.

ELDE EDİLEN GELİRLER DE TAMAMEN SU KUYUSUNA HARCANACAK

Çarşamba günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde açılacak sergi hakkında bilgi veren Timurbanga şunları aktardı: "Çarşamba günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde üç gün sürecek bir sergi açılacak. Burada Kahramanmaraş Özel Ali Kenger Lisesi'nin öğrencileri fevkaladede güzel çalışmalar yaptılar. Bu çocukların el emeği göz nuru olan bu tablolar inşallah orada satışa sunulacak ve bunlardan elde edilen gelirler de tamamen su kuyusuna harcanacak. Yine bu sergide eseri yayınlanıp satılacak olan öğrencilere özel sertifikalar verilecek. Tüm Kahramanmaraş halkını sergiye ve kuyu desteğine davet ediyorum."

SU KUYULARI HALKIN HİZMETİNE AÇILDI

Timurbanga bu güne kadar özellike Filistin'de 4 adet su kuyusu açıldığını ve bu kuyuların her birine 80 bin Dolar ödendiğini açıkladı. Aynı zamanda yine Filistin'de körleşmiş, kapanmış 3 kuyunun tamiratının yapıldığını ve bu tamirat içinde 60 bin dolar ödendiğini kaydeden Timurbanga diğer ülkelerde açılan kuyu sayısı hakkında şu bilgileri verdi:  " Nijer'de çok büyük bir kıtlık ve susuzluk söz konusu, 114 adet su kuyusu açıldı. Somali'de 38 adet, Burkine Faso'da 11 adet, Kamerun'da 12 adet, Senegal'de 4 adet, Sudan'da 39 adet su kuyusu halkın hizmetine açıldı."

Kimse Yok Mu Derneğinin birçok ülkede su kuyuları açtığını belirten Timurbanga şunları söyledi:  "Kimse Yok Mu Derneği'nin özellikle Afrika'da, Pakistan'da, Afganistan'da ve Filistin'de uyguladığı en büyük projelerden bir tanesi de su kuyusudur. Zira hayatın şekillenmesi için suya ihtiyaç var, bu insanlar da bölgesel olarak fevkalade kıtlık çekiyorlar, su noktasında sıkıntı çekiyorlar. Derneğimiz uzun bir dönemdir buralarda su kuyusu açtırıyor ve açtırmaya devam ediyor. Özellikle Somali'de Nijer'de, Bukine Faso'da, Filistin'de ve Afkanistan'da su kuyuları açılmış durumda. Bu kuyularla bölgesel olarak fiyat ve ücretler değişiyor."

AÇLIK VE HASTALIKLAR KOL GEZİYOR

2 yıl öncesinde Somali ve Etiyopya bölgesinde bebek ölümlerinin arttığını ve yapılan çalışmalarla bunların önüne geçilerek güzel işler yapıldığını aktaran Timuranga konuya ilgili şunları ifade etti: "Zira suyun olmadığı yerde açlık ve hastalıklar kol geziyor. 2 yıl önce özellikle Somali ve Etiyopya bölgesinde artık bebek ölümleri dakikaya düşmüştür. Ama Elhamdülillah Cenab-ı Allah'ın rahmeti insanların da el birliğiyle o bölgeye sahip çıkması neticesinde şimdilerde fevkaladede güzel şeyler yapılmış durumda."

DESTEGİN DEVAM ETMESİNİ ARZU EDİYORUZ

Kimse Yok Mu Derneği'nin Afrika'da sağlık alanında yaptıkları çalışmalardan bahseden Timurbanga yapılan çalışmalarla ilgili şunları aktardı: "Kimse Yok Mu Derneği Afrika'da şu an hastaneler açıyor, oradaki insanları sağlık yönünden ayakta tutmaya gayret gösteriyor, katarakt ameliyatları yapıyor. Özellikle Somali'de, Nijer'de, Burkine Faso'da, Filistin bölgesinde su noktasında sıkıntı çeken insanlara destegin devam etmesini arzu ediyoruz. Zira muhatab kitle olarak yüzlerce değil yüzbinlerce insandan bahsediyoruz, bu insanlara bu mübarek günleri vesile ederek sahip çıkalım diyoruz."

YARDIM İÇİN BİZE ULAŞABİLİRLER

Yardım etmek isteyenlerin yardımlarını nasıl ulaştıracakları hakkında bilgi veren Timurbanga şunları belirtti: "Yardım konusunda, internet sitelerinde, derneğimize müracaat ederek, Bank Asya'da hesap numaralarına ücretler yatırılarak bize ulaşılabilir. İnşallah bir yudum su vesilesiyle o insanların gönlüne girilebillir ve Allah'ın rızası talep edilebilir." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı