“Maddi problemler olduğu dönem bizi bulurlar”
Gündem 21.05.2013 21:07:36 0

“Maddi problemler olduğu dönem bizi bulurlar”

Kahramanmaraşspor teknik direktörü Fethi Çokkeser şu anda 6 kulübün kendisine teklif getirdiğini ancak KMS kulübü ile görüşmeden kimseye cevap vermediğini açıkladı.

Kahramanmaraşspor'un yıllardır devam eden sıkıntıları olduğunu söyleyen Fethi Çokkeser, geçmişin unutularak artık profesyonel bir şekilde çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Antrenörlük kariyerinde birçok başarıları olduğunu, birçok ilklere imza attığını açıklayan Çokkeser, takımın maddi sorunlar yaşadığı dönemde kendisinin çağrıldığını ancak bu sıkıntılar halledildiğinde dışardan hocaların getirildiğini savundu. Kulüp yöneticileriyle İstanbul'da görüşme yapacaklarını belirten KMS teknik direktörü Fethi Çokkeser, hiçbir şey netleşmeden söylentilerin dikkate alınmaması gerektiğini ifade etti. Takımda yapılacak transferler hakkında da şu anda kesin bir açıklama yapmayan Çokkeser, her şeyin önümüzdeki günlerde netleşeceğini kaydetti.

Futbol hayatı hakkında bilgi veren Fethi Çokkeser şu şekilde konuştu: "1969"70 yıllarında Kahramanmaraşspor genç takım alt yapısında futbola başladım. 1972"73 yılında A Takımında ilk defa sahaya çıktım. 1983 yılına kadar Kahramanmaraşspor amatör takımında, zaten profesyonel yoktu, amatör futbolcu ve takım kaptanı olarak uzun yıllar oynadım. 1983-84 yılında Kahramanmaraşspor terfi ligine katılmaya hak kazandı. O yılda ilk defa terfi liginden 2. Lige çıkan takımda hem takım kaptanı hem futbolcu görevi yaptım. İlkleri yaşamanın onurunu mutluluğunu yaşadık. 1985 yılına kadar Kahramanmaraşspor içerisinde yer aldım, 85 yılında Bitlisspor'a kiralık olarak gittim, Bitlisspor'u 3. Ligden 2. Lige çıkaran futbolcu olarak orada da ilki başarmış olduk. 1986-87 yılında tekrar Kahramanmaraşspor'a döndüm, orada inanılmaz bir kadro oluştu. Çok oynama şansı bulamadığımız için, farklı nedenler de var tabi biz Kahramanmaraşlı, Kahramanmaraşsporlu olduğumuz için bunlara girmek istemiyorum, farklı nedenlerden dolayı, Maraşlı futbolculara yöneticiler her zaman farklı baktığı için 86-87 yılında Reyhanlıspor'a transfer oldum. O sezonda Kahramanmaraşspor şampiyonluğa oynuyordu, enteresandır Kahramanmaraşspor sezonun ilk maçını burada Reyhanlıspor ile oynuyordu. Saha içerisinde de 1-0 galip durumdaydık, kapalı tribüne döndüğümde kapalı alanda benim aleyhime inanılmaz bir tezahürat vardı, oraya gitmemin protestosuydu bu.

BİZ MARAŞ'TA BİRÇOK ŞEYİN İLKLERİNİ YAŞADIK

Kahramanmaraşspor'da birçok ilklere imza attıklarını aynı zamanda yıllardan beri Kahramanmaraşspor kulübünde devam eden sıkıntılar olduğunu kaydeden Çokkeser şöyle konutu: "Biz Maraş'ta birçok şeyin ilklerini yaşadık, tabi Maraş yıllardan beri kendi çocuğuna, kendi yetiştirdiği oyuncularına ve hocalarına saygınlık göstermediler, sahip çıkmadılar. Yine aynı sıkıntıları biz yaşadık, bu sıkıntılar geçmişten beri geliyor, bu günkü sıkıntılar değil. Biz o zaman bu takımı 2. Lige çıkardığımızda, birçok isim, kaleci Şükrü, Mehmet Özdemir, İzzet Kazancı, Ali Hançer, Yahya Canlı gibi, 83-84 yılında bir üst lige çıkaran isimler arasındaydı ve takımda 10-15 tane Maraşlı vardı. Çok kaliteli oyuncular vardı, eskiden Kahramanmaraş amatörde oynayan oyuncuyu getir 2. Ligde oynat o kalitede insanlardı yani. Ama bunların hepsi nerden çıktı, sokak arasından, sokak futbolundan çıktı. Bu güne geldiğimizde Kahramanmaraş'ta oyuncu seçiminde çok zorlanıyoruz, alt yapıları tarıyoruz, yetenekli bir oyuncu, üst tarafta oynama kalitesine sahip biri var mı diye baya çırpınıyoruz ama maalesef oyuncu göremiyoruz."

KULÜP MÜDÜRÜ AYNI ZAMANDA OTOBÜSÜN ŞOFÖRÜYDÜ

Kahramanmaraşspor'un sıkıntılarının öteden beri devam edip geldiğini belirten Çokkeser konu hakkında şöyle konuştu: "90-91 yılları hem benim hem de Maraş'ın dönüm noktasıdır yani direk olarak 2. Lige çıkan bir takım. Bunu araştırdığınızda resmiyetini de öğrenebilirsiniz. O dönemden sonra 1992 yılında tekrar PTT'de çalışırken Maraşspor'un son 5 maçı, playoff şansını kovalıyordu o da Kayserielektrik maçında bitmişti, 3. ligde oynayan Maraşspor orada 4-0 mağlup oldu. Bu mağlubiyetten sonra hocası orada bırakıp gitmişti, oradan döndükten sonra bana teklif ettiler. Hocam playoff'da şansımız devam ediyor ama hocamız yok, kalan 4 maçtan 3'ünü almak zorundayız, birini kaybetsek de berabere kalsak da olur dediler. Biz tabi çıktık o dönem maçları 3 galibiyet 1 beraberlikle bitirdik. Kahramanmaraşspor Konya'da oynanacak olan playoff maçlarına girmeye hak kazanmıştı. Bunlar 1992-93 sezonunda oldu, oyuncuları aldık gittik yine inanılmaz maddi problemler var. 19 oyuncu bir otobüsün içinde bir ben birde kulüp müdürü var, kulüp müdürü aynı zamanda otobüsün şoförüydü. İsmi Hüseyin Çolak eski hakemlerden hem kulüp müdürü hem şoförü, bir ben varım 19 tane de futbolcu. Konya Valisi eskiden Maraş Valisiydi yerimizi falan o ayırtmıştı, sağ olsun. İnanın otelde giyecek bir eşofmanımız bile yoktu, maddi problemler üst seviyedeydi. Konya'da playoff'a katılan 8 takım gelmişti, eleme usulü oynanan maçlarda finale kadar geldik. Tabi oyuncuların içinde 14 tane Maraşlı var, Maraş'ın çocuklarıyla birlikte biz orada playoff'a çıktık."

DİPTEN KURTARMAK İÇİN PARASIZ DÖNEMDE BİZE TEKLİF EDERLER

KMS'nin zor günlerinde kendisini takımın başına çağırdıklarını diğer zamanlarda ise yabancı teknik direktör aldıklarını savunan Çokkeser şöyle konuştu:  "Bu da benim için çok büyük bir anı, çünkü maddi problemler olduğu dönemde doğru bizi bulurlar, paralı dönemlerde yabancı hocalarla çalışırlar, paraları onlara yedirir, yedirir, yedirir, ondan sonra her sezon 4"5 hoca değiştirirler tabi orada dibe vururlar, ondan sonra dipten kurtarmak, o pisliği kurtarmak için parasız döneminde bizlere teklif ederler. Maalesef çok çile çektik biz, aslında çok sesli olmamız gerekiyor da geçmişi bırakalım diyoruz ya, geçmiş geçmişte kaldı. O dönemde çok başarılara imza attık, geldik 1993-94 yılı başladık, yardımcı hocayım ben. Çünkü diplomam yoktu o dönemlerde, 93-94, 95-96'ya kadar Maraşspor'un yardımcı hocası ve tek olarak da çalıştım ben. Hocalar başarısız olur giderdi biz kalırdık ama 4 maç kalabilirdim ben. Çünkü 4 maç sonra federasyon ceza müeyyidesi başladığından hoca getirmek zorunda kalırdık. Gelen hoca da 4 maç sonra gider yine ben tek kalırım, ben başarıya doğru götürürüm gelen hoca başarısızlığa doğru götürür. Maalesef bunların hepsi araştırıldığında resmi evraklarda vardır. Ama 90'lı yıllarda internet olmadığı için federasyon o yüklemeleri yapmamış, bizim ne kadar başarılara imza attığımızı orada görebilirlerdi."

Antrenörlük döneminde mütevazi bir şekilde Kahramanmaraş için birçok çalışma yaptığını aktaran Çokkeser şu şekilde konuştu: "Biz bu dönemde hem Kahramanmaraşspor'u hem de PTT'yi çalıştırıyoruz, maçlar bittiğinde yaz döneminde 2. amatörden bir takımı alıyoruz, o diplomayla o kariyerle Maraş'ın futboluna hizmet etmeye devam ediyoruz. Ama maalesef bazı kibirli ve mağrur ben hocayım diyenlerin hiç birinin böyle şeyi yoktur. Yani notunda, kariyerinde ekleyeceği o küçük dedikleri kulüpler yoktur. Çünkü beğenmez kimse bunu ama ben de futbolun oradan geldiğini, o futbolcunun oradan yetişebileceğine inandığım için oraya her zaman yardım ederdim bu gün de ederim. Bu gün Maraş'ın şampiyon hocasıyım ama yarın gerekirse amatörde hizmet ederim."

"MADDİ OLARAK HİÇBİR KAZANCIMIZ OLMADI, HİÇBİR ZAMAN"

Bir dönem başka bir diplomayla takımın başında olduğunu ancak yaşanan bazı şeylerden dolayı ayrılmak zorunda kaldığını söyleyen Çokkeser şu şekilde konuştu: " Tabi 98-99'un sonuna kadar Kahramanmaraş'ta tek hoca olarak çalıştım, hatta bir anım var benim; bir başkasının diplomasıyla takımın başındayım, Ali Sezal da Başkan. 19 maç yenilmedim hatta o dönemde ben tek çalışmıştım, müthiş de şampiyonluğu kovalıyorduk biz. İnanılmaz bir şey son 4 dört hafta bıraktım ben, bir yenilgiyle bırakıyorum, dünya kadar galibiyetim var bir yenilgiyle bırakıyorum, bir yenilgi. Yani 25 hafta diyelim bunun 19 haftası galibiyetle bitmiş belki 2 beraberlik, 2 mağlubiyet var, 1 mağlubiyetle bırakmak zorunda kaldım.  Bana vermedikleri parayı 4 haftalığına getirdikleri hocaya, dünyanın parasını verdiler. O da playoff şansını çok zor elde etti ve gitti 4-0 mağlup oldu geldi. Yani biz Maraşlı olarak, bunu anti parantez belirtmek istiyorum, inanılmaz derecede başarılı olmamıza rağmen, insanların bizim çocuğumuz, mahallemizin çocuğu demelerinden dolayı parasal olarak, maddi olarak hiçbir kazancımız olmadı, hiçbir zaman." 

AMATÖR TAKIMLARDAN 5 TANE DE ŞAMPİYON YAPTIM

Bundan sonra yurtdışına giderek kendi imkânlarıyla eğitim alarak 2000 yılında tam profesyonel diploma aldığını aktaran Çokkeser konuşmasına şöyle devam etti: "2000 yılından sonra 2006'ya kadar amatör takımları çalıştırdım, Kahramanmaraş'taki amatör takımlardan 5 tane de şampiyon yaptım. Aynı zamanda alt yapıdan gelen birçok futbolcuyu Maraşspor'a kazandırdık. 2006 yılında bir yıl Fas'a gittim, bir dönem Tanca kulübünde çalıştık biz, çalışma izni alamadığım için menajer sisteminde çalıştık. Oradan dönüşte tekrar 2009-2010 yılında Kahramanmaraş'a davet edildik, 3. Ligdeydi o dönem transfer yasağı vardı, Doğan Tehci başkandı, tamamı alt yapıdan profesyonel yapılan oyuncularla iki buçuk ay bunlarla çalıştım. Kampa götürdüm sezon başı çalışmasından sonra ayrılmak zorunda kaldık. Tam o sezon 2009-2010 devre arasında Belediyespor'un BAL ligine davet edildik. Oraya geçtiğimizde BAL takımı 4. Sıradaydı, biz o sezon bu takımı şampiyonluğa oynattık, bütün maçları kazandık."

"BELEDİYESPOR'U NAMAĞLUP REKORLARINI KIRARAK TÜRKİYE 3. LİGİNE ÇIKARDIK"

Kahramanmaraş Belediyespor'un BAL ligindeyken Elazığ Belediye maçında haksızlığa uğrayarak üst lige çıkamadıklarını savunan Çokkeser şöyle konuştu: " Elazığ Belediye ile bir çekişmemiz vardı bizim, onların da sahtelerini yakalamamıza rağmen lobi güçlü olduğu için Belediyespor'un 4 ay süren tahkim davasından sonra 3. Lige çıkma hakkını onlara verdiler. Biz de ertesi sene Belediyespor'la devam ettik, Belediyespor'un çevre illerde ismini çok az tanıyan vardı, inanılmaz performansımız, inanmış bir yönetim, inanmış bir hoca, inandırılmış futbolcular ile Türkiye'de inanılmaz rekorlar kırdık biz, namaglup rekorlarını kırarak Türkiye 3. Ligine çıkardık. Bu sezon başında da bizle çalışmayacaklarını söylediler, onun da sebebi bize devam edeceğimiz söylendi, ben Almanya, Hollanda'ya kulübün menfaatlerini düşünerek oyuncu seçmelerine gittim. Ben orada oyuncu seçerken Başkan, Bünyamin Gezer Bey'e görev vermiş, o da bizimle çalışmayacağını söyledi. Ondan sonra Kahramanmaraşspor 2011-2012 sezonunda teklif geldi, maçlara bir hafta kala geldi."

FUTBOL MADDİYATLA OYNANAN BİR OYUN

Kahramanmaraşspor'un bu sezon da birçok sıkıntı yaşadığını ancak her şeye rağmen moral ve motivasyonu sağlayarak maçlara hiçbir olumsuzluk taşımadan çıkıp oynandığını söyleyen Çokkeser şöyle konuştu: "Son gün Polatlı maçı öncesi bir toplantı yaptık, onore ettik, onlar onore edilecek çocuklar. Çünkü iyi mücadele ettiler, bütün olumsuz şartları hep beraber olumluya çevirdik. Gün geldi içerde ağladılar ama biz onu dışarıya bildirmedik. Sinirsel olarak çok gergin olduğumuz günler oldu, çünkü futbol maddiyatla oynanan bir oyun, herkesin bir sözleşmesi var, sözleşmede yazan meblağlar var bu meblağlar yerine gelmediği zaman olmuyor. Çünkü futbolcu, antrenör, çalışan hepsi bu meblağların karşılığında bir yerlere borçlanıyor, bir yere söz veriyor yatırım yapıyor. Ama bunlar eline geçmediği zaman kredi kartından tut, aldığı eve kadar, aldığı arabaya kadar borçlanmış durumda. Kulübün teyit ettiği gün, saat var, o gün geldiğinde o çocuğun, bizlerin durumu nasıl olacak. Biz bu sıkıntıları inanılmaz derecede yaşadık ama bunu sahaya yansıtmadık, hiçbir zaman bunu sahaya getirmedik. Ama bunu idmana taşıdılar mı? Taşıdılar, gün geldi idmana çıkmadılar, gün geldi idmanda disiplini, idman performansını vermediler ama biz bunların hepsine göğüs gerdik, lider olarak bu memleketin çocuğu diye, onun sorumluluğunu taşıyarak onların hepsini izole ettik. Onlara burada elde edecekleri başarıların maddi, manevi, psikolojik olarak nasıl döneceğini anlattık. Bu sorumluluğun dışına çıkarmadık, sorumluluğun içinde yoğunlaştık. Yeri geldi abi olduk, yeri geldi baba olduk, yeri geldi aşçı olduk, yeri geldi malzemeci olduk, yeri geldi sağlıkçı olduk. Ama başarmaktaki en büyük şey başarmaya inanmaktır, bu inancı geldiğim günden beri futbolcuya anlattım, 34 tane maç oynadık, oyuncularla birlikte bu seyirciyi, Kahramanmaraş'ı kimseye rezil etmedik."

Futbolun bir meslek haline geldiğini belirten Fethi Çokkeser şöyle konuştu: "Şu anda futbolcular inanılmaz derecede büyük paralar alıyorlar, onun için meslek haline geldi. Futbol inanılmaz bir meslek, yani kişiler bunun değerini bilmeli, mesleğinde icrasını çok iyi bilmeliler. Onun için biz teknik adamlara çok büyük görevler düşüyor, bu mesleği Türk futbolcusuna döne döne anlatmak zorundayız. Nedeni, Türk futbolcusunun yapısında kaytarmak var, hep böyle kaytarmayı düşünür. Biz teknik adamlara, liderlere düşen hem ahlaki hem mesleki olarak bu konuda insanların kendisine saygısını sağlamaktır.

HİÇBİR ŞEKİLDE AĞIZA ALINMAYACAK KÖTÜ CÜMLELERİ KULLANMADAN SADECE TEZAHÜRAT İSTİYORUM

Tarafların da maçlarda tezahürat yaparken çok dikkatli olması gerektiğini ifade eden Çokkeser şunları anlattı:  "İnsanların tezahürat yaparken bile karşısındaki insanların kötü tezahüratta ne hale düşeceklerini, iyi tezahüratta da hangi pozisyona düşeceklerini iyi hesaplamaları gerekir. Ben duyuyorum, mesela 5 lira verdim 5 liralık küfür edeceğim diyor, karşındaki senin şehrini en iyi performansıyla sağlayan insanlar. Bunların saygınlıklarıyla oynamaya kimsenin hakkı yok, burada bu adamlar sahanın içinde çaresiz, hâlbuki içlerinde inanılmaz derecede kızıyorlar, tepkileri var. Onun için biz Maraşlı olarak, hem futbol kulüpleri hem alt yapı olarak hem de seyirci olarak kendimizi doğru eğitmek zorundayız. Doğrulardan, iyi şeylerden ders almak zorundayız. Ben aylardan beri taraftarlara bir uyarıda bulunuyorum, deplasmana gelen oyunculara da benim oyuncularıma da, kesin olarak söylüyorum, hiçbir şekilde ağza alınmayacak kötü cümleleri kullanmadan sadece tezahürat istiyorum. Fair play içinde centilmence, artık değişmeliyiz hepimiz, bu gün bizim yaptığımız bir iş, galip gelirsek iyi yapmışız, berabere kalırsak iyi yapmışız, mağlup olursak da hata olmuş olur. Ama bunu oyunun dışına çıkıp da burayı bir savaş alanına çevirme hakkına kimse sahip değildir. Bakın insanlar ölüyor, genç genç çocuklar ölüyor, buna bizim hakkımız yok, o zaman o çocuğun ölümü sadece onu bağlamıyor bizleri de bağlıyor. Demek ki biz doğru eğitim vermiyoruz, lider olarak doğru mesaj vermiyoruz, ben buna karşıyım. İnsanların hiç birinin tırnağına zarar gelmesin, gelsinler heyecanla maçları izlesinler, bu bir oyun, coşkuyla izlesinler bayram yerine dönsün sahalar." 

ARTIK YILLARDAN BERİ ŞU ŞEYDEN BIKTIK BİZ…

Ben Maraşlı olmaktan, Maraşspor'un içinden çıkmış bir futbolcu olmaktan gurur duyuyorum. Ama artık yıllardan beri şu şeyden bıktık biz; sen bizimsin, sen bizim çocuğumuzsun, sen bizim mahallelimizsin, ben bunlardan bıktım. Artık biz hakkımızı alamadığımız yerde durmayacağız. Yani antrenörlükte hak ettiğimiz maddi manevi, ilgiyi alakayı, saygınlığı görmediğimiz yerde durmayacağız. Bizim getirdiğimiz noktada kaç tane şampiyonluğun olduğunu hesaplayın, antrenörlüğümde amatörlüğü geç, profesyonelde üç tane takımı şampiyon yapmışım. PTT 1. Lige kaç kişi çıkabilir bu 1. Lige çıkışın bir saygınlığının şehre nasıl bir karakter kattığının hesabını Kahramanmaraşlı yapmalı, yöneticiler yapmalı. Geldiğim günden beri bu güne kadar şampiyon olduğumda maddi olarak ne kadar büyük katkı sağladığımı herkes bilmeli. Çünkü devre arasında gönderdiğim oyunculardan kulüp ne kadar kazandığını hesaplamalı. Öncelikle saygınlık diyoruz, ondan sonra hak diyoruz, ondan sonra da kulübün şartları bize, bizim şartlarımız da kulübe uyarsa burada devam etmeyi düşünüyorum."

Kahramanmaraşlı hocaların ve futbolcuların hak ettikleri saygıyı göremediklerini ancak bundan sonra birçok şeyin değişmesi gerektiğini söyleyen Çokkeser şu şekilde konuştu: "Artık bundan sonra sadece PTT 1. ligi dâhil değil, ben daha önce de Maraşspor'u üst lige çıkardım, Belediyespor'u da çıkardım. Burada hak ettiğimiz saygınlığı bulamadık, neden, bir çıkaran hoca olarak ben en azından Belediyespor'a, Belediyspor'da çalışanlara çok büyük bir iş kapısı açtım. Belediyespor'a gelip yöneticilik yapan insanlar bir saygınlık kazandılar ama maalesef o insanlarda biz o saygıyı görmedik, o güveni görmedik. Takımı yönetenlerden diyorum."

2 YILDAN BERİ İSTENİLEN GÖREVİN ÜSTÜNDEN FAZLASIYLA FEDAKÂRLIK YAPTILAR

Kahramanmaraşspor'da gerçekleştirilecek transferler hakkında açıklama yapan Çokkeser şunları söyledi: "Şu anda 2 yıldan beri aynı oyuncularla devam ediliyor, en azından 18 oyuncusu var geçen senenin. Ben şimdi burada sizin aracılığınızla onlara çok teşekkür ediyorum, alınlarından öpüyorum. 2 yıldan beri istenilen görevin üstünden fazlasıyla fedakârlık yaptılar, inanılmaz derecede performans sağladılar. Aynı oyuncuların büyük kısmıyla devam edilebilir, çoğunluğuyla ama biz dersek ki PTT 1. liginde bu oyuncular yeterli dersek bu şehre ihanet etmiş oluruz, bu kulübe ihanet etmiş oluruz. Bizim bu takıma en az 10-12 tane oyuncu gerekir, transfer yapmak zorunluluğundayız. Bu transferler tabi kulübün ekonomik durumuna bakarak, ekonomik dengeleri bozmadan gerçekleştirilir, karakterli oyuncular bulursak bu takım PTT 1. Liginde de başarılı olur. Ama biz bunları bulmazsak, oyuncu almak için sıradan oyuncuları, yaşlı oyuncuları alırsak bu takım geldiği gibi kümeye düşer. Kulüp de kendine düşen, ekonomik dengeleri oluşturup futbolcuların teyit ettiği, mukavele imzaladığı şartları yerine getirmezse bu sene önüne geçtiğimiz ekonomik sıkıntıların gelecek sene engellenme şansı olmayabilir. Otomatikman de huzursuzluklarla takım parçalanabilir. Bunun sonucu da sahaya yansır."

ASPARAGAS HABERLER DOLAŞIYOR

"Şu anda 6 tane kulüpten, 2. Lig hem kırmızı hem beyaz gruptan, teklif var ama kulübümle görüşmeden hiç kimseyle görüşmedim. Hatta aradıklarında da aynı şeyi kulüp yöneticilerine de söyledim. Önce kulübümle görüşeceğim şartlarda anlaşamazsak onlarla görüşmeye gideceğim." şeklinde konuşan ve Afrika'dan oyuncu transfer edilecek şeklindeki konuya da açıklık getiren Çokkeser sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda televizyonlara bakıyorum hoca geliyor, hoca gidiyor, Fethi hoca anlaştı anlaşmayacak, şu geliyor, bu geliyor gibi asparagas haberler dolaşıyor. Çünkü buranın teknik direktörü şu anda benim, kulüp de benimle Çarşamba günü İstanbul'da görüşecek. Daha önce belirttiğim gibi onların şartı bana, benim şartlarım da onlara uyarsa devam edeceğim. Ondan sonra da gidecek oyuncu, kalacak oyuncu, gelecek oyuncu gibi listeyi biz kulübe vereceğiz. Şu andaki o duyduğunuz haberlerin hepsi yalan, yanlış. Ve kim gelirse gelsin benim hiç umurumda değil,  bir Maraşspor var, yönetim var, yönetim takdiri kimden yana kullanırsa, benim şartlarım oluşursa bu takımda kalırım. Şartlarım oluşmazsa bu takımda çalışmam, biz profesyoneliz. Görev alırsak Maraşlının sorumluluğunu buraya yansıtırız, görev almazsak bu takımın taraftarıyız, bu takımın neferiyiz. Ama görev alırsam da tam manasıyla bu şehre, bu seyirciye yakışır bir takım yaparım. Artık profosyoneliz, mahallemizin çocuğu, bizim çocuk bitti, benim şartlarım oluşursa bu takımda çalışacağım, olmazsa çalışmayacağım, bu kadar net" 

BÜYÜK MÜCADELELER VERMEK ZORUNDAYIZ

KMS teknik direktörü Fethi Çokkeser: "Kahramanmaraş her şeye layık bir şehir, bunun içinde büyük mücadeleler vermek zorundayız. Hep başarılı olmak zorundayız. Bunun için de hem taraftar, hem halk, hem iş adamları, hem bürokrasi, hem sivil toplum kuruluşlarıyla hepimiz el ele vermemiz gerekiyor. Bir birimizi kıskanmadan, bir birimizi yermeden, bir birimizi tehdit etmeden, dostça, dürüstçe, samimi bir şekilde bir birimize destek vermek zorundayız. Ben kimsenin yerine çıkıp taraftar olamam, memur olamam, işçi olamam, kimse de bu saatten sonra gelip Kahramanmaraşspor'da teknik direktör olamaz. Dışardan gelen yabancı insanlar teknik direktör olabilirler, Maraş'ta şu anda bu konuya hazır arkadaşlarımız bulunmuyor ama bunların da önünü açmak için ben antrenörüm diyen insanlara yardım etmeli, bir birimize destek vererek samimi içten olmalıyız. Biz Maraşlıyız bu şehir her şeye layıktır." diyerek sözlerini bitirdi.  (M. Serhat TOPALCA)

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

15.2° / 7.2°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı