Öğrencilerin el emeği, göz nuru Afrika
Gündem 23.05.2013 18:50:16 0

Öğrencilerin el emeği, göz nuru Afrika'dan fışkıracak

Ali Kenger Anadolu ve Fen Lisesi sosyal yardımlaşma ve resim kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan resim ve çeşitli ürünlerin yer aldığı ebru ve el sanatları sergisi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde açıldı.

Sergide elde edilecek gelirler Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Afrika'daki çeşitli ülkelerde kuyu açılması maksadıyla derneğin su kuyusu projesine destek için bağışlanacak. Fiyatları 45 liradan 2 bin liraya kadar değişen 101 eserin bulunduğu sergiden elde edilecek gelirle Afrika`da 3 su kuyusu açılacak.

Öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı sergi geleneksel olarak her yıl Mayıs ayında Kahramanmaraşlıların beğenisine sunuluyor. Ancak bu yıl alınan karar doğrultusunda Kimse Yok Mu Derneği öncülüğünde açılan sergide satışı yapılan ürünlerden elde edilen gelir Afrika'nın aydınlık yarınları için derneğe bağışlanacak. 22-26 Mayıs tarihlerinde sergilenecek eserlerin Kahramanmaraşlıların ilgisini çekeceği düşünülüyor.

İNSAN ELSİZ, AYAKSIZ OLABİLİR AMA SUSUZ OLAMAZ

Ali kenger Anadolu ve fen lisesi resim iş öğretmeni Elif Emel Küçükay sergi hakkında verdiği bilgide şunları söyledi: "Her yıl öğrencilerimizin el emeğini sergiliyoruz, ürünlerimizin sonucunu görmek için böyle bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Bu sene ki sergimizin ebedileşmesini arzu ettik, öğrencilerimizin, velilerimizin düşüncesiyle hayırlara vesile olsun istedik. Nijer'den Afrika'dan gelen arkadaşlarımızın konuştukları ve Selam filminde su sıkıntısının işlenmesi üzerine çalışmalarımızı bu yöne aktarmak istedik. Sonuçta sanat Cenabı Allah'ın bize büyük bir lüftu ve inşallah Kimse Yok Mu derneğinin aracılığıyla susuz ülkelerde su olması için ürünlerimizi burada sergiliyoruz. Çünkü insan elsiz, ayaksız olabilir ama susuz olamaz. Her damla suyun büyük hayırlara vesile olmasını diliyoruz."

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Timurbanga yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Onların el emeği göz nuru Afrika'da bir damla su olacak, bir kuyu olacak ve bu bölgenin insanlarına bir gıda olarak takdim edilecek. Zira milyonlarca insan susuzlukla boğuşuyor ve bu insanlar susuzluğun yanında hastalıklarla boğuşuyor. Bu bir adımdır, bir başlangıçtır bunun devamını arzu ediyoruz. Bu çalışmaya katkı veren tüm öğrencilerimize, velilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu tür çalışmalar devam edecek insanlık adına bir ümit, bir ışık olacak."

BU SERGİNİN FARKI…

Ali Kenger Lisesi Müdürü Kenan Çekiç öğrenciler tarafından hazırlanan resim ve ebru sergisi hakkında şunları söyledi: "Bu gün açılan sergimiz sosyal yardımlaşma kulübü öğrencilerimiz ve resim kulübü öğrencilerimiz tarafından her sene Mayıs ayında geleneksel olarak açılıyor. Bu sergideki en önemli farklılık Kimse Yok Mu Derneği aracılıgıyla Afrika'daki su kuyuları projelerine destek için buradaki sergilenen eserlerin bir bölümü satışa arzedildi ve elde edilen gelir Kimse Yok Mu'nun su kuyuları projesine bağışlanacaktır. Buradaki eserlerin bütünü öğrencilerimizin el emeği göz nurudur, aynı zamanda öğrenci velilerimizin de katılımıyla ortaya çıkan, değerlendirilmesi gereken eserlerdir. Serginin bütün Maraş halkı tarafından gezilip değerlendirilmesi hususunda da sizler tarafından duyurulmasını arz ediyorum. Sergimiz 22-26 Mayıs tarihleri arasında açık bulunacaktır."

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı