``Ünlü
Gündem 23.05.2013 18:53:46 0

``Ünlü'nün katilleri malum çevreler”

Kahramanmaraş Çeçen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Demirci düzenlediği basın toplantısında iş adamı ve Fahri Başkonsolos Medet Ünlü cinayetiyle ilgili olarak: "Şu anda sıcağı sıcağına bir olay olduğu için bizde kesin delillere, bilg

Kahramanmaraş Çeçen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Demirci Perşembe günü Ankara Balgat'taki iş yerinde silahlı saldırı sonucu öldürülen Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu da olan iş adamı Medet Ünlü suikastiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Fahri Başkonsolos Medet Ünlü'nün Ankara Kocatepe Camii'nde düzenlenecek cenaze töreninden sonra yola çıkağını söyleyen Demirci, merhumun cenazesinin bu gün Cuma namazından sonra törenle Göksun'un Çardak Kasabasında toprağa verileceğini açıkladı.

Fahri Başkonsolos Medet Ünlü'nün hain bir saldırı sonucu öldürüldüğünü kaydeden Demirci şöyle konuştu: "Dün akşam 19.38 sularında Balgat'taki iş yerinde çalışırken kimliği tespit edilemeyen kişilerce kapısı çalınarak hain bir saldırı sonucu fahri Başkonsolumuz şehit edilmiştir. Çeçen kültür derneği olarak biz bu olayı kınıyoruz, bunu bir terör olayı olarak düşünüyoruz. Yarın Cuma namazını müteakip Çardak Kasabamızda cenaze törenimiz olacak. Cenazemiz oradaki vatandaşların isteği üzerine Kocatepe camiinde cenaze töreni yapıldıktan sonra yarın da Çardak kasabasında gerçekleştirilecek törenin ardından defnedilecek. Şehidimiz için Allah'tan gani gani rahmet diliyoruz. Bu olayların son olmasını diliyoruz."

ÇEÇENİSTAN'DA BİR DESTAN YAZDILAR

Çeçenlerin dünyanın süper güçlerinden biri olan Rusya'ya karşı bağımsızlık mücadelesinde Rus devletini bataklığın içine çektiğini ifade eden Demir şu şekilde konuştu: "Çeçen milleti 1990'lı yılların başında Cevher Dudayev'le başlayan bir bağımsızlık mücadelesine girdi. Dünyanın süper güçlerinden birisi olan Rusya'ya karşı bir avuç Müslüman, nüfusu 1 milyon bile olmayan bir Müslüman topluluğu, Çeçenistan'da bir destan yazdılar. 2,5 saatte alınacak diye harekete geçen Rus devletini 2 sene bataklığa sapladılar, zafer de kazasssssssndılar. Ama cephede kazanılan zafer ne yazık ki masada kaybedildi, sonuçta karşınızdaki bir süper güçtü, Allah'da nasip etmedi bu zaferi. Sonuçta orada yeniden yapılanma ve hükümet yapılanması oluştu. O savaşta birçok vatandaş mülteci konumuna düşerek dünyanın farklı yerlerine yerleşmek zorunda kaldılar. Ve bilindiği üzere şu ana kadar Çeçenistan'da savaşan 8 tane komutanımız İstanbul'da şehit edildi. Meşru mücadele veren, meşru devletini, bağımsızlığının mücadelesini veren, seçimle gelmiş bir hükümetin ordusunun komutanları şehit edildi. Bunun en son temsilcisi olarak da fahri başkonsolumuz Medet Ünlü yine şehadet şerbetine nail oldu."

DÜNYA VAR OLDUĞU MÜDDETÇE MÜCADELE DEVAM EDECEK

"Acımız büyük ama bu mücadele dünya var olduğu müddetçe devam edecektir." şeklinde konuşan Başkan Demirci sözlerine şöyle devam etti:  "Tüm toplumların barış içerisinde yaşadığı, savaşların olmadığı bir toplum herkesin dileğidir, biz de aynı dileklerin içerisindeyiz. Kahramanmaraş Çeçen Kültür Derneği olarak biz demokratik sivil bir inisiyatif grubuyuz, hiçbir zaman savaştan yana, terörizmden yana olmadık, terörizmi de hiçbir zaman desteklemedik. Bu gün Çeçenistanda bağımsızlık mücadelesi veren insanlarımızı da terörist olarak kabul etmiyoruz. Çünkü vatanını seven insanlar hiçbir toplumda terörist değildir, onlar da terörist bir hareket içerisinde değildir. Halkının bağımsızlığını ve devletinin bağımsız olmasını isteyen, vatanını savunan insanlar topluluğudur. Onları temsilen kendisini Çeçen davasına adamış olan, Çeçen milletinin refahı mutluluğu ve Çeçenistan devletinin bağımsızlığı için mücadele veren bir abimiz de hain bir saldırı sonucu şehit edilmiştir."

BUNUN BİR TERÖR SALDIRISI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Kahramanmaraş Çeçen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Demirci, saldırıyı gerçekleştirenlerin kim olduğuna yönelik soruya şöyle cevap verdi: " Biliyorsunuz olay tahkikat aşamasında, kesin belge ve delillere dayanmadan erken konuşmak uygun değil. Şu anda sıcağı sıcağına bir olay olduğu için bizde kesin delillere, bilgilere sahip değiliz ama malum kesimlerce veya malum çevrelerce yapıldığını herkesin düşündüğü gibi biz de öyle düşünüyoruz. Ama daha kesin olmadan o konuda bir şey demek zor, sonuçta bunun bir terör saldırısı olduğunu düşünüyoruz. Kimden gelirse gelsin sonuçta bu bir katliamdır, 8 tane komutanın arkasından yine bu işin liderliğini yürüten abimiz şehit edilmiştir. Kimin yaptığı nasıl yaptığı elbette emniyet güçlerinin tahkikatı sonucu ortaya çıkacaktır. Çıktığı zaman daha geniş kapsamlı açıklamalarımızı yapacağız."

BU DEVLETE VE MİLLETE SONUNA KADAR BAĞLIYIZ

Çeçenler olarak kendilerinin her zaman Türk Devletine ve milletine karşı sonuna kadar bağlı olduklarını söyleyen Demir şunları dile getirdi: "Devletimiz ve milletimiz her zaman birlik ve beraberliğini koruyacak, biz Türkiye'de yaşayan çeçenler olarak da zaten bu devlete ve millete sonuna kadar bağlıyız. Bu Bayrağı her zaman kendi Bayrağımız, bu Vatanı her zaman kendi Vatanımız bilmişiz. En önemli husus biz artık Çeçen toplumu olarak dünya kamuoyunda Rusya'nın sinsi bir siyaseti olan Çeçenlerin terörist olma imajını kabul etmiyoruz, kabullenemiyoruz çünkü vatanını savunan hiç kimse terörist değildir diyoruz. Bir takım münferit olayların da Çeçen toplumuna mâl edilmesi hiçbir toplumun kabul etmeyeceği bir durumdur. Münferit olayların Çeçen toplumunun tamamına mâl edilmesini kabul etmiyoruz. Bu son olayı da esefle kınıyoruz ve bu olayların artık son olmasını diliyoruz." (M. Serhat TOPALCA) 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.4° / 13.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı