Öğrenciler harçlıkları ile Afrika'da su kuyusu açtıracaklar

30.05.2013 17:07:09

Elbistan Anafen Dershanesi öğrencileri, zorluklar içerisinde bir hayat sürdüren Somali, Nijer, Filistin, Sudan, Kamerun, Burkina Faso ve Pakistan halkını suya kavuşturmak isteyen ‘Kimse Yok Mu Su Kuyuları` kampanyasına destek olmak amacıyla örnek bir kamp

Yapılan çalışmaya duyarsız kalmayan Elbistan Anafenli öğrenciler, Afrika'da su kuyusu açmak için harçlıklarını biriktirmeye başladılar.

Anafen Dershanesi bünyesinde oluşturulan yardım kutularına harçlıklarını atan öğrenciler, Afrikalılarında insan onuruna yakışır yaşamaya hakkı olduğunu ifade ettiler.

Elbistan Anafen Dershanesi Müdürü Necmettin Bütün, öğrencilerinin kampanyaya büyük duyarlılık gösterdiklerini belirterek, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

 "Dünyada her geçen gün 4 bin 900 çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle ölüyor. Bu ölümlerin önemli bir kısmı Afrika'da yaşanıyor. Dershane olarak kara kıtanın susuzluk problemini çözmek için su kuyuları projesine destek veriyoruz. Bugüne kadar açılan su kuyularımıza herkes bağışta bulunarak Afrika'da bir su kuyusu hayratı açabiliyor. Günümüz kıtaların ekonomik durumundan gelen farklılıklar nedeniyle birtakım olumsuz durumların ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir. Avrupa Kıtası'nda birçok insan obezite denilen aşırı kilo nedeniyle sağlık sorunları yaşamaktadır. Bir taraftan da Afrika Kıtası'nda yaşayan insanların çok üzücü bir durumda hayatlarını kaybettiklerini biliyoruz. İşte bu ve bunun gibi projelerle bir nebze de olsa o insanların yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz."İHA



1

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

2

Enerji de Kadının Ayak Sesleri

3

Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

4

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

5

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"