Öğrenciler ekmek israfıyla mücadele ediyor

Öğrenciler ekmek israfıyla mücadele ediyor

Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesinde, Hacı Bektaş Veli Ortaokulu öğrencileri, ekmek israfına karşı açtıkları stant ile vatandaşlara broşür dağıttı.

İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı, Kuyumcular Çarşısı girişinde stant açan öğrenciler, yoldan geçen vatandaşları stantlarına davet ederek, ekmek israfının önlenmesinin önemini anlattılar.

 Stant açan öğrencileri yalnız bırakmayarak, onlara destek veren Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve Şube Müdürü Faik Türk, öğrencilerle birlikte broşür dağıttılar.

 Öğrenciler hazırladığı projenin çok özel ve anlamlı olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

 "Sayın Başbakanımızın başlattığı, ülke çapında ekmek israfının önlenmesine yönelik bir çalışma var. Ülkemizde günlük 6 milyon, yıllık ise 2 milyar civarında ekmek israf ediliyor. Bu israf ile 500 kilometre bölünmüş yol, 500 okul, 300 yataklı 50 hastane yapılabiliyor. Ekmek israfı nedeniyle ekonomik olarak çok ileri hizmetler aksıyor. Diğer yandan israf dinimizce de haram. Bizim kaynaklarımız sınırsız değil. Bu bağlamda Kaymakamlığımızın ilçemizde başlattığı projeye, bizde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak destek veriyoruz. Projemizin ismi, ‘Elbistan ekmeğine sahip çıkıyor'. Proje kapsamında ilçe genelindeki okullarda çalışmalar devam ediyor. Geçen hafta Battalgazi İlkokulumuzda belediyemizle işbirliği içinde bir yürüyüş yaptık. Bugün ise Hacı Bektaş Veli Ortaokulu proje kapsamında stant açtılar. Halkımızı bilinçlendirmek amacıyla broşür dağıtıyorlar. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

 Projenin organizatörlüğünü yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ramazan Çetin, Okul Müdürü Mehmet Doğan ve Müdür Yardımcısı Faruk Kısaca ile öğretmen ve öğrencilerle el ele vererek okul genelinde birçok çalışmalar yaptıklarını belirterek, ekmek israfının milli bir mesele olduğunu söyledi.İHA



Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek