İŞKUR, Kamif fuarını açtı
Gündem 30.05.2013 18:48:37 0

İŞKUR, Kamif fuarını açtı

İŞKUR tarafından düzenlenen Kahramanmaraş 1. İnsan Kaynakları ve İstihdamı Fuarı (KAMİF) Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde açıldı.

Düzenelenen fuara, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Âşık ve diğer davetliler katıldı. 

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ali Yüce yaptığı konuşmada düzenlenen fuarın amacını şu şekilde açıkladı: "Bu İnsan Kaynakları ve İstihdam fuarı ile Kahramanmaraş'ta iş gücünü arz edenlerle, İşgücünü talep edenleri, Kamu Kurumlarını, üniversiteyi, mesleki eğitim kuruluşlarını insan kaynakları ve istihdamı buluşturarak, taraflar arasında işbirliğini kalıcı ve kurumsal hale getirmeyi amaçladık. Bu fuarda, firmalarımızın potansiyel işgücü ile doğrudan iletişim kurmalarını ve temininde güçlük çektikleri kalifiye elemanlarla iş görüşmesi yaparak temini konusunda yardımcı olmak, İş arayan ve gençlerimize ise, işgücü piyasası ile ilgili bilgiler aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, iş arama becerilerini kazandırmak, rehberlik etmek, staj ve mezuniyet sonrası istihdam imkânları hakkında bilgilendirmek ve kariyer planlarında destek olmak hedeflenmektedir."

İŞGÜCÜ PİYASASINA UYUM PROBLEMİ YAŞAMADAN İSTİHDAM EDİLMENİZE KATKI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ

Fuar süresince iş arayanların daha da bilginlenmiş olarak, iş hayatına doğru pencereden bakacağını belirten Yüce şöyle konuştu: "Programımızın ilerleyen aşamasında bu alanda çalışmalar yapmış, eserler yazmış değerli akademisyenlerin ve istihdam uzmanlarının konuşmacı olduğu konferanslar yer alacaktır. Ayrıca, yukarıda belirtmiş olduğum paydaşların temsilcileri ve başarı örnekleri olan işverenlerin katılımıyla bilgi alış-verişi niteliğinde oluşturulan konuşmalarla fuar programını sürdürmeyi planlamaktayız. Bu fuar süresince siz değerli katılımcılarımız, iş arayanlarımız ve öğrencilerimiz daha da bilgilenmiş olarak, çalışma hayatına daha doğru pencereden bakabilecek ve doğru kararlar alabilecek aşamaya gelmiş olacağınızdan dolayı, işgücü piyasasına uyum problemi yaşamadan istihdam edilmenize katkı sağlamış olacağız. Ayrıca Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu olarak faaliyetlerimiz hakkında siz değerli misafirlerimize ve iş dünyasına bilgi sunulacaktır."

İŞSİZLİĞİN YÜZDE 5'E DÜŞÜRÜLMESİ HEDEFLENİYOR

İşsizliğin yüzde 5'lere düşürülmesinin hedeflendiğini kaydeden Yüce şunları söyledi: "Bilindiği üzere Türkiye`nin en önemli problemlerinden biri işsizliktir. Türkiye`de İşsizlik oranı 15 Mayıs 2013`te yayımlanan TÜİK verilerine göre 2013 yılı Şubat ayı itibariyle yüzde 10,5 dolaylarında olduğu görülmüştür. Hükümetimizin bu konudaki hedefinin, işsizliğin yüzde 5 dolaylarına indirilmesini sağlamaya çalışmak olduğu aşikârdır. İki hedef bana göre yakalanabilir, ulaşılabilir bir hedefdir. Ama biraz da zaman alabilir. İŞKUR olarak bizler bu konunun merkezinde olduğumuz için yani kamu istihdam kurumu olduğumuz için yapacağımız birçok faaliyetlerimiz ve çalışmalarımızla işsizliğin azaltılması için azami gayret sarfettiğimizi bilmenizi isteriz. Bu uğurda çalışan 50'si iş ve meslek danışmanı olmak üzere toplam 85 personeliminde canla başla çalıştığının ve gerekli atılacak adımların da atılacağının bilinmesini istiyorum."

İŞ BEĞENMEME VAR

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz yaptığı konuşmada şunları söyledi: " Bu gün burada tabi ilk defa şehrimizde yapılan bir fuar açılışı için bir aradayız. Oturduğumuz yerden geriye doğru baktığımız zaman, bu gün Kahramanmaraş'ımız bu noktadaysa muhakkak bunda hem kurumlarımızın hem de onun ötesinde müteşebbis iş adamlarımızın katkısını yatsıyamayız. Artık Kahramanmaraş'ımızda, Allah'a hamdolsun işsizlik değil iş beğenmeme var."

3 KURUŞA 5 KÖFTE YOK

Fuarın, hayatına yön vermek isteyenlere yararı olacağını ifade eden Poyraz şöyle konuştu: "Belki burada fuarların şu faydası olacak hayatına yön vermek isteyen, yarın ki yaşamında daha farklı bir yaşam olması için gayret eden, özellikle genç arkadaşlarımız, bu fuar vasıtasıyla belki kendilerine daha farklı şekilde yol açılacağını görecekler ve yarına farklı hazırlanacaklar. Yoksa ilimizde biz de söylüyoruz, hatta geçen bir tanesine fabrikaya göndereyim mi? dedim, sen fabrikayı geç diyor bana, sen Belediye'de bir şey varsa onu söyle diyor, çünkü belediyede park bahçeye gidecek orada çim suluyacak, artık çim sulama işi de bitti. Çim sulama işide otomatik oldu. Artık 3 kuruşa 5 köfte yok, çalışana ekmek var, çalışan ekmeğini yiyor, çalışmayan da artık ona bir şey demiyorum. Tabi burada İŞKUR Müdürü'müz Ali Beye de teşekkür etmeden geçemeyeceğim, hakikaten geldiği günden bu güne kadar başladığı süreçte biz devamlı toplantılara gittimiz için biliyoruz. Her toplantıda farklı bir şekilde, daha çok üretmek isteyen, gayret eden bir arkadaşımız, tabi o hareketi kurum içerisinde bir sinerji meydana getiriyor. Onun ötesinde Valimiz bu konuda, diğer arkadaşlarımız  da, sivil toplum örgütlerimiz de, çok gayretler gösteriyor. Ben emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum, fuarımızın hayırlara vesile olmasını diiyorum."

İşkur aracılıyla yaptıkları çalışmalardan dolayı ise 7 firma plaket aldı. Bu firmalar ve yaptıkları çalışmalar ise şu şekilde; İŞKUR aracılıyla en çok işçi alımı yapan firma Kipaş Holding, İŞKUR aracılığı ile en çok kadın istihdamı sağlayan firma Mem Tekstil, İŞKUR'la en çok işbaşı eğitim düzenleyen firma İskur Grubu,  İŞKUR'la en çok mesleki eğitim düzenleyen firma Atlas Grup, İŞKUR'dan en çok işçi talebinde bulunan firma Erdem Tektil,  en çok kontenjan fazlası engelli çalıştıran firma Matesa Tekstil,  İŞKUR aracılıyla en çok hükümlü işçi çalıştıran firma Arsan Grubu oldu. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19° / 7.5°

Başkan Görgel: “1,3 Milyar TL’lik Yatırımla Yeni Ekinözü’nü İnşa Ediyoruz”

Görgel: “Elbistan’a 5,5 Milyar TL’nin Üzerinde Yatırım Kazandıracağız”

Kahramanmaraş’ta Otodan Hırsızlık Yapan 3 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta sahte reçete operasyonu

Akpınar, “Esnaf Kan Ağlarken Biz Gülemeyiz “

Yeni Geçici Çarşının Kurulumu Hızla Sürüyor

Cinsel İstismar Suçundan Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Mücbir Sebep Çağrısı!

Başkan Görgel: “Şehrimizin 100 Yıllık İhtiyacını Karşılayacak Altyapı Yatırımı Kazandırıyoruz”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Karaca Ve Geyik Trofesi Kaçakçılığı Operasyonu

Ağustos Fuarının Etkinlik Takvimi Yayınlandı

KASKİ’de 6 Daire Başkanı Değişti

Onikişubat ve Dulkadiroğlu’nda 18 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak!

Kahramanmaraş’ta Zeytin tenekesine gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta Sahte İçki Operasyonu

Kahramanmaraş’taki 141 Bin Emekli İçin İmzalar Atıldı

Fırnız da ki Orman yangınına GEAK desteği

Kahramanmaraş’ta Huzur Operasyonları