Tarımda güneş enerjisi dönemi
Ekonomi 4.06.2013 13:31:48 0

Tarımda güneş enerjisi dönemi

Elbistan Ziraat Odası, güneş enerjisinin tarımsal sulamada kullanılması için başlattığı çalışmalar kapsamında, Baymak firması yetkilileriyle bir toplantı düzenledi.

 Davet üzerine Elbistan'a gelen Baymak Yenilenebilir Güneş Enerjisi Sistemleri Müdürü Ezgi Yılmaz ile Baymak Gaziantep Bölge Müdürü Efkan Mazman, Elbistan Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda Oda Başkanı Memet Ali Bulut, Nurhak Ziraat Odası Başkanı Osman Karaca, Ziraat Mühendisi Cebrail Özdemir ve AKEDAŞ Personeli Akif Edizer ile bir araya geldiler.

 Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, Elbistan'a 1,5 milyon dekar ekilebilir arazi olduğunu, çiftçilerin barajların olmaması nedeniyle elektrik enerjisini kullanarak tarlalarını suladığını belirterek, şunları söyledi:

 "Elbistan'da Devlet Su İşleri'ne kayıtlı olan çiftçilerimizin 750 tane derin su kuyusu var, 30 tane de kooperatiflerin kuyusu var. Yani yaklaşık 800'e yakın derin kuyu ile çiftçilerimiz sulama yapıyor. 3 tane 50 yıllık baraj projemiz var ama hiçbiri de faaliyete geçmedi. Bu nedenle araziye para sererek tarım yapıyoruz. Sizin gibi değerli firmaların çalışmalarını görüp duyduğumuz zaman da buna bir çare arıyoruz. Daha önce bir şirket geldi ve sabah güneşi alan bir yere deneme tesisi kurdular. Yapılan denemelerde olumlu sonuçlar alındı. Baymak şirketi bu konuda çok büyük bir firma ve şu anda ön bilgi almaya geldiler. Bizim bu potansiyeli görüp araştırdıkları zaman inşallah kendileri de buraya yönelirler. İnşallah bizim bu mücadelemizi Baymak da görür. Biz daha ucuz, daha kaliteli tesisler istiyoruz. İnşallah bundan sonra Baymak'ı tüm şirket elemanları ve bayileri ile ilçemizde görmek istiyoruz."

 Baymak Yenilenebilir Güneş Enerjisi Sistemleri Müdürü Ezgi Yılmaz ise, "Tarımsal sulama kısmında Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan şöyle bir söz aldık, ‘bu projelerle ilgili çalışmalarınızda ben açılışınıza bizzat geleceğim, bizzat katılacağım, böyle bir projede her zaman Baymak'ın yanındayım.' Biz de bununla ilgili olarak özel bir çalışma alanı belirlemeye çalışıyoruz. Zaten yoğunluk Konya, bu bölgeler ve biraz güneydoğu bölgelerine inmiş vaziyette. Büyük olasılıkla bunlarla ilgili birkaç projemiz olacak ve Enerji bakanımızı da açılışımıza davet edeceğiz. Tarımsal sulama kısmında farklı farklı çalışmalar yapılıyor." dedi.İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

31.4° / 20.2°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı