Tarih: 06.06.2013 18:39

Köylülerin 15 kilometrelik çilesi bitmiyor

Facebook Twitter Linked-in

İlgisizlik nedeniyle 15 kilometrelik mesafenin çile yoluna döndüğünü aktaran köylüler, yolun durumunun kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Kalekaya köyü muhtarı Mehmet Biricik ile köylüler yetkilileri çektikleri zorlukları görmeye davet etti. Konu hakkında açıklama yapan Muhtar Biricik şunları dile getirdi:  "Köy halkı, hasta olmaya bile korkuyor. Çünkü toprak kısım gerçekten çile yolu. 65 km'lik yolun, 15 kilometrelik alanı bizim dört saatimize mal oluyor. Köydeki kamu görevlileri, dolmuş şoförleri, başta Valimiz olmak üzere İl özel İdaresinden ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden yardım beklemekteyiz. Ayrıca göreve davet ediyoruz. Lütfen, Valimiz köyümüze gelerek bizleri onurlandırırsa çok memnun olcağız. Büyükşehir olan ilimize bu yollar yakışmıyor."

Köy Muhtarı Mehmet Biricik yollarda sık sık heyelan olduğunu vurgulayarak, tehlike içinde olduklarını söyledi. Biricik, köylülerin yolları düzenlemek için büyük taşları kendi imkânlarıyla yoldan kaldırdığını sözlerine ekledi. (M. Serhat TOPALCA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —