Lösemili çocuklar için piknik düzenlendi
Gündem 8.06.2013 04:31:30 0

Lösemili çocuklar için piknik düzenlendi

Kahramanmaraş Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından "Lösemili Çocuklar Haftası” dolayısıyla piknik düzenlendi.

Gerçekleştirilen pikniğe, Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Metin Âşık, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil ve çok sayıda davetli katıldı.

Atatürk Parkında Kahramanmaraş Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen piknik palyaçoların gösterisiyle başladı. Program daha sonra çuval yarışması ve yumurta taşıma yarışmasıyla devam etti. Piknik, etkinliklerinin ardından çocuklara verilen yemekle son buldu. Düzenlenen pikniğe yoğun bir katılım olması ise çocukları mutlu etti.

LÖSEMİ TEDAVİSİ OLAN BİR HASTALIK

Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu löseminin tedavisi olan bir hastalık olduğunu ifade ederek şunları belirtti: "Bu hafta tabiî ki en önemli konulardan birisi olan lösemiyle ilgili bir hafta olması münasebetiyle ben Kahramanmaraş'ta tedavisi devam eden çok değerli çocuklarımıza, katkıda bulunan doktorlarımıza, tüm sağlık personelimize özellikle teşekkür ediyorum. Anneleri de bu konuda göstermiş oldukları bilinç düzeyinden dolayı özellikle kutluyorum. Lösemi tedavisi olan bir hastalıktır, bir tıp doktoru olarak löseminin tedavisinin mümkün olması münasebetiyle,  bu tedavinin tüm çocuklarımızda İnşallah şifa ile sonuçlanmasını temenni ediyorum. Böyle güzel bir günde çocuklarımızla birlikte bizi bir araya getiren İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'müze ve değerli personeline ayrıca teşekkür ediyorum."

Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç yaptığı konuşmada şunlara değindi: "Bende bu pikniği düzenleyen İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. Bu yavrularımıza sahip çıkmak, onların acısını unutturmak ve bu hafta dolayısıyla bir farkındalık oluşturmak önemli. İşte burada hep birlikte beraberiz, ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın vekilimizin de belirttiği gibi tedavisi olan bir hastalık hep birlikte bu çocuklarımıza sahip çıkalım, geleceğe hazırlayalım ve hep birlikte memleketimize hizmet edelim diyorum."

YANLARINDA OLDUĞUMUZU İFADE ETMEK İSTİYORUM

Kahramanmaraş valisi Şükrü Kocatepe konuşmasında şunları söyledi: "Milletvekillerimiz ve çocuklarımızla beraber bu gün bu pikniği neşeli bir ortamda idrak etmeye çalışıyoruz. Ben çocuklarımıza ve ailelerine Allahtan şifalar diliyorum, geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum. Bize düşen bir durumda her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum."

BİZLER HER ZAMAN DESTEKÇİYİZ

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Metin Âşık günün değerlendirmesinde şunları aktardı: "Lösemili kardeşlerimiz bizim bir parçamız, biz onlara destek ve yanlarında olmak için buraya geldik.  Kendileri her ne kadar tedavi görüyor olsalar da tedavisi kolay ve sabırla, inançla onların tedavilerinin mümkün olduğunu görüyoruz. Biz ailelerine ve kendilerine moral vermek için buradayız. Onlarım morali sağlıklarının yerine gelmesi yönünde bizler her zaman destekçiyiz. Bu organizasyonu yapan Halk Sağlığı Müdürlüğümüz başta olmak üzere katkısı olan herkesi tebrik ediyorum."

ÇOCUKLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ, SAHİP ÇIKALIM

Kahramanmaraş Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Yener şunları konuştu: "Lösemili çocuklar haftası münasebetiyle bu gün lösemili çocuklara ve ailelerine moral pikniği düzenlemiş bulunuyoruz. Amacımız burada çocuklarımızın farkında olduğumuzun, çocukların ailelerinin yanında olduğumuzun mesajını vermek. Burada bir nebzede olsa hastalıklarını unutturmak amacıyla bulunuyoruz. Hepsi gerçekten çok sevimli, zeki, tatlı çocuklar bu çocuklarımıza tüm halkımız olarak sahip çıkmalıyız. Amacımız burada bir farkındalık oluşturmak, çocuklar bizim çocuklarımız, sahip çıkmak amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz."

SAĞLIK TEMSİLCİLERİMİZLE BİRLİKTE BURADAYIZ

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil şunları kaydetti: "Tüm yurtta düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Kahramanmaraş'ımızda da Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından lösemili çocuklarımıza yönelik bir piknik faaliyeti düzenlenmiş durumda. Burada amaç lösemili çocuklar açısından farkındalık oluşturmak, onları kaynaştırmak, onlara moral olsun diye diğer kurum  ve kuruluşlarımızla diğer sağlık temsilcilerimizle birlikte buradayız. Ben böyle bir etkinliği düzenledikleri için Halk Sağlığı Müdürlüğümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanları olarak bu günleri düzenlemekteki amacımız tüm halkımıza bu tür hastalıkları ve korunma yollarını öğretmek."

HAPLARIMIN GELMESİNİ İSTİYORUM

2 yıldır lösemi hastası olan Salih Aşçı tek isteğinin hapları olduğunu ve kalbi delik olan kardeşinin iyileşmesini istediği belirterek şunları söyledi: "Ben haplarımın gelmesini istiyorum, birde kardeşimin ayağının iyileşmesini istiyorum başkada bir şey istemiyorum." Salih'in annesi Elif aşçı ise şunları kaydetti: "Göksun'dan geliyoruz, çocuğum Kayseri'de tedavi görüyor. 6 aylık olan diğer çocuğumun da ayağı eğri ve kalbi delik ben sadece onların iyileşmesini istiyorum.  Okula bazı günler gitmiyor, şimdilik durumu iyi, inşallah iyileşmesini istiyorum. Sağlık Bakanımızdan da bunların ilaçlarına yardım etmesini istiyorum, ilaçları bulamıyoruz, maddi olarak ta durumumuz yok. Eşim 2 senedir çalışmıyor ve gelirimiz iki çocuğa da yetmiyor. Gelirken de komşulardan borç alıp geldik."

İLAÇLARI HİÇ BULUNMUYOR

2 yıldır lösemi hastası olan 12 yaşındaki Ahmet Hakan'ın masraflarını karşılamakta zorlandıklarını ifade eden anne Hatice Hakan şunları kaydetti: "Ahmet 2 senedir hasta araştırma hastanesinde tedavi oluyor. Bu gün çok hoşumuza gitti, çok mutlu olduk, çocuklarımızın da hoşuna gitti. Ahmet'in masraflarına bazı yerlerde yetişemiyoruz, ilaçlarına. Maddi sorunlardan dolayı masraflarını karşılayamıyoruz. 2"3 aydır Ahmet'in ilaçlarını biz kendimiz alıp, tedavisini öyle yaptırıyoruz, ilaçları hiç bulunmuyor."

HER ŞEY YOLUNDA

11 yaşında ve 9 ay önce lösemi hastalığına yakalanan Seyfullah Gedik'in babası Veli gedik düzenlenen piknikle moral bulduklarını belirterek şunları aktardı: "Güzel ve eğlenceli bir gün, Sağlık Bakanlığına teşekkür ediyoruz. Bizim içinde bir moral olması açısından güzel, çocuklar açısından da güzel teşekkür ediyoruz. 9 aydır hasta, 9 aydır tedavi görüyor, şimdi de her şey yolunda gidiyor bir sıkıntı yok, İnşallah daha iyi olacak."

DIŞARI ÇIKMIYORUM

2 yıldır hasta olan, 11 yaşındaki İsmail Sarı düzenlenen piknikle dışarı çıkma fırsatı bulduğunu ve bu tür etkinliklerin her zaman olmasını istediğini söyleyerek şöyle konuştu: "Bu organizasyon benim için değişiklik oldu dışarı pek çıkmıyorum, çok güzel oldu bu gün. Benim gibi çocuklar fazla dışarıya çıkmıyor ondan dolayı değişiklik oldu. Evde okuyorum onun içinde dışarı çıkmıyorum sadece tedavi için çıkıyorum. Bu gün benim için değişiklik oldu, her zaman böyle organizasyonların olmasını istiyorum." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı