Olimpiyat Çocukları Kahramanmaraşlıları Yine Çoşturdu
Gündem 8.06.2013 12:26:48 0

Olimpiyat Çocukları Kahramanmaraşlıları Yine Çoşturdu

Bu yıl 11.'si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları Kahramanmaraş şölenine yaklaşık 30 bin seyirci katıldı.

22 ülkeden 62 öğrencinin katıldığı Kahramanmaraş Türkçe olimpiyatlarında dünya çocukları 30 bin civarında Kahramanmaraşlıya şiir, şarkı, halk oyunları gösterileriyle unutulmaz bir gece yaşattı. İzleyiciler öğrencilerin seslendirdiği türkülere, şarkılara tempo tutup halay çekerek doyasıya eğlenceli dakikalar yaşadı.

15 bin kişilik Hanifi Mahçiçek stadyumunda gerçekleştirilen organizasyona 10 bin sandalye daha eklenerek binlerce Kahramanmaraşlının şölene katılımı sağlandı. Olimpiyat çocuklarının sahne aldığı gecede bütün sandalyeler dolarken vatandaşların birçoğunun da programı ayakta izlediği gözlendi. Şöleni izlemek için Kahramanmaraş merkezden ve ilçelerinden binlerce Türkiye ve Türkçe aşığı katıldı. Aynı zamanda programda öğrenciler, söyledikleri birbirinden güzel şarkı, türkü ve halk oyunları gösterileri ile izleyenleri büyüledi.

ONU BURADAN SELAMLIYORUZ

Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Başkanı ve TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam organizasyonda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Böyle bir organizasyona çok uzaklarda olmasına rağmen kalbimizde bulunan bir yüce insan önderlik ediyor. Onu buradan selamlıyoruz. Bu organizasyonun bir de kahramanları var. Bu kahramanlar dünyanın dört bir yanında Türk okullarında ders veren öğretmenlerimizdir. Onları buradan saygıyla, minnetle selamlıyorum. Bu organizasyonun düzenlenmesinde maddi ver manevi destek veren gönülleri zengin iş adamlarımızı da buradan selamlıyoruz."

BU BİR SİVİL TOPLUM HAREKETİDİR

Türkçe olimpiyatlarının bir sivil toplum hareketi olduğuna dikkat çeken Sağlam şu şekilde konuştu: "Devletimizin bazı kurumları onlara destek vermektedir. Bu bir sivil toplum hareketidir. Dünyada bu kadar büyüklükte böyle bir organizasyon benim bildiğim kadarıyla yoktur. Buradan Nobel`in yöneticilerinin dünya barışına katkısı bakımından bu organizasyonu bilmelerini istiyorum. Öğrencilerimiz, Türkiye nüfusunun yüzde 90`ında, 55 şehirde maharetlerini sergiliyorlar."

Programda yaptığı konuşmada, yurt dışındaki Türk okullarında görev yapan genç öğretmenlerin, büyük bir fedakârlık örneği sergilediğini söyleyen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, sahabe ruhuyla hareket ederek ülkesinden ayrılan öğretmenlerin bir gün dünyanın en ücra köşesinde bile açılmadık okul bırakmayacaklarını ifade etti.

VE YENİ BİR DÜNYA

Konuşmaların ardından olimpiyat korosu açılış parçasıyla başlayan Kahramanmaraş Türkçe Olimpiyatı, Kazakistanlı öğrencilerin yöresel halk oyunları gösterisiyle devam etti.10. Türkçe Olimpiyatları`nda şarkı dalında dünya birinciliğini kazanan Pakistanlı Arsalah Naaser'ın, Ahmet Kaya`nın `Kafama Sıkar Giderim` şarkısını seslendirmesi tribünlerden büyük alkış aldı.  Gecede seyircilerin en çok beğenisini kazananlardan biri de Faslı Fablo Guavez oldu.  Olimpiyat coşkusu Vali Şükrü Kocatepenin, sponsorlara plaket takdim etmesinin ardından, protokol üyeleri ile öğrencilerin hep birlikte `Yeni bir dünya` şarkısını söylemesiyle sona erdi.

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

14° / 7.4°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı